To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nici, nitki i niteczki... - Włóczka PERŁA

Lucilla - Wto 03 Mar, 2009 18:37
Temat postu: Włóczka PERŁA
Witam, jakie macie doświadczenie z włóczką o nazwie Perła- z hurtowni Rumento.
/sklad:akryl plus poliamid/
Pozdrawiam!

Beata T - Śro 04 Mar, 2009 15:31

Perła jest to cienka włóczka z ( takim włoskiem połyskującym) bardzo mięciutka i miła w dotyku , na szydełko bo na druty to chyba za cienkie,....ja z niej robiłam niebieskie rzeczy (w moim albumie do zobaczenia)
Lucilla - Śro 04 Mar, 2009 18:01

Dzięki Beatko, podobają mi się Twoje ciuszki,są super.
Pozdrawiam!

Beata T - Czw 05 Mar, 2009 12:31

Dziękuję wesoło mi miło mi że Ci się podobają moje wyroby teraz kończę z perły kocyk w 2 nitki mogłam zrobić w 3 byłby cieplejszy i grubszy
gosias - Czw 05 Mar, 2009 12:41

Beata T, Smile pobuszowałam po Twoim albumiku Smile Super prace cool brawo
jaga48 - Pią 13 Mar, 2009 08:24

Beato T pobuszowałam po Twoich albumach, masz sliczne prace,ale ogród POWALAJĄCY, cudna przestrzeń. Ach, mieć czapkę niewidkę... brawo
Beata T - Nie 15 Mar, 2009 20:44

gosias ,jaga48 dziękuję i miło mi że podobają wam sie moje ubranka ...i ogród wesoło mi
gosias - Pon 16 Mar, 2009 09:23

Beata T, Smile wszystko extra brawo brawo brawo cool cool cool
skoczka - Pon 23 Lis, 2009 14:03
Temat postu: Re: Włóczka PERŁA
Lucilla napisał/a:
Witam, jakie macie doświadczenie z włóczką o nazwie Perła- z hurtowni Rumento.
/sklad:akryl plus poliamid/
Pozdrawiam!

Witaj.Poszukuje takiej włoćzki -własnie Perła.Podaj adres tej hurtowni,gdzie można ją dostać. Pozdrawiam i proszę o wiadomośc.

ewciaks - Wto 24 Lis, 2009 22:00

http://maranta.livenet.pl...opic.php?t=2607

www.rumento.pl/index.php?go=punkty_sprzedazy

alienor - Śro 25 Lis, 2009 10:25

Ja mam bialą ,wydaje sie mięciutka super bielutka i z polyskiem ,odrobina blyszczacego czegos , chyba ten poliamid właśnie .Robilam z niej czapki dla dziecka , prane ręcznie i często sa praktycznie niezniszczalne ,ale bardziej ujawnia się ta sztuczność . ozdoby przy swterku wrzucone do pralki zszarzały i nie nadają sie absolutnie do użycia. Nie gryzie , nie rozciąga się . Cieniutka , robię w dwie niteczki szydelkiem i chyba w 3 drutami .Generalnie to jest ok , ale jak wyrobie reszte , juz jej nie kupie . Po zużyciu 1 kg takiej cienizny , moj organizm sie nasycił .
Kate - Pią 27 Lis, 2009 07:31

dla mnie nie jest znowu taka zła - to chyba kwestia gustu - ja ją robiłam na drutach 5 piękny ążurek - wzorowi uroku dodał ten lekki połysk włóczki. poza tym, że podczas robienie czasami zdażało się, że się "zaciągała" i rozrawstwiała to wyroby ogólnie po praniu są oki - najwazniejsze, że się nie rozciagnęły i jak narazie po 3 praniach - jeszcze sie nie sfilcowały.