Galerie prac użytkowników forum - Papierowa wiklina .
monawmona - Czw 15 Maj, 2008 11:24 Temat postu: Papierowa wiklina . Witam. tym razem przedstawiam efekty mojej nowej pasji - wikliny papierowej .
monawmona - Czw 15 Maj, 2008 21:29
Nula- dziękuję . To prawda najgorsze to zwijanie . Ja zwijam ze zwykłej gazety , ale paseczki mam krótsze ( na jedna stronę gazety długość 27 cm , szerokosć około 5 cm ) ) , zwijam na patyczku do szaszłyków , potem od razu sklejam dwa ruloniki i w ten sposób mam dłuższe , a przy okazji są jednej grubosci i nie rozwija sie papier przy zwijaniu . Nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam , jeśli nie , to napisz . Pozdrawiam. Monika
monawmona - Pią 16 Maj, 2008 10:01
Dziekuję dziewczyny .
Koszyczki pomalowane są : bejcą i lakierem akrylowym , albo farbą i lakierem akrylowym (białe ) sa bardzo sztywne i jak najbardziej użytkowe . Ja swoje trzymam w łazience i nic sie nie dzieje . Czytałam na forum że dziewczyna wyłozyła srodek folia i sprawdzała wytrzymałość na działce na otwartej powierzchni , koszyczek przetrwał wiatry i deszcze. Jesli chodzi o stelaż , to też jest z gazetowych rurek , na spód ja daję tekturę .
Dla zainteresowanych ta technika daje linka do bloga , w którym sa kursiki jak zwijać i wyplatać papierową wikline .
http://szuwarkowezacisze.blox.pl/html
Pozdrawiam. Monika
monawmona - Pią 23 Maj, 2008 12:15
Dziękuję . Mam nadzieję że zarażę was swoją pasją i zobacze papierową wiklinę w Waszym wykonaniu . Dzisiaj kolejne koszyczki .
monawmona - Sob 24 Maj, 2008 16:03
Barwie albo farbą akrylową , olejną albo bejcą ( czasami kilkakrotnie ) a następnie nanosze dwa razy lakier akrylowy . Koszyczki są sztywne i wytrzymałe
monawmona - Śro 04 Cze, 2008 19:50
Dziękuję
Dzisiaj kolejny komplecik zrobiony na zamówienie .
|
|
|