To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Chwalimy się - Sukienka

Ewula - Pią 20 Sie, 2010 08:00
Temat postu: Sukienka
Uszyłam sukienkę dla uroczej, wysokiej osóbki. Materiał śliczny, ale trudny w obróbce, ślizgał się i strzępił. Dobrze, ze go od razu potraktowałam owerlokiem. szyłam zaocznie i tak prawie na oko. Wykrój robiłam sama.

dom_Klary - Pią 20 Sie, 2010 11:14

Ewa. kłaniam się w pas uklon uklon uklon \
Przepiękne dzieło, takie na wybiegi.. Pozdrawiam, ja jestem pod wrażeniem brawo
www.domklary.pl

Madzia - Pią 20 Sie, 2010 18:27

Oj z chęcią bym założyła!!!!!!!!!!! brawo brawo brawo brawo
buziaczek - Pią 20 Sie, 2010 20:20

bardzo ciekawa sukienka brawo
gosias - Pią 20 Sie, 2010 21:40

Ewula, cool cool cool cool brawo brawo brawo
Martta - Pią 20 Sie, 2010 22:28

Bardzo podoba mi się motyw na sukience Smile cool
Ewula - Nie 22 Sie, 2010 21:30

Dziękuję za pochwały, właśnie otrzymałam sms od właścicielki sukienki, która była wczoraj w niej na weselu, pisze, ze sukienka leży idealnie i zrobiła furorę. Tak sobie myślę, ze nie sukienka , a właścicielka, która jest niezwykłej urody i o figurze modelki.
rene - Pon 23 Sie, 2010 12:34

sukienka prześliczna brawo brawo
mężatkaa - Wto 28 Wrz, 2010 11:16

Witam jestem tu1raz.Szukam wykrojów na sukienkę,taką do kolan,wyjściową,najlepiej,żeby można ją było uszyć z tafty marszczonej!A może ktoś robi taki wykrój"na oko"i ma sposób jak to zrobić?
mężatka - Czw 07 Paź, 2010 16:00

Witam,więc wzięłam się za szycie sukienki,narazie ze starego prześcieradła na próbę,ale z tyłu w pasie robi mi się tzw."kieszeń"ja to tak nazywam.Poprostu nie układa mi sie tam dobrze materiał,jest go jakby za dużo.Próbowałam zrobić zaszewki,ale to nie pomaga!Proszę bardziej doświadczone osoby o poradę,co z tym fantem zrobić,bo już nie mam pomysłu:(Dodam,ze jestem niska,mam troszkę brzuszka i odstający tyłek,może to przez ten zadek ten materiał mi się tak marszczy?:)Proszę,poradźcie coś!
mężatka - Czw 07 Paź, 2010 19:58

Ale tu cisza:)
anistach - Czw 21 Paź, 2010 11:29

mężatka napisał/a:
Ale tu cisza:)

Wydaje mi się, że jednak zaszewki muszą być, w tym przypadku co opisujesz, może źle je
dopasowałaś, nie wiem na jakim poziomie w krawiectwie jesteś, proponuje ci jednak zasięgnąć form z czasopisma np. Burda i możesz po sztukować formy z różnych modeli.

mężatka - Pią 22 Paź, 2010 18:52

anistach, Witam Dzięki za odpowiedź.Burdę znam i mniej więcej wiem jak się nią posługiwać,ale nie sztukowałam form.Oglądałam burdę oststnio i Diane,ale nie było tam zabardzo nic,co by mi spasowało:(Moja mama ma pełno burd,ale bardzo stare!Spróbuję zrobić większe zaszewki i zobaczę:)
anistach - Pią 22 Paź, 2010 19:28

jeszcze tak myślę że może boki źle są skrojone, jak masz możliwość popuścić szwy na bokach to spróbuj może to coś zmieni, zdarza się jeszcze taki szczegół jak źle dopasowane części które pozszywałaś. ale trudno mi tak wnioskować nie widząc hmm
mężatka - Pon 25 Paź, 2010 11:28

anistach, no cóż,będę próbowała to poprawić,dziękuję za pomoc:)pozdrawiam:)
siebusania - Nie 03 Cze, 2012 19:37

PEZEPIEKNA SUKIENKA uklon
elawe - Pon 04 Cze, 2012 11:05

Przepiękne dzieło cool brawo brawo brawo
nowok54 - Czw 07 Cze, 2012 21:24

Ewula super brawo brawo brawo brawo