To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Praca na maszynach dziewiarskich - podstawy - Johns KH-820

frotka233 - Sob 20 Lis, 2010 22:33
Temat postu: Johns KH-820
Czy ktoś z Was jest może w posiadaniu tajiej maszyny i mógłby mi pomóc. Nigdy wcześniej nie używałam maszyny i nie bardzo wiem jak się do tego zabrać. W dodatku nie mam instrukcji. Szukałam w internecie jedyne co znalazłam to brother Kh_-820. Nie wiem czy to ta sama maszyna... Z tą instrukcją próbowałam, ale jakoś mi nie idzie i nie wiem czy to ja jestem felerna, maszyna czy może instrukcja... A może wszystkie trzy?!

Dodam, że jest to stare ustrojstwo jak świat!

Natalia - Czw 02 Gru, 2010 14:51

witaj Very Happy wklej zdjecie maszyny bedzie nam łatwiej , one w zasadzie dzialaja na tejn samej zasadzie
frotka233 - Pią 03 Gru, 2010 08:04

Pozwolę sobie posłużyć się linkiem do strony na której jest (nie moje) zdjęcie:
http://yadis.blox.pl/2009...her-KH-820.html
Tak będzie szybciej...
Troszkę czasu minęło od wystawienia tego postu, a ja w tym czasie "poczyniłam nie wielkie postępy"... Udało mi się "coś" stworzyć, ale ... Ustawiam wszystkie igły w pozycji B (do pracy) a tu kilka igieł nie przerabia i tworzą się dziury. Nie wiem dlaczego...

Natalia - Pią 03 Gru, 2010 20:57

witaj
no to pochodna Brothera:) nieprzerabiaja igly bo sa pewnie skrzywione , mozesz je wymienic lub delikatnie obcazkami naprostowac , maszyna jest calkiem calkiem mialam kiedys podobna i musze CI powiedziec ze w latach 70 robilam na niej regularna produkcje

pozdrawiam