To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Prace Gusi

Gusia - Pią 02 Maj, 2008 18:22
Temat postu: Prace Gusi
No to może i ja się pochwalę zebalek

Ostatnie 3 tygodnie to mania torebkowa i oto skutki:

W tym samym czasie do czarnej torebeczki do kompletu powstało bolerko, ale w tej chwili nie mam zdjęcia w komputerze.

Gusia - Nie 04 Maj, 2008 21:07

Mamutka, barbara 1, szydełko, dziękuję wesoło mi

A to dzisiaj ukończona bluzeczko- tuniczka w kolorach różowo- łososiowo- białym,zdjęcie takie sobie bo na szybko robione.

Gusia - Pią 23 Maj, 2008 15:21

Z racji lenia i braku czasu wydziergałam jedynie w prezencie dla mamy torebkę i broszkę. Zdjęcia niestety niezbyt dobrej jakości

A tu broszka przypięta do torebki

Gusia - Pią 23 Maj, 2008 20:17

Jarka, alienor, misia0808, karmelek, fruzia, Madzia, avante, nula, Violetta21, gosias, dziękuję bardzo

Co do torebki korzystałam ze schematu podanego kiedyś przez Lady, z tym, że każdy dłuższy bok obrobiłam półsłupkami, następny rząd to był zmniejszenie o połowę ilości półsłupków zbierałam po dwa razem), potem zrobiłam 6 rzędów półsłupków. Brzegi torebki obrobiłam dość luźnymi oczkami ścisłymi raz, a na bokach jeszcze 1 rzędem półsłupków, no i oczywiście zrobiłam uszy i kwiatki na ozdobę

A to jest schemat

Gusia - Nie 08 Cze, 2008 12:25

Dziękuję Wszystkim cmoknięcie

A to są 2 nowe prace. Skończyłam je tydzień temu, ale brak czasu...

Gusia - Sob 28 Cze, 2008 09:34

elka j., gabis, cmoknięcie

A to moje nowe bluzeczki

Gusia - Sob 28 Cze, 2008 09:37

Pokażę Wam też moje zeszłoroczne topiki

Gusia - Pon 11 Sie, 2008 20:07

Dziękuję wszystkim bardzo kwiatek dla ciebie

A to moje nowości

Gusia - Sob 07 Mar, 2009 11:05

Zakurzył się i to strasznie mój wątek, ale nie leniuchowała. Zdjęcia niezbyt dobrej jakości, z komórki, bo aparat niestety zepsuty.
Czapki, kaszkiety i kapelusze mojej córy: drutowce i szydełkowce robione tej jesieni i zimy

Gusia - Sob 07 Mar, 2009 12:53

szydełko, zebalek
A to już szaliczki moje i Córci
szydełkowe

drutowe:

Mam jeszcze dwa zrobione szaliki: bordowy szydełkowy i taki zwykły drutowy czarny ściągaczem zrobiony, tyle, że zdjęć jeszcze nie mam.

Gusia - Nie 08 Mar, 2009 10:48

Violetta21, Halkuk, reni, Grażyna, ata30, bean, Aniela41, Jarka, SoWa, ślicznie Wam dziękuję cmoknięcie
A to już dalsza część, niestety jakość zdjęć w dalszym ciągu pozostawia dużo do życzenia, co ciekawe tyłem wyszły ładnie, a przodem niekoniecznie, chyba aparat źle na mnie reaguje Wink

Bezrękawniki Inki, niestety bez modelki w środku, Córa już w takim wieku, że aparat jest wrogiem

na drugim bardziej zbliżony do rzeczywistego kolor- soczystej pomarańczy

Gusia - Pią 01 Maj, 2009 21:39

Dziękuję wszystkim jeszcze raz cmoknięcie

A to już moje nowości, na razie bez wkładki w środku:
1. raglanowe

2. puchatkowy cieplutki kapturek z guzkami

Gusia - Śro 03 Cze, 2009 08:11

bjanna, Phoebe, ata30, cmoknięcie

Topik z sukienki (zakamuflował się w innym wątku)

Tunika z topiku

Gusia - Nie 07 Cze, 2009 14:27

jola373, milamirka, Ula_K, ślicznie dziękuję dziewczyny cmoknięcie

A teraz coś takiego:

Gusia - Pią 12 Cze, 2009 17:26

Jarka, psotka26, cmoknięcie

Moje nowe druciaczki

Gusia - Sob 15 Sie, 2009 08:59

Dziewczyny wróciłam. Dziękuję za życzenia i wszystko. Urlop jak najbardziej udany, jesteśmy wypoczęci, chociaż jak zwykle pozostaje niedosyt...

A tutaj takie małe sprawozdanie

Dziecię w pełni szczęścia

Mąż w swoim żywiole

A ja czasami też nie próżnowałam zebalek

Gusia - Sob 15 Sie, 2009 18:30

A na urlop coś takiego stworzyłam

Bazowałam na Blythe Kim.

Gusia - Sob 15 Sie, 2009 21:39

Gosiu podaję link do zdjęcia: http://picasaweb.google.c...130430271229458
Przerzuciłam się na picasę, ale coś mi to marnie wychodzi

Gusia - Czw 20 Sie, 2009 08:47

gosias, Violetta21, reni, misia0808, kabyr, Elżbieta P., iwonka, bjanna, Phoebe, bean, cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie jesteście cudowne.

Violu dzięki za link

A teraz taki sweterek grzeczny do pracy, w niegrzecznym kolorze (na zdjęciach niestety jest bardziej zgaszony)

Gusia - Wto 25 Sie, 2009 20:20

bean, jolacka, Jarka, Violetta21, Grażyna, Elżbieta P., reni, iwonka, gosias, Balbinka73, bjanna, jola373, gabis, dziękuję bardzo. Niesamowicie mnie motywujecie.

Daisy, albo raczej moja Stokroteczka

Gusia - Śro 26 Sie, 2009 08:48

Madzia, buziaczek, reni, iwonka, Violetta21, cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

Violetta21, o namiary będzie trudno, bo robiłam ze zdjęcia od Kim Hardgreaves, dopasowując do swojej sylwetki.
Nabrałam 91 oczek. Najpierw zrobiłam 2 rzędy gładkim lewym, potem 20 rzędów ryżem pojedynczym. Motyw u mnie to było 9 rzędów gładkim prawym i 3 rzędy ryżem pojedynczym. Na wcięcie w talii spuszczałam obustronnie w co 8 rzędzie po jednym oczku, potem przerobiłam kolejne 24 rzędy i zaczęłam dodawanie obustronne oczek też w co 8 rzędzie aż miałam na drucie 97 oczek. W 9 rzędzie od ostatnie dodania oczka zaczęłam podkrój pach: zamknęłam obustronnie 1x4 oczka, 1x 3 oczka, 1x 2 oczka i 1x 1 oczko. Z tyłu pokrój szyi po 12 powtórzeniach motywu przełożyłam na drut pomocniczy środkowe 39 oczek i w następnym rzędzie zamknęłam jeszcze na obu końcach podkroju po jednym oczku, jednocześnie robimy skosy ramion zamykamy po 6 oczek co drugi rząd.
Na przody nabrałam 51 oczek i robiłam wszystko analogicznie jak z tyłu za wyjątkiem podkroju szyi bo odkładałam na drut pomocniczy 15 oczek i na zaokrąglenie zamykałam 6x 1 oczka w każdym kolejnym rzędzie, 4x1 oczko w co 2 rzędzie i 1x 1 oczko w kolejnym 4 rzędzie. Dekolt zaczęłam po 1 powtórzeniu motywu. Na listwę przednią przeznaczyłam 8 oczek i robiłam ją ryżem pojedynczym.
Rękawki: nabierałam 67 oczek przerabiałam 2 rzędy lewych i dalej 17 rzędów ryżem pojedynczym i formowanie główki rękawa w 18 rzędzie obustronnie 1x 4 oczka, potem 1x 3 oczka zamykamy (wychodzi to tak, że najpierw zamykamy z jednej strony 4 oczka i robimy do końca, przekładamy robótkę na drugą stronę i zamykamy na drugim brzegu 4 oczka i robimy do końca rzędu), potem 9x1 oczko obustronnie w co 4 rzędzie, 1 x 1 oczko w co 2 rzędzie i następnie w każdym kolejnym obustronnie 11x 1 oczko, w ostatnim rzędzie mamy 15 oczek i robimy tak: 2 oczka razem na prawo, 2 oczka prawe, 3 oczka razem, 4 oczka prawe, 2 oczka razem. Zamykamy wszystkie oczka.
Dodam tylko, że mam rozmiar 36, nitka Aria podwójnie przerabiana, druty 3, poszło mi około 300g.
Nie robiłam kieszonek, bo za bardzo mnie kuszą, żeby w nie ręce wkładać.

Mam nadzieję, że jasno napisałam i niczego nie przeoczyłam, bo pisałam z pamięci, notatki są w domu a ja stukam w pracy, ale o tym szaaaaa.

jola373 - Sob 29 Sie, 2009 00:08

Piękna, starannie zrobiona bluzeczka, ślicznie w niej wyglądasz!
cool cool cool brawo brawo brawo

Antonina otwarła temat na on-line "Daisy -Kim Hargreaves" http://maranta.livenet.pl...opic.php?t=6627

Gusia - Śro 16 Wrz, 2009 09:31

Stella, Phoebe, irenka10, jusia1437, milamirka, dziewczyny bardzo dziękuję cmoknięcie

Udało mi się ukończyć sweterek dla mojego Dziecięcia i nawet Córa pozowała w nim do zdjęcia.

Gusia - Czw 01 Paź, 2009 07:56

bean, Grażyna, Madzia, Bożena- 2000, elka j., donka66, bieta, bjanna, Beata T, Ula_K, gustavo_2008, barbara 1, misia0808, ślicznie Wam dziewczyny dziękuję

Jesień pełna gębą, więc najwyższa pora zaopatrzyć się w coś cieplejszego, na razie tylko w takie drobiazgi

Gusia - Czw 01 Paź, 2009 21:16

Jarka, gosias, elka j., kabyr, buziaczek, bean, makneta, Elżbieta P., Madzia, Aniela41, alienor, Violetta21, gustavo_2008, cmoknięcie , bardzo dziękuję

A takie dla Córci szybciutko wydziergałam