Nasze prywatne galerie - moje swetry
bjanna - Nie 09 Wrz, 2007 13:28 Temat postu: moje swetry zaczynam chwalenie się moimi swetrami, ponieważ na drutach robię od ponad 30 lat i ta umiejętność bardzo mi się przydała w czasach kiedy w sklepach były tylko puste półki, a trzeba było coś na siebie włożyć, ze starych prac w szafie zostały tylko jakieś resztki, kiedyś je wyciągnę i się pochwalę, a dzisiaj zacznę od nowości
joana - Nie 09 Wrz, 2007 13:39
super, wyglada jak maszynowy. Czekamy na dalsze prace Pogratulować. Z pozdrowieniami - joana:pabye:
Jasieńka - Nie 09 Wrz, 2007 13:53
piękny a jak super zrobiony
viburnum - Nie 09 Wrz, 2007 14:56
Super sweterek!!!
Halkuk - Nie 09 Wrz, 2007 14:58
Śliczny !
Violetta21 - Nie 09 Wrz, 2007 15:44 Temat postu: moje swetry Śliczny sweterek i czekam na jeszcze
bjanna - Nie 09 Wrz, 2007 16:00
joana, szydełko, viburnum, Halkuk, Viola, dziękuję cieszę się, że się Wam podoba i oczywiście ciąg dalszy nastąpi, mam na wykończeniu dwa kolejne, bo za oknem hula wiatr i trzeba cieplej się ubierać
Bet - Nie 09 Wrz, 2007 16:24
Bjanna skąd ja to znam moja mama też wtedy dziergała ile tylko się dało
a dziś nic nie robi ani na szydełku (w każdym pokoju firankę robioną na szydełku)
ani na drutach i nawet nie wyszywa
sweterek śliczny
bjanna - Nie 09 Wrz, 2007 18:27
Bet, dziękuję
mama może chce odpocząć od robótek i potrzebuje na to więcej czasu.........
Zosia32 - Pon 10 Wrz, 2007 09:36
bjanna, sweterek bardzo fajny i fajny kolor ,pięknie leży na Tobie
Pozdrowienia
Trusia - Pon 10 Wrz, 2007 11:54
Bardzo ładny I jaka modelka opalona Świetnie kontrastuje ta opalenizna z kolorkiem swetra
bjanna - Nie 30 Wrz, 2007 21:43
Zosia32, Trusia, dziękuję
a to moje sweterki zapomniane, nikomu już nie potrzebne, wyciągnięte z szafy
oj, aparat się zbuntował, padła bateria, jak się naładuje pokarzę następne
Halkuk - Pon 01 Paź, 2007 17:40
Fajne , szkoda że już niepotrzebne
dom_Klary - Pon 01 Paź, 2007 18:00
Widzę, z koleżanka drutująca m tę samą chorobę co ja - druty i .Jedno kończę i następne już w zamyśle.Robie od czasu do czasu przerywnik na coś innego, również przy użyciu rączek, ale zaraz potem Niezła zabawa, bo taka nigdy nie kończąca się.Sweterki wspaniałe
LidkaM - Wto 02 Paź, 2007 14:18
Bardzo starannie wykonane sweterki. Szkoda, że mi tak nie wychodzą.
Patrzę i podziwiam
bjanna - Wto 02 Paź, 2007 15:12
Halkuk, dom_Klary, LidkaM, dziękuję
kolejne wynalezione w szafie, leżą tam grzecznie, choć cała rodzina na mnie krzyczy żeby pozbyć się ich raz na zawsze to ja nie mogę, a ponieważ jestem w trakcie przeprowadzki to odnajduję kolejne zapomniane sweterki
ten mojej córci sprzed 12 lat, dawno z niego wyrosła, nawet powędrował do innego dziecka, ale wrócił
ten mój, też wiekowy i już wyciągnięty, ale sam się broni przed koszem, bo ile razy chcę go wyrzucić to nie mogę go odnaleźć
a ta kamizelka to paskudnik pospolity, zrobiłam ją sobie specjalnie na wyjazd noworoczny, założyłam tylko raz i nigdy więcej tego nie zrobię, bo gryzie małpa, ale może kiedyś ją spruję by odzyskać włóczkę i przerobię na coś innego
ten też starocie, ale zawsze sobie tłumaczę, że nie zniszczony i może kiedyś zechcę się z nim przeprosić
cdn
SoWa - Wto 02 Paź, 2007 16:15
BJANNA!
Sliczne! A sentyment do niektórych rzeczy powoduje, że się nie ubiera, tylko przekłada i przekłada.............
Violetta21 - Śro 03 Paź, 2007 08:47 Temat postu: moje swetry
też mam kilka takowych sweterków przekładaków szafowych trzymam je chyba w szafie bardziej z sentymentu niż chęci założenia ich na siebie
magnolia - Śro 03 Paź, 2007 09:41
bardzo ladne sweterki to nic ze leza w szafie moze kiedys i dla nich nadejdzie ten wielki dzien bo przeciez moda wraca
bjanna - Pią 05 Paź, 2007 19:19
SoWa, Viola, magnolia, bardzo dziękuję
bjanna - Pią 12 Paź, 2007 22:09
sweterki mojej córci
rozpinany sweterek zrobiony z włóczki z odzysku, na zdjęciu nie bardzo widać ale na rękawach ma melanżowe paski "lampasy"
jasny golfik zrobiony z anilany wyciągniętej z zapasów
Elżbieta P. - Sob 13 Paź, 2007 13:10
jakie ładne sweterki ten jasny wygląda na maszynową pracę, tak równiutko jest zrobiony
barbara 1 - Sob 13 Paź, 2007 14:08
Bardzo mi sie podobają Twoje sweterki
rogalm1 - Sob 13 Paź, 2007 15:34
Czy to na pewno nie robiła maszyna? Arcyrówniutko!
bjanna - Sob 13 Paź, 2007 16:47
dziękuję, dziękuję aż się zarumieniłam od tych pochwał,
fruzia, rogalm1, to nie maszyna, słowo daję że to ja, ostatecznie ponad 30 lat dziergania na drutach zobowiązuje do równego robienia
|
|
|