To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nasze spotkania - Kilka Częstochowskich Maranciarek na Kiermaszu w Czę-wie

JJka - Sob 27 Mar, 2010 00:00
Temat postu: Kilka Częstochowskich Maranciarek na Kiermaszu w Czę-wie
Kilka Częstochowskich Maranciarek (choc nie tylko) pojawiło się na tegorocznym Kiermaszu Wielkanocnym w Częstochowie..
Stoisko może niezbyt duże, ale różnorodne... w różnych technikach... no i zdecydowanie najbardziej kolorowe (to słowa organizatorów Smile )
Atmosfera jest świetna (pisze w czasie teraźniejszym ciągłym, bo kiermasz nadal trwa), wesoło, słonecznie (na razie) i zdecydowanie pracowicie... (wszystkie dziergamy/malujemy/kleimy/składamy/ na żywo, na krzesełeczkach) Smile
Na straganiku jest "wszystko" Smile i (jak to jedna z nas świetnie klientom przedstawia: wszystko możemy wykonac - tylko nie budujemy domów i nie składamy ekskluzywnych samochodów Smile)))))))))
A było (i nadal jest) tak kolorowo i wesoło, że gazeta wyborcza (a właściwie jego przemiły pan fotograf - któremu o mało co nie zrobiłam kawy bo spędził u nas troszkę czasu Wink Smile ) raczyli nas uwiecznic w swoim wydaniu Smile
więc się pochwalimy:
http://czestochowa.gazeta...707151.html?i=7
http://czestochowa.gazeta...707151.html?i=6
http://czestochowa.gazeta...707151.html?i=8
na fotkach jest tylko jedna osoba.. bo reszta sprytnie umknęła z kadru Smile - oczywiście celowo i świadomie Smile)))))) wypchawszy tę jedną "sierotkę" do kadru Smile

P.S. Dziekujemy Duduśce za odwiedziny Wink
i zapraszamy kolejne okoliczno-czestochowsko-Maranciarki Smile)))))

katarzyna341 - Sob 27 Mar, 2010 05:45

Asiu ! Na sierotkę to Ty nie wyglądasz !!!
wesoło mi A jak dzisiaj będą nas znowu ,,focic " to wypchniemy Beatkę ,będzie Ci rażniej wesoło mi

A co do kiermaszu to naprawde jest suuuupeeerooowooo!!!!!!!!!!

maja1 - Sob 27 Mar, 2010 12:47

Będę tam jutro ,chętnie Was odwiedzę .Tylko nie wiem czy się przyznam ,że ja to ja zebalek
maja1 - Pon 29 Mar, 2010 16:59

Byłam ,widziałam ,najbardziej kolorowe stoisko Częstochowskich Maranciarek.Podziwiam za różnorodność wspaniałych prac i świetną organizację.
Dziewczyny bardzo mi miło , że mogłam Was poznać .Szkoda tylko, że miałam tak mało czasu.

katarzyna341 - Pon 29 Mar, 2010 17:03

Dobrze,że się jednak przyznałaś ,że Ty to Ty wesoło mi

Asia jak się ,,ogarnie" i wyśpi , to może wstawi fotkę ,,kolorowej budki"
A naprawdę byłyśmy najbardziej kolorowe !!!

maja1 - Pon 29 Mar, 2010 17:11

katarzyna341 napisał/a:
Dobrze,że się jednak przyznałaś ,że Ty to Ty wesoło mi

!!!

Bo sympatyczne z Was dziewczyny cmoknięcie

Ja nie zabrałam aparatu wściekły

Sal - Wto 30 Mar, 2010 08:24

Fajne stoisko mialyscie! Oj pobuszowałabym, pobuszowala w tych pieknosciach! Smile

Wyobrazcie sobie, ze u nas organizator cyklicznego kiermaszu na stronie internetowej podal zla date - kiermasz odbyl sie tydzien przed podanym oficjalnie terminem. Zero komentarza.

beacia-24 - Wto 30 Mar, 2010 09:42

Aj dziewczyny jakoś nikt mnie już cykać nie chciał. Szkoda Sad hahaha

W zasadzie stoisko było na drugi dzień ładniejsze moim zdaniem.

JJka - Śro 31 Mar, 2010 12:52

katarzyna341 napisał/a:
Asia jak się ,,ogarnie" i wyśpi , to może wstawi fotkę ,,kolorowej budki"

Asia się jeszcze ani nie wyspała, ani tym bardziej nie ogarnęła, ale pare fotek zaprezentuje Wink
na razie parę, bo fotki były robione na 3 aparaty... i kazdy aparat gdzies sobie "poszedł" Wink

beacia-24 napisał/a:
Aj dziewczyny jakoś nikt mnie już cykać nie chciał. Szkoda Sad

no ja nie wiem jak to sie stało, ale nie ma Cie na zadnej fotce ://
niewidzialna byłas czy co??? Wink

a to nasza najmłodsza twórczyni - 9letnia Julka - cuuudne rzeczeczy z masy solnej robi Smile
co prawda przy pomocy mamy... ale bardzo małej pomocy, więc sie ta pomoc nie liczy Wink Smile

P.S.
maja1 napisał/a:
Dziewczyny bardzo mi miło , że mogłam Was poznać

nam tez!
dzieki za przybycie i ujawnienie się! cmoknięcie

Musze napisać, że kilka zrzeszonych i niezrzeszonych "pasjonatek rekodzieła" nas odwiedziło, wiec wszystkim dziekujemy za odwiedziny! cmoknięcie
Zwłaszcza sekcji "Penelopa" z Pajęczna i Działoszyna (to te od haftowania obrazu Bitwu pod Grunwaldem), które licznie przyjechały wraz ze swoja Szefową. I nawet zakupy u nas zrobiły Smile Smile

A potem jeszcze były tzw "transakcje wiązane" czyli wzajemne zakupy rzeczy w różnych technikach Smile))
oj fajowo było Smile hopla

katrinka - Czw 01 Kwi, 2010 11:46

Mieszkałam kiedyś na stancji u pewnej pani,która robiła swetry z wełny owczej tak kolorowe że w głowie się kręciło wesoło mi Zawsze powtarzała że choćby nie sprzedała ani jednego sweterka to będzie rozkładała swoje stoisko dla atmosfery jaka panuje na kiermaszach i dla ludzi zachwycających się rękodziełem.
Czytając waszą relację z kiermaszu zatęskniłam za tym miastem.
Pozdrawiam wszystkie Maranciarki Częstochowskie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

Madzia - Czw 01 Kwi, 2010 12:51

Odkąd sama dziergam uwielbiam wszelakie kiermasze. Mam nadzieję, że jak będę na emeryturze to będę miała jeszcze sprawne ręce i oczy, i dużo czasu i wtedy będę brała udział w tych kiermaszach jako sprzedająca.
Grażyna - Śro 28 Kwi, 2010 14:32

Ale fajnie miałyscie brawo Szkoda, że nie wiedziałam i pracowalam w tym dniu.