Podstawy, porady - "Odstające" kieszenie i kamizelka (jak uszyć )
grusia5 - Śro 29 Sie, 2007 23:41 Temat postu: "Odstające" kieszenie i kamizelka (jak uszyć ) Nie mam pojecia jak uszyc takie kieszenie . Próbowałam ale nie wychodzą mi . Czy ktos wie i może mi pomóc ? I mam jeszcze jedno pytanko związane z szyciem kamizelek . Nie chce wszywac do nich podszewki i nie bardzo wiem jak wykończyć brzegi rękawków i szyi . Kamizelka ma byc ze sztruksu na sportowo . Z góry dziękuję za pomoc .
Pozdrawiam grusia5
alicja11 - Czw 30 Sie, 2007 00:19
grusia5, podkroje pach i szyi najlepiej wykończyć odszyciami najlepiej podklejonymi flizeliną choć przy sztruksie nie jest to konieczne .Natomiast jeśli chodzi o kieszenie miechy ,bo chyba o nie Ci chodzi szyjemy w ten sposób ,że kieszeń kwadratową lub owalną obszywamy z trzech stron wąskim kawałkiem tkaniny[3-4cm]i stębnujemy to po kieszeni ,następnie przyszywamy kieszeń [najlepiej narysować sobie wcześniej mydełkiem kształt kieszeni]właśnie po tym wąskim pasku ale podwiniętym na 1 cm.Póżniej mocujemy ją od góry tzn.górą składamy ten wąski kawałek na pół i mocujemy 3-4 cm z drugiej strony tak samo.Mam nadzieję ,że rozjaśniłam problem,ale jeśli czegoś nie zrozumiałaś pytaj a postaram się pomóc.
ewka - Czw 30 Sie, 2007 15:54
Aby obszyc pachy i szyje musisz sobie najpierw dobrze dopasowac potem zloz na pol i pospinaj pachy i szyja Przyluz na plasko do materialu na pol zlozonego gora pachy do zlozonego materialui a dol pachy gladko jak sie ulozy przypnij.Odrysuj pache dodajac na zszycie odepnij i po zewnetrznej stronie odrysuj3lub 4 cm i wytnijj .Bedziesz miala juz jedna pache gotowa,mozesz najpierw to zrobic na papierze przypiac kamizelke do papieru. Podobnie z wykrojem szyi
grusia5 - Czw 30 Sie, 2007 22:24
Bardzo dziękuję Wam za odpowiedz . Nie wiedziałam jak wszyc taką kieszen , a wystarczyło tylko narysować ją na materiale .
Kamizelkę bede szyć i o rezultatach powiadomię
Dziękuję bardzo za pomoc
|
|
|