Fotosik - MAM PROBLEM Z FOTOSIKIEM
ewka - Czw 23 Sie, 2007 14:50 Temat postu: MAM PROBLEM Z FOTOSIKIEM NIE MOGE WEJSC NA STRONKE FOTOSIKA I WIDZE ZE MAM WSZYSTKIE ZDIECIA ZAMKNIETE cos zrobilam moze zle????
viburnum - Czw 23 Sie, 2007 14:53
Mnie się fotosik w ogóle nie chce otworzyć. Może mają jakieś przejściowe kłopoty?
ewka - Czw 23 Sie, 2007 15:01
no wlasnie ja nie moge zadnego zdiecie otworzyc.wchodzilam na wasze prace niektore widac ale nie otwieraja sie
Procella - Czw 23 Sie, 2007 15:06
To chyba jakiś problem po ich stronie, mnie też się nie otwiera. Poczekajmy, może niedługo to naprawią
viburnum - Czw 23 Sie, 2007 15:07
linki do Waszych albumów też nie działają - to ewidentna wina fotosika a nie Twoja Ewka
maranta - Czw 23 Sie, 2007 15:29
Z tego co widzę już strona fotosika działa i fotki też widać.
Widocznie chwilowe problemy z serwrerem.
Grażyna - Czw 23 Sie, 2007 15:33
Tez tak myslę
Ple Ple - Czw 23 Sie, 2007 19:57
Fotosik czesto niedziała
Elżbieta P. - Wto 15 Sty, 2008 18:29
Bardzo proszę o pomoc, mam problem z fotosikiem, ale trochę innej natury.
Chcę wstawić zdjęcie, ale nie mogę go wczytać do fotosika. Samo wczytywanie dochodzi do ok. 80% i nagle pokazuje się "czysta" strona z zaznaczeniem na dolnym pasku "zakończone". Próbuję tak już od początku stycznia i nie wiem co z tym fantem zrobić, na pewno robię wszystko dobrze, sprawdzałam to już parę razy i ciągle kończy się tak samo
kabyr - Wto 15 Sty, 2008 21:38
Fruzia prawdopodobnie masz za "duże" i za "ciężkie" zdjęcia.
Grażyna - Wto 15 Sty, 2008 22:05
Tak, trzeba zmienic rozmiar zdjec do rozmiaru okreslonego w Fotosiku.
Elżbieta P. - Śro 16 Sty, 2008 11:11
bardzo dziękuję za radę sprawdziłam i rzeczywiście to zdjęcie, które chcę wstawić jest rozmiarowo dużo większe od tych, które wstawiłam wcześniej do fotosika. Dzięki Wam wiem, że muszę je zmniejszyć i tu znów problem, bo nie mam pojęcia jak to zrobić, proszę pomóżcie po raz kolejny
ciaachoo - Śro 16 Sty, 2008 11:15
a ja jak już zdjęcie uda mi sie dodać to nie mogę go później przeniesc do albumu
jobi - Śro 16 Sty, 2008 15:29
zmniejszysz każdym programem graficznym. Ja zmniejszam paintem. Otwieram w nim zdjęcie, klikam na ikonkę obraz, Rozciągnij pochyl i procentowo wpisuję. Tylko trzeba uważać, żeby pion i poziom miały tyle samo. Potem Zapisz jako...
A do albumu dodawać też nie umiem, pozmieniali wszystko...
Madzia - Śro 16 Sty, 2008 17:54
A ja wszystko dodaję programem Fotosik Manager, można dodawać po 10 zdjęć na raz i od razu można zaznaczyć do jakiego albumu.
Elżbieta P. - Śro 16 Sty, 2008 19:22
dziękuję, dziękuję zmniejszyłam PowerPoint-em, udało się zaraz wstawię do fotosika
wienia - Czw 17 Sty, 2008 12:50
A może by tak po kolei dla mniej rozgarniętych . Mam na pulpicie zdjęcie i rozmiar jest duży i co w takim razie dalej?.
maranta - Czw 17 Sty, 2008 13:36
| wienia napisał/a: | | Mam na pulpicie zdjęcie i rozmiar jest duży i co w takim razie dalej? |
Jeśli korzystasz z Windows XP zainstaluj sobie ten programik- http://download.microsoft...wertoySetup.exe
Programik wchodzi w skład zestawu Powertoys for Windows XP.
Po jego instalacji w menu podręcznym (dostępnym po kliknięciu prawym przyciskiem myszy w plik graficzny) pojawi się polecenie Resize Pictures, gdy w nie klikniesz wyskoczy okienko w którym możesz wybrać jeden z dostępnych rozmiarów, bądź podać jakiś własny rozmiar.
W ten sposób możesz zaznaczając w katalogu większą ilość plików graficznych od razu wszystkim tym plikom zmienić rozmiar.
Jest jeden problem- nie we wszystkich wersjach Win XP ten programik chce działać.
Gdy miałam zainstalowany czysty XP i później sama doinstalowywałam SP 2, program na takim Windowsie działał świetnie. Teraz mam zainstalowaną wersję Windowsa od razu zintegrowanego z SP2 i kapota- programik się instaluje, w menu podręcznym dodaje swój wpis, jednak zadania do jakiego został przeznaczony nie wykonuje
Jeśli nie korzystasz z XP albo wolisz coś innego, to polecam programik, który działa na podobnej zasadzie- http://www.vso-software.fr/products/image_resizer/
Tym programem również możesz zmieniać rozmiary grafik przy pomocy menu kontekstowego- czyli klikając prawym w plik graficzny.
Inny sposób, to wykorzystanie dowolnego programu graficznego.
Przykładowo IrfanView (dziś pisałam jak go zainstalować i spolszczyć- http://maranta.livenet.pl...ghlight=#113553
Otwierasz fotkę w tym programie, klikasz w polecenie- Obraz (jest na górnym pasku) i z listy rozwijanej wybierasz- Zmień rozmiar obrazka.
Otworzy się okienko, w którym możesz wybrać jakiś gotowy rozmiar, możesz też wpisać własny, jednocześnie zwróć uwagę czy jest zaznaczona opcja- zachowaj pierwotne proporcje boków. Jeśli to masz odznaczone, to wówczas obrazek może wyjść nieproporcjonalny.
wienia - Czw 17 Sty, 2008 17:37
Mój program chyba już go ma Zainstalował sie ale nie działa. Córka przetłumaczyła, że już to jest na kompie. Dzięki za podpowiedź ,
Violetta21 - Pią 18 Sty, 2008 20:25 Temat postu: MAM PROBLEM Z FOTOSIKIEM Ilonka u mnie jest to samo ale tylko z jednym albumem drugi jest ok mam nadzieję że za kilka dni coś się zmieni i będzie działało tak jak powinno
Bożena- 2000 - Wto 22 Sty, 2008 17:32
Ja mam ciekawszy cyrk. Od wczoraj mój fotosik działa jako erotyczny. Nie wiadomo dlaczego. Pan mi dziś odpisał, że ktoś się pomylił. Może ja, może moderator i... nic nie zrobił. A .. i jeszcze przy moich zdjęciach nie działa opcja zmień. Fajnie co? Pozdrawiam. Nie mam tylko pojęcia gdzie ja raptem mogłam się pomylić. Pozdrawiam.
jobi - Wto 22 Sty, 2008 21:50
Nie wiem, czy się pomyliłaś. Ja dziś dodawałam album do "wakacji" i też nie mogę "erotycznych" zmienić na inne
stawiam, że ktoś im zrobił głupi kawał w skrypcie i nie wiedzą jak go odkręcić
Bożena- 2000 - Wto 22 Sty, 2008 23:18
Witaj w klubie. Pan mi odpisał, że ktoś się pomylił. Nie posądza moderatorów, bo w moim fotosiku nie ma treści erotycznych. Może i Ty napisz do nich. Pozdrawiam.
Ja dziś pisałam 2x.
Violetta21 - Śro 23 Sty, 2008 08:21 Temat postu: MAM PROBLEM Z FOTOSIKIEM Bożenka też napisałam do nich bo nie mogę dodać zdjęć do swojego albumu i ... oczywiście brak odzewu
jobi - Śro 23 Sty, 2008 12:53
Też pisałam, bo albo ja kompletnie zgłupiałam (a aż taka stara to jeszcze nie jestem), albo coś pozmieniali-popsuli. Mam cały czas kłopoty z nimi, Przenoszę się na picasę.
|
|
|