Poznajmy się - Jagodowo.mi.123 wita Was, babeczki !
jagodowo.mi.123 - Wto 02 Mar, 2010 15:56 Temat postu: Jagodowo.mi.123 wita Was, babeczki ! Na imię mi Anka i przycupnę sobie na dziale frywolitek, ponieważ mam zamiar się nauczyć metody czółenkowej i zrobić sobie coś ładnego! A co ! Dopiero tu zaczynam zagladać po działach, więc narazie się nie będę udzielać, ale w miarę rosnącego zainteresowania robótkami bedę was molestować i naprzykrzać się straszecznie... Ale poważnie- w wolnych chwilach chcę załapać trochę wiedzy o metodach na czółenko i dwa małe "CLOVER"-y już kupiłam i teraz czekam z nadzieją ,że pomożecie mi przebrnąć przez początkowe techniki czółenkowania. Umiem już proste techniki słupków i pikotków robionych igłą, ale na czółenkach nigdy nie robiłam. Macie może jakieś linki do filmików gdzie sa podstawy przekładania tego ustrojstwa przez tą plątaninę nitek? Pytam dlatego,że mam wolne łącze i wieki mi zajmie szukanie właściwych linków. Czekam na jakaś dobra duszę.... Juz mi się śni po nocach,że sobie coś dłubię... Dzięki z góry...
zabencia - Wto 02 Mar, 2010 19:53
jagodowo.mi.123 - witaj
Przeszukaj dział z frywolitkami, a znajdziesz tam mnóstwo przydatnych informacji. Jeśli zaś chodzi o filmiki pokazującymi początki frywolitki na czółenku to np. na tym ładnie wszystko jest pokazne: http://www.youtube.com/watch?v=ljXBGDVwEIU
Powodzenia i koniecznie pochwal się swoimi dziełami
gabi12 - Śro 03 Mar, 2010 08:45
jagodowo.mi.123, Witam i pozdrawiam. Możesz się naprzykrzać do woli, nam to nie przeszkadza. Wręcz jesteśmy zadowolone , że możemy pomóc. Niestety ja czółenka to nawet w ręce nie miałam, ale może spodobają ci się też inne techniki.
Pytaj , działaj i się chwal.
Lunaris - Śro 03 Mar, 2010 15:57
Witam i czekam na fotki z Twoimi pierwszymi pracami
Paddington - Śro 03 Mar, 2010 16:46
jagodowo.mi.123, miło mi Ciebie poznać. Dobrze trafiłaś- ja też dzięki Marantowiczom i ich pomocy nauczyłam się czółenkować Gdyby nie bycie na tym forum podziwiałabym prace tylko z daleka a tak mogę sama coś zrobić. Wierzę, że i Tobie się uda i czekam na Twoje prace.
Pozdrawiam radośnie!!!
|
|
|