To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - spisane szydełkiem dehajoli

dehajola - Sob 12 Wrz, 2009 13:52
Temat postu: spisane szydełkiem dehajoli
przy czwartym wejsciu skumałam ze każdy na swój temat (gdzies sie wcisnelam-sorki) .
rozmiarowo to moje największe dzieło -okolo 1,8 m robiony snehurką.
boję się zatwierdzić(może znowu nie tu)

dehajola - Pią 18 Wrz, 2009 19:09

bieznik z bezowej 10-tki - w trakcie naciągania:)
dehajola - Czw 24 Wrz, 2009 22:04

obrusik z elementów http://picasaweb.google.pl/jolkaa4/Bluzki02#
70x70cm z piroska

dehajola - Pią 02 Paź, 2009 21:54

robię chuste estońską i ostatnio zaniedbuję forum .ukrochmaliłam w końcu serwetki z września:

dehajola - Nie 04 Paź, 2009 13:51

dziewczynki dziekuje za słowa uznania. teraz moja chusta z luny, dzisiaj skonczona o 3.00 wiec niezblokowana
dehajola - Pon 12 Paź, 2009 22:30

dziekuje za komentarze kwiatek dla ciebie
a tu takie tam bolerko

http://dehajola.fotosik.pl/albumy/687480-20.html
komplet do:
http://dehajola.fotosik.pl/albumy/687480-19.html

dehajola - Śro 14 Paź, 2009 18:57

ślicznie dziękuję z słowa uznania kwiatek dla ciebie cmoknięcie
a teraz serwetka ktorej sie sama nie mogłam doczekać . przerwałam robienie jej na konto chusty. w trakcie robienia mam jeszcze jedno bolerko i obrus ale na tą serwetkę to naprawdę czekalam. zobaczylam ja na jarmarku dominikanskim i stalam zauroczona a pozniej dlugo szukalam schematu.

dehajola - Śro 21 Paź, 2009 23:07

ślicznie dziękuję za motywację cmoknięcie
beti:służę pomocą
robię obrus z 100 elementow na szydełku i w ramach oderwania się od tej już nudnej pracy : serwetka na drutach -ten wzór robiłam z naście razy - podoba się znajomym, ale z Nici Amanda to pierwszy raz i nawet fajnie się robiło i jest efektowna - serwetka ma połysk -czego zdjęcie nie oddaje ale polecam

dehajola - Pią 23 Paź, 2009 08:42

buziaczek,lacrima,elżbieta, barbara ,bieta, marysia: dziękuję Wam dziewczynki:) kwiatek dla ciebie
tu schemacik

dehajola - Sob 24 Paź, 2009 15:03

dziewczynki: cmoknięcie za tak miłe komentarze.
podobało mi się robienie na drutach no i mam następną

dehajola - Wto 10 Lis, 2009 20:12

dziewczyny : pięknie dziękuję za pozostawione komentarze kwiatek dla ciebie
wydziergałam tunikę (chciałam sweterek ale gdy przymierzyłam bez rękawow to stwierdziłam że taka tunika też mi się przyda - sweterek zrobię także)

dehajola - Pon 16 Lis, 2009 20:13

bieta dziękuję cmoknięcie
w końcu zakończyłam obrus-dokładnie 96 elementow -już było nudne.wymiary 1,9x 1,15 m piroska

dehajola - Wto 17 Lis, 2009 08:21

ben,irenka,karmelek,haniutka,violetta,iwonka,bjanna,te_sia,Lacrima : śliczne,śliczne dzięki. link do elementu http://picasaweb.google.pl/jolkaa4/Bluzki02#
dehajola - Pią 20 Lis, 2009 16:47

tylko osoby, które same dziergają rozumieją taką pracę : bardzo dziękuję kwiatek dla ciebie
prezentuję mały przerywnik (następną nudną rzecz robię)

dehajola - Pią 04 Gru, 2009 20:16

młgośka, elżbieta, gustawo, bianna,buziaczek,madzia,bieta, baluu, irenka,jadzia, reni , aniela, marysia, elka, nula, jarka, grażyna, violetta, bean - same znacie to uczucie, gdy czyta się tak fajne komentarze - dziekuję pięknie cmoknięcie cmoknięcie

udało mi się zrobić trochę swiatecznego

dehajola - Pon 14 Gru, 2009 12:29

bardzo dziękuję za miłe słowa kwiatek dla ciebie love

temat :wymianka
otrzymałam od Porannej

wszystko sprawiło mi radość Smile i jest w moim guście
ja wykonałam to co ostanio było na tapecie

a tu moje małe xx -podoba mi sie ta technika jak i frywolitki i o ile z xx jakoś idzie to frywolitki- nic do przodu (musiałabym zobaczyć "na żywo" bo filmiki mi nie pomogły)

beti9 - Śro 16 Gru, 2009 10:22

Dehajola super ozdoby świąteczne, kartki xxx a chusta powala na kolana, przepiękna i jaka duża. Chyba skuszę się na nią ale po świętach.Ile zużyłaś na nią włóczki i jakiej?
Chciałam się Tobie pochwalić moją serwetą zrobioną wg wzoru od Ciebie. Długo się nad nią męczyłam, trudno było odczytać wzór.Zmniejszyłam ją o 2 rzędy ale i tak wyszła bardzo duża(średnica około 100 cm).Mam ośmiokątną ławę i wyszła trochę większa ale i tak jestem z niej zadowolona. Jaka duża jest Twoja serweta? ja luźno robię i grubszą nitką i pewnie dlatego.Pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz dziękuję za podzielenie się wzorkiem. cmoknięcie

dehajola - Pon 21 Gru, 2009 19:22

dziewczynki wielkie dzieki cmoknięcie cmoknięcie
beti- gratuluję pięknej roboty-wiem jaki był niewyrazny schemat- brawo
a tu szybciutko jeszcze te duze bombki- tym razem pisałam jak robiłam( podaje na blogu-ostatni wpis)

ŻYCZĘ WSZYSTKIM MAGICZNYCH ŚWIĄT zima

dehajola - Nie 10 Sty, 2010 13:27

dzięki kwiatek dla ciebie za komentarze.
tak bardzo chciałam świateczne rzeczy pokazać że zapomniałam o szalach
wiec nadrabiam
taki w styczniu powstał jescze jeden dla koleżanki i mam już nastepne zamowienie
a tu sweterek tez skonczony w grudniu

dehajola - Czw 14 Sty, 2010 13:21

violetta, bean, buziaczek,marysia, agnia, lakrima, bjanna : uskrzydlacie mnie cmoknięcie
a tu ostatni twor:

dehajola - Nie 21 Lut, 2010 13:11

pięknie dziękuję za miłe komentarze kwiatek dla ciebie

moje ostatnie dziełka
drobiazgi - pierwsze rękawice, skarpetki po przerwie 25 letniej

kolejne szale -wzor juz był

no i dla synusia sweterek

dehajola - Czw 08 Kwi, 2010 20:04

jeszcze raz dzieki za uznanie dla szali .... no i c.d. .na fotce są trzy -bo nowe wzorki ale zrobiłam sześć( wcześniejsze wzory i fasony}

obrus -wyzwanie. robiony tylko na podstawie otrzymanej fotki=czysta improwizacja

i udało mi się odrobinę świąt udziubać

dehajola - Pią 23 Kwi, 2010 17:38

Andzia, bieta -wielkie dzięki cmoknięcie
a teraz golfik z luny i coś "pod" bo za cieniutki Smilez etaminu

dehajola - Wto 01 Cze, 2010 13:48

DZIĘKUJĘ ZA MIŁE KOMENTARZE kwiatek dla ciebie cmoknięcie cmok
trochę nadziobałam
i moje pierwsze!!!! w życiu frywolitki na tle szali -2 sztuki ale ich nie pokazuję bo już były takie wzory

dehajola - Śro 02 Cze, 2010 09:08

Lamika,Reni,Violetta,Beata,Gosias,Jarka,Aniela- ślicznie Wam dziękuję za słowa uznania. Miło mi że się podoba. cmoknięcie cmoknięcie
krecik-robilam na oko ,wiec opisze :
łańcuszek dlugości 4 cm mniej niż komorka, 2o.łancuszka(słupek) w to samo oczko jeszcze 2 slupki , dalej w kolejne oczka łancuszka: 4 slupki ,1 słupek patentowy i połsłupki do 7-ego oczka od konca i 1 patentowy,4 słupki,6 slupkow w ostatnie oczko i powtorka 4 slupki 1 patentowy ,połsłuki, patentowy 4 słupki i 3 slupki .zamykamy ścislym . 3 rzadki półslupkami(na szczycie-zaokrągleniu- dodac w/g potrzeby polslupki. zmiana nici i slupki do konca dluzszego boku ,na zaokragleniu polslupki. po zamknieciu rzedu zawrocić i patentowy,slupki dodając po jednym w co drugie oczko na zaokragleniu gornym i znowu zawrocić tak samo(w celu wydluzenia "główki" ) .przerobic jeszcze 2 rzedy slupkami tylko na dolnym zaokrągleniu połslupki. spodnia cześć tylko slupki a lancuszek taki sam jak gora.