Ogrody - Ogród Joli1010
jola1010 - Nie 10 Sie, 2008 23:56 Temat postu: Ogród Joli1010 Witam,chciała bym pokazać niektóre zakątki mojego ogrodu.
wybrałam tylko kilka zdjęć mojego ogrodu....
bean - Pon 11 Sie, 2008 00:06
Ale śliczny pięknie utrzymany
enie21 - Pon 11 Sie, 2008 07:24
Cudo moja mama też prowadzi ogród ma niewielką działkę nad jeziorem powidzkim,niestety dość daleko od miejsca zamieszkania a mieszka w bloku na 4 piętrze i dlatego gdy tylko puszczą pierwsze mrozy daje nogę do swojego kwiatkowego królestwa i siedzi tam do pierwszych mrozów a nawet trochę dłużej. Ma bzika na punkcie kamieni ogrodzenia z kamieni ,studnia ,chodniki a niedawno zaprojektowała posiedzisko z filarami oczywiście z kamieni no i przepiękny kominek....z kamieni
enie21 - Pon 11 Sie, 2008 07:45
nie mogę się oderwać od Twoich zdjęć jestem pełna podziwu,przecież to niesamowity ogrom pracy a te schody do oczka wodnego powalają na kolana ....ja też takie chcę niestety działka koło mojego domu jest płaska jak stół a jedyne możliwe ''schody'' w moim sadzie to drabina pod jabłonką a ty masz to szczęście ,że mieszkasz w okolicach Jeleniej a ta są tylko górki i pagórki a ja niczego nie wymyślę....
dom_Klary - Pon 11 Sie, 2008 07:54
Śliczniutki, zadbany, cuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuudowny, chyba mamy hopelka na tym punkcie , ale to takie miłe
Pozdrawiam serdecznie
enie21 - Pon 11 Sie, 2008 18:30
A to kawałki ogrodu mojej mamuni ....z twarzami :)mam nadzieję,że kuzynostwo mnie nie zamorduje
bjanna - Pon 11 Sie, 2008 18:42
jola1010, bajecznie piękny ogród
jola1010 - Pon 11 Sie, 2008 20:05
enie21 wiedziałaś co mnie powali z nóg. Właśnie tak fantastyczny i piękny kamienny kominek z grillem i małą wędzarnią w ogrodzie mi się marzy. ale niestety muszę jeszcze poczekać... a szkoda.
Dziękuję wszystkim za pochwały. Włożyliśmy w nasz ogród bardzo wiele wysiłku i pracy i właśnie mimo wiecznych przeróbek i udoskonaleń jest on naszą dumą . To właśnie w nim spędzamy każdą wolną chwilę i jeśli nie jestem zajęta plewieniem i przekładaniem kamieni to odpoczywam sobie zajmując się moim drugim hobby - dzierganiem.
jola1010 - Pią 15 Sie, 2008 20:36
Dzisiaj dodam jeszcze kilka fotek z mojego ogrodu:
to zdjęcie zrobione z najniżej położonego punktu w ogrodzie:
tak wygląda skarpa patrząc z altanki:
a to widok na altankę nocą:
Pozdrawiam.
dom_Klary - Nie 17 Sie, 2008 18:04
Jolu, śliczności... , ogród jak bajka, .Widać wiele pracy, ale warto, efekty kładą na kolana :wesolek: .
Pozdrawiam serdecznie i biegnę do ogrodu, zachętą była wizyta w Twoim "raju"....
Poranna - Pon 01 Wrz, 2008 14:41
spojrzała i zemdlała ... niesamowity ogród, zaczarowany, tak cudnie zadbany, normalnie japoński we Wrocławiu! musi być niewiarygodnie przyjemnie zanurzyć się w nim z ksiązką, robótką ... ajajaj, jak Ci, Joluś zazdraszczam tego kawałka raju na ziemi
ida - Pon 01 Wrz, 2008 15:08
Taki ogród może wzbudzić tylko podziw i zachwyt dla jego piękna i Twojej (Waszej) w nim pracy. Nawet nie próbuję sie domyslać ile wysiłku wymagało założenie go i pielęgnacja. Ogród jest wspaniały.
jola1010 - Pon 01 Wrz, 2008 15:24
Dziękuję bardzo za tak piękną ocenę.
Tak ,tak sama przyjemność posiedzieć przy kawie i z robótką . Uwielbiam i robótki i ogród-szkoda, że to wszystko wymaga tak dużo czasu ...zrobiło by się więcej.
A to kilka zdjęć ,chyba już jesiennych...
*
Pozdrawiam; Jola.
rzenia - Pon 01 Wrz, 2008 18:26
Jolu jaki piękny patrzę i wzdycham- toż to raj. A mój od dziś zostaje rujnowany, bo kopią kanalizację. Miało być malutko zniszczeń, oj ale tylko miało
Ewa1 - Pon 01 Wrz, 2008 23:39
Przepięknie Jolu w Twoim ogrodzie a jaka różnorodność nasadzeń
Ewa1 - Pon 01 Wrz, 2008 23:43
rzeniu współczuję - może nie będzie aż tak źle?
rzenia - Wto 02 Wrz, 2008 22:38
Już połowę przekopali. Wygląda to jakby kret olgrzym przekopał się przez ogród. Jutro dalsza część kopania. Ale co tam następnej wiosny będzie już ładnie i co najważniejsze spokój z kanalizacją.
Bardzo dziękuje za troskę
reni - Wto 02 Wrz, 2008 22:44
Jolu przepiękny ogród po prostu bajka
jola1010 - Śro 03 Wrz, 2008 20:53
Dziękuję Wam bardzo za pochwały.Od razu lżej się pracuje słysząc tyle ciepłych słów i mając świadomość ,że to co zrobiliśmy również innym się podoba.
Rzenia -nas też czeka to samo.Będzie przeprowadzana kanalizacja ale na nasze szczęście z innej strony ogrodu.
Pozdrawiam;Jola.
Halkuk - Czw 04 Wrz, 2008 16:16
Wspaniały ogród
dorotka100 - Nie 07 Wrz, 2008 11:31
Ogród cudowny,tylko pozazdrościć,ja mieszkam na wsi,może się skuszę,coś tam u Ciebie podejrzę,czy mogę.Pozdrawiam i życzę zdrówka- Dorota
Gwozdek - Nie 07 Wrz, 2008 12:25
jola1010, coś pięknego, dużo pracy musiałaś włóżyć w2 Takie cudo.
jola1010 - Nie 07 Wrz, 2008 21:54
Dziękuję -bardzo mi miło ,że podoba się Wam nasz ogród , a jeszcze milej nam będzie jeśli Kogoś zainspiruje do tworzenia własnego zielonego zakątka. A Za to pokażę jeszcze kilka zdjęć:
Pozdrawiam;Jola.
reni - Nie 07 Wrz, 2008 22:04
Jola jestem w szoku, jak to zobaczyłam to mnie zatkało stworzyłaś coś niesamowitego-raj na ziemi
stora - Nie 07 Wrz, 2008 22:45
Rajski ogród. Wspaniały. Podziwiam.
|
|
|