To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Podstawy, porady - śluby - pomocy - plisssss

halszka - Czw 13 Maj, 2010 17:48
Temat postu: śluby - pomocy - plisssss
KOCHANE forumki szyjące ....
- moja córcia w lipcu bierze ślub ... i była u przymiarki ślubnej sukni i .... mierzyła jakąś etolę z elastycznego tiulu na ramiona ( bagatelka =200,00 zł ) - bardzo was proszę o pomoc - może któraś z was ma jakiś schemat/wykrój na taką etolkę do uszycia , lub już coś takiego szyła , albo mi uszyje ....? uklon uklon uklon
- z opowiadania z przymierzania wiem tylko tyle że to był kawałek (ok 1 metra tiulu złożony na pół , zszyty i na środku " klatki z piersiami " Very Happy było jakieś marszczenie i jakiś taki płaski kawałek materiału ( rulonik ? ) wielkości ok 5-6 cm imitujący na srodku węzeł ....
- coś mi to przypomina trochę etolki robione z wełny na drutach ... ale ja nie jestem ani drutowa ani szyciowa ....
- wiem , że mogę liczyć na waszą pomoc , więc pomóżcie mi ....

irenka10 - Czw 13 Maj, 2010 19:06

Halszka przeciez to chyba Ty wysyłałas mi wzor pieknego białego szala taki nie moze byc
halszka - Czw 13 Maj, 2010 19:40

Irenko
tak - wysłałam ci wzór na to cudo od Dagmary i chyba go zrobiłaś hopla
- a na weselu u mojej M . szal też będzie - ale on z włóczki ( i tak nieskromnie mi sie marzy - że on ci mój będzie , jak "dobrze" pójdzie .... szalony )
-a moja córa koniecznie oprócz szala chciałaby mieć do kościółka etolkę uszytą z tiulu pasującego do sukni , taką jaką mierzyła .... no i co mam się nie zgadzać ... ?

irenka10 - Czw 13 Maj, 2010 19:44

To nie masz wyjscia wypada spełnic zyczenie Panny Młodej szyc to ja niestety nie potrafie .
Ada - Czw 13 Maj, 2010 23:55

Myślę, że dobrze Ci poradzę. Wejdź, proszę na Allegro w zakładkę "ślub", wpisz etola i pojawią się 2 strony z różnymi etolami. Tiulowe też są. Duuuuużo tańsze niż 200 zł.
halszka - Pią 14 Maj, 2010 08:08

Ada dzięki cmoknięcie