Galerie prac użytkowników forum - Moje prace - rogalm1
rogalm1 - Czw 18 Paź, 2007 15:18 Temat postu: Moje prace - rogalm1 Postanowiłam założyć tutaj swoj wątek, bo choć rzadko coś mi przybywa to jednak czasami coś udziergam. A mam nadzieję w najbliższym czasie nauczć się frywolitkować i coś zrobić do ubrania. Korzystając z przymusowego odpoczynku skonczyłam kilka rozpoczętych prac:
rogalm1 - Czw 18 Paź, 2007 15:22
Nie wiem dlaczego nie dołączyły mi się dwa zdjęcia, spróbuję jeszcze raz.
Ivi dziękuję za wzór i cierpliwość w tłumaczeniu schematu tamtej pierwszej serwetki!
rogalm1 - Śro 14 Lis, 2007 14:57 Temat postu: Aniołek Chciałam Wam pokazać mojego pierwszego aniołka, z którym miałam wiele perypetii jesli chodzi o krochmalenie, dzięki Waszym radom nie załamałam się i anioł juz pofrunął do siostry.
rogalm1 - Śro 14 Lis, 2007 19:09 Temat postu: Frywolitkowy początek Chciałam Wam pokazać pierwsze frywolitkowe gwiazdki mojej 11-letniej córki Marysi, z dumą ale też zazdrością, że Ona nauczyła się szybciej ode mnie... Ale dzięki skrzacikowi i ja mam nadzieję....
Zrobiłam zdjęcie takim jeszcze nie wypranym i nie usztywnionym ale znając już Waszą wyrozumiałość nie boję się niczego....
rogalm1 - Sob 17 Lis, 2007 19:53
Myślałam, że kończę sweter a tu patrzę a ja źle łącze te małe kwiatuszki. Trudno, na razie będzie taki a jak wróci zapał to przerobię, najważniejsze, że córce się podoba...
A teraz jeszcze pochwalę pierwsze "wyfrywolitkowane" kolczyki Marysi (przepraszam za jakość zdjęć)
rogalm1 - Śro 21 Lis, 2007 10:06
Dziękujemy wszystkim za miłe słowa, dzięki viburnum mam teraz trochę wyraźniejsze zdjęcia frywolitek Marysi
rogalm1 - Śro 28 Lis, 2007 11:05
coś nowego, dziękuję tym które podesłały Marysi wzory
rogalm1 - Wto 04 Gru, 2007 11:29
W przerwie między aniołkami, świecznikami, gwiazdkami, szalikami i innymi Świątecznymi prezentami udało mi się skończyć niezwykle czasochłonną serwetę, która niestety poleci do Irlandii (mam nadzieję, że będzie się podobała)
rogalm1 - Wto 04 Gru, 2007 11:35
a Marysia w tym czasie rozwija się frywolitkowo
rogalm1 - Pon 03 Mar, 2008 11:07
chciałam sie pochwalić sukieneczką którą zrobiłam na pierwsze urodziny mojej siostrzenicy
rogalm1 - Czw 20 Lis, 2008 08:59
Moja córka przypomniała sobie o frywolitkach, bo trzeba zrobić jakieś prezenty pod choinkę
jakoś zdjęć niestety nie najlepsza, bo ten talen mi się niestety nie rozwinął...
rogalm1 - Pon 24 Lis, 2008 09:36
Bardzo to motywujące jak ktoś tak serdecznie chwali, pokażę jeszcze najnowszą Marysi frywolitkę i mój obrus i serwetkę
rogalm1 - Pon 24 Lis, 2008 09:37
rogalm1 - Czw 15 Sty, 2009 13:05
Jeszcze przed Świętami przygotowałyśmy z Marysią takie prezenty:
|
|
|