Porady, pytania - Kolczyki decoupage
Bej2 - Pią 05 Lis, 2010 09:31 Temat postu: Kolczyki decoupage Witam. Chciałam spróbować nowej techniki decoupage. A dokładnie chciałam zrobić kolczyki i mam problem. Kupiłam ładne kolczyki drewniane ze sklejki , smaruję klejem i przyklejam obrazek ze zdjęciem z komputera wydrukowany na ksero ale przyklejony obrazek trochę mi żółnie. Czy to może być wina że kolczyki są wycinane laserem i mają taki ciemnawo żółtawy ślad po cięciu ?Dziękuję z góry za odpowiedź.
asia12 - Pią 05 Lis, 2010 14:21
ja kiedyś robiłam też w ten sposób że drukowałam obrazek z komputera aby go potem przykleić i nie byłam zadowolona z efektu bo pod wpływem kleju tusz zaczął sięrozmazywać i obrazek był nie wyraźny, choć mozę masz lepszą drukarę i tego problemu nie masz co to cienia żółtego jeżeli obawiasz sie że to ślad po cięciu to radziłabym przed przyklejeniem obrazka pomalować na biało powierzchnie na którą będziesz go przyklejać (jak tak robiłam)
Niestety nie jestem specjalistą w tym temacie bo mało się tą techniką zajmowałam ale może moje rady się przydadzą:)
Bej2 - Pią 05 Lis, 2010 14:44
Obrazek jest drukowany na kolorowym ksero i nie rozmazuje się ale chyba najlepszym wyjściem będedzie pomalować drewno bo jednak chyba tu tkwi problem że powstaje żółty zaciek. [/fade]
beti9 - Sob 06 Lis, 2010 17:53
Masz rację, najpierw pomaluj kolczyki np. na biało i wtedy próbuj przyklejać motyw. Powinno być dobrze e.
linnenn - Sob 06 Lis, 2010 19:22
Jeszcze zależy na jakim papierze się drukuje. Ja na próbę wypróbowałam kiedyś papier do zdjęć ;P, bo zostal mi naaaadmiar a termin ważności się kończył. I nie było problemu. Ale fakt, najpierw malujemy drewienko - potem naklejamy. Tak jest prościej z kilku względów .
|
|
|