To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - GALERIA SASI

sasia - Śro 04 Kwi, 2007 20:17
Temat postu: GALERIA SASI
Cceść! Jestem nowa, ale szybko się tu chyba zadomowię. Mam parę rzeczy, które też bym chciała pokazać, ale nie bardzo wiem jak. Zdjęcia, które mam są za duże... Mam nadzieję że szybko sobie z tym poradzę.....Pozdrawiam wszystkich uczestników forum.
sasia - Śro 04 Kwi, 2007 21:26

Moje małe prace : domek baby jagi - jako atrakcja na wigilijny wieczór dla dzieci oraz domek baby jagi - wersja dla dorosłych chłopców

sasia - Czw 05 Kwi, 2007 12:31

Cześć bardzo się cieszę, że podobają sie Wam domki. Ten dziecięcy zrobiony jest z piernika oraz łakoci. Cieszył się wielkim uznaniem dzieciaczków. No i była cisza przez 2 godzinki dopóki nie opędzlowali łakoci. Ten dla dorosłych jest zrobiony z chleba kabanosów. To wszystko połączone wykałaczkami. Całkiem szybko się robi. No i cieszy się powiodzeniem wśród męskiej części przyjęcia.
sasia - Pią 06 Kwi, 2007 10:50

Bardzo się cieszę, że Wam się podobają moje prace więc kilka następnych:

sasia - Śro 11 Kwi, 2007 08:04

Witam po świętach! Ponieważ widzę, że mój "Domek drwala" wzbudził zainteresowanie podaję przepis:

1 płaski chlebek lub podpłomyk
kabanosiki i wędlina wszelkiego rodzaju
szerki topione
wykałaczki
ozdoby wg uznania ( mogą nyć ogóreczki rzodkiewki, oliwki, pomidorki )

Clebek przekarawa się na pół. Jedna połówka stanowi podstawę domku. Na niej buduje się ściany z kabanosów ( kawałki spięte wykałaczkqami ). Na postawione w ten sposób ściany kładzie się drugą połowe chlebka która stanowi dach. Dach smarujemy serkierm topionym i na nim układamy dachówkę np. z salami ( może też być dachówka z pokrojonego kabanosika). Domek przybieramy szaszłyczkami z marynat. Można zrobić np krzaki z natki selera albo sałaty.

Gorąco polecam. Roboty nie ma dużo a efekt murowany szczególnie na spotkania gdze potrzebene są drobne zakąseczki do wódeczki.

sasia - Śro 11 Kwi, 2007 16:15

Kilka moich pejzazyków:

sasia - Śro 11 Kwi, 2007 16:34

Jeszcze raz chciałabym Wam pokazac moje ulubione chatki. Pierwsze zdjęcia nie były najlepsze.

sasia - Śro 11 Kwi, 2007 16:47

A ponieważ jestem naforum o szydełku to tutaj moja torebka. Jedna z nielicznych prac na szydełku:

wesoło mi cmok hurrraaa przepraszam

sasia - Czw 12 Kwi, 2007 16:55

A teraz kolej na serie kwiatowe:

sasia - Czw 12 Kwi, 2007 21:14

Wielkie dzięki za wszystkie te miłe słowa. Aż się dusza raduje że jest kilka osób na tym świecie, którym też się takie rzeczy podobają. cmok cmok cmok cmok cmok

A tu malutkie obrazeczki, jeszcze nie oprawione:

sasia - Wto 04 Gru, 2007 20:03

oto moje ostatnie "wypociny" szydełkowe tygrysek-podusia na mikołaja dla jednego z moich 5 chrześniaków

sasia - Wto 04 Gru, 2007 20:55

A to druga podusia

sasia - Śro 05 Gru, 2007 08:01

Dziękuję za pochwały. Uskrzydlają, ale najbardziej będzie uskrzydlał uśmiech obdarowanego podusiami. Schemaciki umieszczę w dziale schematów zabawki
sasia - Śro 05 Gru, 2007 08:46

w dziale szydełka: schematy zabawki. w linku są schematy na kłapouchego, tygryska, prosiaczka i kubusia

http://maranta.livenet.pl...opic.php?t=3947

sasia - Śro 28 Maj, 2008 19:06

Najwyższy czas coś dorzucić: