To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Prace naszych milusińskich - Moje dziecko zrobiło.

kresek - Pon 05 Lis, 2007 08:46
Temat postu: Moje dziecko zrobiło.
To praca mojej córki z weekendu:

Przyznam, że pomagałam, bo tykwy są twarde, więc na zlecenie córki robiłam w odpowiednich miejscach dziurki śrubokrętem, żeby można było mocować goździki. Reszta to już dziło dziecka.

wiesia_33 - Nie 11 Lis, 2007 00:27

Moja córka (6 lat) zrobiła ludzika z pomocą taty. Wykorzystali do tego dzieła rolki po papierze toaletowym i po papierowych ręcznikach,włóczkę i farby. cmoknięcie

http://www.fotosik.pl/pok...e662c52ec9.html

Ryjki są świetne cool

kresek - Pon 12 Lis, 2007 10:12

wiesia33 super ludzik. Ja to mam manię zbierania pudełek rolek po papierze i ręcznikach, ciekawych papierów, sznurków, bo potem właśnie z córką coś wymyślamy.

Mała chodzi w przedszkolu na zajęcia plastyczne, ale już kiedyś powiedziałam, że powinna zabrać do pokazania to co robi w domu, bo są to bardziej zaawansowane prace, tyle tylko, że rozumiem, że pani w przedszkolu trudniej jest upilnować dzieci z narzędziami i jeszcze pomagać, w domu wygląda to inaczej.
Moja córka mając trochę powyżej 2 lat już posługiwała się nożyczkami i jak poszła do przedszkola w wieku 3 lat to pani była zdziwiona, ile potrafi, bo nożyczkami to dopiero teraz jako 5-latki się posługują.
chyba jeszcze nie prezentowałam naszej wspólnej pracy:

rysunkek wykonała córka, nie było na zamówienie, po prostu usiadła, narysowała i przyniosła mi pokazać, wtedy wpadłam na pomysł, że przeniosę to na kanwę. I tak mamy wspólne dzieło wg. projektu córki hopla

kresek - Pią 15 Lut, 2008 15:26

Walentynka wręczona więc mogę pokazać:

Oczywiście była przeznaczona dla Taty.

Pomysł i wykonanie - moja córka. Ponieważ uwielbia prace z papierem, nożyczkami, klejem i wszystkim co jest pod ręką, więc postanowiłm pokazać córce co to jest scrapbooking (ze zdjęciami i bez). Przejrzałyśmy kilka stron a potem rozpoczęła się praca nad Walentynką.