To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Chwalimy się - Chwalę się - serwetka

Izolda - Nie 11 Gru, 2005 19:38
Temat postu: Chwalę się - serwetka
Właśnie skończyłam prasować i jestem z siebie dumna zebalek To moja pierwsza poważniejsza praca.

maranta - Nie 11 Gru, 2005 20:15

gały Izolda, zaniemówiłam, wspaniała serwetka, prawdziwe arcydzieło frywolitkowe oklaski oklaski oklaski
Izolda - Nie 11 Gru, 2005 22:10

Cieszę się, że Ci się podoba Maranto, to arcydzieło wymyślił Pan Stawasz.
maranta - Nie 11 Gru, 2005 22:41

Wspaniale wymyślił, ale przede wszystkim podziwiam wykonanie. Serwetka wyglada na bardzo pracochłonną, przynajmniej dla mnie- laika kompletnego. Bardzo misterna praca. Śliczna. Podziwiam zdolności.
Renulek - Pon 12 Gru, 2005 09:23

brawo bardzo pięknie i starannie wykonana brawo będzie prawdziwą ozdobą w Twoim domu Very Happy bo mam nadzieję, że robiłaś dla siebie Mr. Green
Izolda - Pon 12 Gru, 2005 10:34

Nie zostanie u mnie, to prezent dla przyszłej teściowej, bardzo jej się podobają moje frywolitki, zaczęłam ją nawet uczyć ale oczy już nie te i ma trochę problemów żeby zobaczyć słupki, wiem że marzy jej się bieżnik frywolitkowy ale chyba jeszcze do tego nie dojrzałam Embarassed narazie musi jej wystarczyć ta serwetka.
Anioor - Pon 12 Gru, 2005 19:02

kurcze piekna ta serwetka brawo ale ja sie chybanigdy nie naukcze frywolitkowac :placz:
Izolda - Pon 12 Gru, 2005 20:04

No Anioor glaszcze, dlaczego masz się nie nauczyć, w czym tkwi problem? Mi też na początku nie wychodziło i klęłam okrutnie gafa ale się uparłam i znalazłam wszystko na temat tego czego nie wiedziałam, wtedy jeszcze nie było forum Maranty i nie miałam kogo zapytać, Ty masz już łatwiej więc pytaj kochana, pozwalam się wykorzystać :mrug:
Fantazja - Wto 13 Gru, 2005 13:20

IZOLDA , ta serwetka to prawdziwe dzieło sztuki.
Krzysia - Wto 13 Gru, 2005 13:33

Jako , że rozpoczęłam właśnie te frywolne robótki, to już chyba mogę się wypowiedzieć, jest bossskaaa brawo
Izolda - Wto 13 Gru, 2005 13:37

Dzięki dziewczyny Embarassed Miło mi bardzo.
dzina - Wto 13 Gru, 2005 16:51

Izoldo piękna serweta brawo :heeej:
Dani - Wto 13 Gru, 2005 22:13

brawo glaszcze piekna serwetka. Wlasnie tez siedza nad moja pierwsza serwetka i jak ty rety , ale pomalu posuwam sie do przodu, masle ze jutro skoncze............

moge usmiechnac sie o wzorek zebalek -jakby ci to nie zrobilo problemu?

Izolda - Wto 13 Gru, 2005 22:33

Dani jasne, że możesz, jutro Ci wyślę bo muszę się do niego dokopać i pochwal się koniecznie swoją serwetką, jestem bardzo ciekawa co stworzyłaś Very Happy
Anna B. - Śro 14 Gru, 2005 00:59

Dani, starczy grzebnąć na forum, by znaleźć wzór tej serwetki.
Klikaj na pierwszy link w tym wątku:
F R Y W O L I T K O W E _ L I N K I
No! Mr. Green W końcu po co ja to podawałam? Twisted Evil

Izolda - Śro 14 Gru, 2005 10:55

Dzięki Anno B., nie mogłam sobie przypomnieć z czyjej stronki ściągnęłam te wzorki Very Happy

[ Dodano: Sro 14 Gru, 2005 11:10 ]
Aaa, i jeszcze chciałam dodać apropos tej serwety gdyby ktoś się za nią zabierał (to tylko dobra rada), że proponuje małą modyfikację we wzorze bo mnie strasznie umęczyło ostatnie okrążenie tej serwety, wymagało najwęcej staranności i i dokładnego zaciągania poszczegółnych elementów, kilka razy musiałam zaczynać od początku, trzeba uważać na te długie łuczki i najwększe kółeczka które są w ich sąsiedztwie (te najbardziej wystające na zewnątrz), właśnie ich dotyczy modyfikacja, w oryginalnym wzorze było tak: 2-3-1-1-3-1-1-1-1-3-1-1-3-2, te pojedyncze słupki trochę mi deformowały kółeczko (które jest dosyć duże) więc zmieniłam na: 2-3-2-2-2-2-2-2-2-3-2, ilość słupków się nie zmienia a kółeczko ładniej się "układa". Ale to tylko drobna sugestia oczywiście Embarassed może komuś się przyda.

Dani - Śro 14 Gru, 2005 22:38

dziekuje dziewczyny, juz mam. Nie wiem czemu przeoczylam ten wzor jak sciagalam :fajnie: i dlatego wolalam o schemacik.
placzek -Ania na mnie naksycala-powiem mamie Mr. Green

Anna B. - Śro 14 Gru, 2005 22:48

Nie naksycała, tylko zrobiła tak Twisted Evil

No, już, już! glaszcze