Galerie prac użytkowników forum - [szydełko] szajajaby
szajajaba - Pon 10 Sie, 2009 08:15 Temat postu: [szydełko] szajajaby Łańcuszek i słupki poznałam mając z 8-9 lat, moją nauczycielką była ciocia. Katowałam lalki ubrankami z samych słupków A potem długo, długo nic, bo nie potrafiłam czytać schematów. Dopiero 2 lata temu okazało się, że mam w pracy koleżanki zawzięcie szydełkujące - i ambicja mnie ugryzła. No jak to, przecież podstawy znam, to, co one robią - aż tak trudne nie jest, to mam być gorsza??? I zaczęłam się uczyć schematów na serwetkach. Dzisiaj mnóstwo rzeczy sprawia mi jeszcze trudność, tym bardziej, że aby naprawdę coś opanować - muszę sama to rozgryźć. Próby, błędy, ale jak już opanuję daną czynność - to na zabój Do wielu rozwiązań dochodziłam na czuja, bez gazet czy Internetu. A teraz się chwalę drobiazgami
szajajaba - Pon 10 Sie, 2009 08:26
Ciąg dalszy fotek Etui na komórki i gwiazdka - w tym roku na choince miałam tylko takie gwiazdki, światełka i kilka maleńkich srebrnych bombek.
Pierwsza większa rzecz, którą wydziergałam. Oj, dłuuuuugo trwało
A to 2 metrowy bieżnik na parapet dla przyjaciółki:
szajajaba - Pon 10 Sie, 2009 08:34
Bolerko i chusta:
szajajaba - Pią 21 Sie, 2009 13:43
Obfociłam, Gosiu zmobilizowałaś mnie Kalinka, szydełko 2,5, pół moteczka poszło chyba niecałe nawet.
Robione wg tego wzoru, ale brzegi inaczej, jakoś kombinowałam - nie miałam czasu na tak ozdobne brzegi i mam wrażenie, że za cienka włóczka do nich:
szajajaba - Pią 21 Sie, 2009 14:22
36/38 To jest takie mini-mini bolereczko, bolerątko wręcz
A całego bieżnika nie mam sfotografowanego - muszę do przyjaciółki jechać i dorwać jej aprapet!
konesereczka - Wto 19 Mar, 2013 17:09
bardzo ciekawe genialne prace,gratulacje
|
|
|