To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Bernadki twórczość radosna wszelka :)

Bernadka - Czw 05 Kwi, 2007 16:50
Temat postu: Bernadki twórczość radosna wszelka :)
Ależ sobie wybrałam wzór na początek , mam nadzieję żę nigdy więcej nie będę robić tylu oczek ścisłych i tylu słupków szalony
Bernadka - Pią 06 Kwi, 2007 13:18

cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie dziękuję dziewczynki już planuję co tu teraz ale że wpadłam w świąteczne sidła to pewno jeszcze jakieś jajeczko strzele wieczorkiem i reszta po świętach , Wszystkiego dobrego dla wszystkich na te święta i lanego dyngusa i jajeczka smacznego i poświęconego:)
Bernadka - Wto 10 Kwi, 2007 11:26

W ramach Świątecznej nudy uknociłam sobie szybki koszyczek , ale że nie było go kiedy sfotografować to dopiero dzisiaj go pokażę usztywniłam go tradycyjnym krochmalem spód wyszedł bardzo sztywny co widać a rączka taka sobie ale ujdzie kazanie (
Bernadka - Śro 11 Kwi, 2007 06:28

cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
Jarka napisał/a:
Bernadka, ale się bardzo nudziłaś skoro taki piękny koszyczek zrobiłaś
heheh to był raczej protest przeciwko paskudnej pogodzie i brakowi możliwości wyjścia na spacer z moją małą Dzięki dziewczynki cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cieszę się żę koszyczek się podoba cmoknięcie cmoknięcie
Bernadka - Pią 13 Kwi, 2007 14:05

A zielona serweta gotowa i sie prezentuje w towarzystwie wielkanocnych dodatków
Bernadka - Wto 08 Maj, 2007 21:27

Dzięki wszystkim cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie a teraz nowa serweteczka się tworzy hopla hopla
Bernadka - Sob 12 Maj, 2007 15:51

a teraz serwetka dla mamy na Dzień matki świeżutka jak świeże bułeczki hahahihi a kolor to cegła palona , bardzo mi się podobał ,kordonek Monika 100g/550 m
Bernadka - Sob 12 Maj, 2007 16:02

teraz weszła:) cmoknięcie
Bernadka - Nie 13 Maj, 2007 11:13

Dziękujemy serdecznie za wszystkie serdeczności Smile bardzo się cieszę że kolorek się podoba , jak go zobaczyłam w pasmanterii to nie mogłam go sobie odmówić A to efekt porannej nudy niedzielnej hahahihi początek nowego tworu serwetkowego . Maranto serdeczne dzięki rzeczywiście oczko ścisłe to tutaj jest półsłupek wściekły normalnie hieroglify dają coby człowiek musiał je rozszyfrowywać puknąć się
Bernadka - Śro 16 Maj, 2007 07:02

moslamawe napisał/a:
a to tak z głowy czy masz zdjęcie oryginału?
miałam ma łe kłopoty z komputerem wzorek jest z mich robótek http://maranta.livenet.pl...r=asc&start=425 tutaj ją pokazywałam szewska pasja komputerowca szewska pasja komputerowca szewska pasja komputerowca wybuchowo serwetka się kończy ale z przerwami bo szybko muszę zrobić coś na prezent
Bernadka - Czw 17 Maj, 2007 10:14

cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie dziękujemy , ja i serwetki hopla niestety szybko musiało się zrobić coś więć serweteczka kwiatkowa rusza z kopyta dzisiaj wszystkie liście już są ale nagła potrzeba nas oderwała na jeden dzień a oto nagła potrzeba prezentowa
Bernadka - Czw 17 Maj, 2007 15:10

Jarka napisał/a:
Duża Ci wyszła ???
niespecjalnie , ale robiłam z grubszej nitki jak było we wzorze i tak jakoś 28/28 cm wzorek jest z moich robótek z 6/2007 , które zeskanowałam i wrzuciłam wam na serwer , w sumie są w nich raczej wzorki siateczkowe ale ta serwetka jest fajna
Bernadka - Śro 23 Maj, 2007 21:16

a teraz niebieskie coś . powiem szczerze że w ostatnim bardzo żarłocznym na niteczkę rzędzie ze strachem w oczach patrzyłam jak niknie kłębuszek i starałam się go zaczarować żęby tylko do końca starczyło i ufffffffffff starczyło a oto efekt

Bernadka - Czw 24 Maj, 2007 06:55

Poranna, gabis, moslamawe, asia0407, dziękuję cmoknięcie cmoknięcie
Bernadka - Czw 24 Maj, 2007 10:12

Krakowianka napisał/a:
brawo
możesz podać wymiary??
serwetka ma wymiar 38/32 cm
Marwalen napisał/a:
z jakich nici robiłaś?
zrobiłam ją z hemery multikolor , którą kupiłam w Wojtku ( 100gr/565 metrów ) trzeba na nią prawie cały motek Lacrima, Jarka, Marwalen, Violetta21, Alina, Krakowianka, Halkuk, dziękujemy że się podoba cmoknięcie cmoknięcie
Bernadka - Czw 24 Maj, 2007 20:31

Grochu, Antonina, ata30, cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie wesoło mi
maranta - Czw 24 Maj, 2007 20:38

Bernadka, prześliczna ta serwetka, już jesteś mistrzem szydełkowym cool cool cool
Bernadka - Pią 25 Maj, 2007 07:05

maranta, fruzia, bjanna, cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie hurrraaa teraz muszę nareszcie zrobić obiecane bolerko nie wiem
Bernadka - Sob 26 Maj, 2007 20:34

serweteczka z,mieniła adres wesoło mi zamieszka w Chorzowie u Beatki radocha wesoło mi summer21, cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie wesoło mi wesoło mi
Bernadka - Wto 05 Cze, 2007 18:16

kiziulka, madzia, Zygfryd Smarzyk, cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie dziękuję . A w ramach dwudniowej bolerkowej zapaści i niemożności , powstał odstresowujący hahahihi pierwszy kapelusik dla małej . Powstawał metodą prób i błędów , gdyż robiony zgodnie ze wzorkiem zaczął przypominać kapelusz na moją , a nie na 8 mio miesięczną główkę puknąć się więc prułam i robiłam aż osiągnęłam okazany rezultat , leży jak ulał hopla kapelutek jest w wiosennym klimacie , w przeciwieństwie do tego co za oknem wściekły
maranta - Wto 05 Cze, 2007 18:57

Cudny, słodki bobas w cudnym i słodkim kapelutku brawo brawo brawo

Bernadka napisał/a:
kapelutek jest w wiosennym klimacie , w przeciwieństwie do tego co za oknem

Hiiii, u mnie za okienkiem lato hahahihi

ata30 - Wto 05 Cze, 2007 19:05

wspaniały kapelusik cool cool cool brawo brawo brawo
Violetta21 - Wto 05 Cze, 2007 19:37
Temat postu: A Bernadka też już pokonała szydełko
Bernadka widać, że kapelusik przypadł do gustu maluszkowi cool brawo brawo jest bardzo zadowolona cool wesoło mi
Elżbieta P. - Wto 05 Cze, 2007 20:02

słodki maluszek w fajnym kapelusiku brawo brawo brawo
Bernadka - Wto 05 Cze, 2007 20:41

_ulcia, maranta, ata30, Violetta21, fruzia, cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie love bardzo dziękujemy razem z Amelką ,
maranta napisał/a:
Hiiii, u mnie za okienkiem lato
wrrrrrrr hahahihi a u mnie słotna jesień i wilgoć jak w lasach tropikalnych puknąć się