To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Krzyżyki - ZAPROSZENIE do Robin Round

WaIwona - Pon 05 Kwi, 2010 23:35
Temat postu: ZAPROSZENIE do Robin Round
W imieniu organizatorki serdecznie zapraszam do wspólnego haftowania słodkich kociaków na kalendarzu Nelsona - szczegóły i zapisy na blogu http://kolorowa-mulinka.b...bin-round.html. Proszę zapisujcie się - brakuje kilka osób, a szykuje się niezła zabawa (pod warunkiem, że zbierze się komplet).
Pyziulka - Wto 06 Kwi, 2010 08:41

WaIwona, nigdy nie brałam w czymś takim udziału. czy możesz mi przyblizyć zasady i koszty takiej zabawy?? Wzorki sa słodkie i przyznam, że chętnie bym takie kalendarz sobie wyhaftowała Wink...
WaIwona - Wto 06 Kwi, 2010 18:13

cool Oczywiście, że mogę. cool
Choć nigdy nie miałam okazji brać w tym udziału - zawsze znalazłam zapisy zbyt późno, gdy był już komplet uczesniczek.
Do tego obrazka potrzebne jest 12 osób. Każda z nich przygotowuje odpowiednią kanwę
i mulinę według opisu wzoru. Myślę że rodzaj - do ustalenia z uczestniczkami. Organizatorka ustala kolejność osób haftujących i rozsyła adresy. Każda z uczestniczek przygotowuje swoją kanwę i haftuje pierwszego kociaka (hafty zazwyczaj są podpisywane nickami) i przesyła kanwę koleżance (wg uzgodnionej kolejności) która z kolei haftuje kolejnego kociaka. Na wyhaftowanie obrazka ustala się jakiś okres czasu. W konsekwencji po określonym czasie wraca do mnie kanwa, którą rozpoczęłam, a na niej hafty wszystkich uczestniczek (super pamiątka z zabawy bye bye ). I tak haftując na każdej kanwie po obrazku haftuje się cały kalendarz. A koszty - cena kanwy i muliny (wzór do pobrania na Kolorowej mulince).
Obecnie na blogu http://jaewka.blogspot.co...nizacyjnie.html
trwa haftowanie kilku haftów z serii "A Dictionary of..."
Serdecznie zapraszam!!! radocha

Phoebe - Wto 06 Kwi, 2010 19:54

hmmm ja bym byla chetna, ale te wzory nie dadza sie podejrzec nie mowiac o sciaganiu.

muliny to jakies tam kolory mam, gorzej z kanwa - kurcze moglabym w sumie pobawic sie z Wami, ale nie wiem jak bedzie ze skompetowaniem materialow.

WaIwona - Wto 06 Kwi, 2010 21:32

Phoebe - Wzorki można ściągnąć, w każdym razie mi się udało. Jeśli jesteś zainteresowana to prześlę Ci schematy.
avante - Wto 06 Kwi, 2010 23:43

WaIwona, mnie też nie udało się zapisać tych schematów. Gdybyś mogła mi przesłać na irytek08@wp.pl to byłabym wdzięczna.
Phoebe - Czw 08 Kwi, 2010 19:29

WaIwona, gdybys mogla - to bylabym bardzo wdzieczna Smile
Phoebe25us@yahoo.com

WaIwona - Nie 11 Kwi, 2010 23:17

cmoknięcie Schematy wysłane - mam nadzieję, że zaowocują zapisami na RR (brakują jeszcze 2 osoby).
Pyziulka - Pon 12 Kwi, 2010 06:28

WaIwona, a ja w komentarzach naliczyłam 11 chętnych... Myślałam że starczy. A może powinnam jeszcze maila wysłać do organizatorki?? Bo w poście w sumie nie ma nic na temat zapisywania się...
WaIwona - Pon 12 Kwi, 2010 19:02

Pyziulka - chyba nie musimy obawiać się milczenia organizatorki RR. W dzisiejszym poście napisała, że z jej obliczeń zgłosiło się już około 10 osób chętnych, tak więc czeka na jeszcze jedną chętną i ruszamy hopla Podała również nowe namiary na schemat
Phoebe - Czw 15 Kwi, 2010 21:42

dziekuje za schemat Smile

pozostalo mi poszukac kanwy. wlasnie w jakim rozmiarze? ze 14" to wiem, ale ile na ile cm?
wybaczcie, ale jeszcze nigdy nie bralam udzialu w takiej zabawie... wiec mam mnostwo pytan.

WaIwona - Czw 15 Kwi, 2010 21:54

cmoknięcie Phoebe, jak wywnioskowałam z Twojej wypowiedzi - dopisujesz się do uczestniczek RR. cool Proszę wejdź na blog organizatorki http://kolorowa-mulinka.b...bin-round.html. i wpisz swoje uczestnictwo w komentarzu. Haftować będziemy na kanwie 14, a rozmiar haftu organizatorka wyliczyła 30 x 40 cm (trzeba dodać zapas). Myślę że reszty się dowiemy (to też moje pierwsze RR).
Phoebe - Pią 16 Kwi, 2010 20:37

chcialam sie dopisac....ten anonimowy anonim to ja...podpis mi ucielo Sad
Pyziulka - Pią 16 Kwi, 2010 20:42

Phoebe, zgłoś się raz jeszcze lub przez gg lub maila. Tylko jednej osoby brakuje Very Happy
Phoebe - Pią 16 Kwi, 2010 20:57

Pyziulka, gg niestety nie mam, a adresu mailowego nie widze...