I inne zwierzaczki - Rybki
kasik_ok - Pon 19 Wrz, 2005 01:31 Temat postu: Rybki Oprócz pieska o którym już wspominałam mam jeszcze rybki, aktualnie tylko 2 jeddno 200litrów a drugie 50 litrów. W małym pływają same Brzanki sumotrzańskie, a w dużum mam pielęgnice, uwielbiam je obserwować
Rockgirl_Madzik - Śro 21 Wrz, 2005 13:45
Bardzo się cieszę,że nie jesteśmy miłośnikami tylko jednych zwierzaczków.Witam Ciebie i Twoje rybki bardzo ciepło!
ksanty - Śro 21 Wrz, 2005 15:08
kiedyś miałam w domu 3 akwaria
240 litrów, 60 litrów i kotnik
teraz odraniczyliśmy się do tego pierwszego :wesolek:
Anioor - Śro 21 Wrz, 2005 16:02
ja tez miałam kiedys rybki pomieszane miałam 3 skalary molinezje głypiki neonki no wszystkie pospolite rybki i moj madry braciszek jak byłam na wakacjach kupił bojownika i wsadził no a on poobgryzał płetwy niektorym rybka czesc poumierała a czesc potem zachorowała i skonczyła sie moja przygoda z rybkami
teraz mam tylko okragłe akwarium i mam zamioar kupic patyczaki bo fajne sa w sumie i takie inne:)
kocham wszystkie zwierzaki ale nieznosze pająków
pozdrawiam:)
Anna B. - Nie 25 Wrz, 2005 00:48
kasiku , a jakie pielęgnice masz?
O! Ksanty! i Ty tu? :fajnie:
ksanty - Nie 25 Wrz, 2005 10:33
| Anna B. napisał/a: | kasiku , a jakie pielęgnice masz?
O! Ksanty! i Ty tu? :fajnie: |
a gdzie miałabym być jak nie na portalu robótkowym
w domu smutek bo akara z Porto Allegro nam zachorzała
artnow - Sob 03 Gru, 2005 17:08
Jejku.
Nie zaglądałem tu wcześniej...
Jak ja Wam zazdroszczę. U mnie po ślubie i po przeprowadzce niestety zostało tylko wspomnienie po rybkach.
Już kombinowałem we wszystkie możliwe strony, ale niestety nie sjestem w stanie nigdzie zmieścić akwarium do siebie do mieszkania...
Aż mnei skręca z tego powodu...
Dani - Pon 05 Gru, 2005 18:28
u mnie w domu prawie od zawsze z malymi przerwami bylo jakies aquarium. Dzis tez stoi jedno 150 litrowe przegradzajace pokoj na 2 czesci, w ktorym plywaja zlote rybki i od kilku dni sumiki-glonojady. Po wielu probach z rybami cieplowodnymi, roslinami i glonami zdecydowalismy sie zimnowodne i jakos leci, malo pracy przy nich , oszczedne bo nie trzeba grzac i koci telewizorek sie kreci.
Anna B. - Pon 05 Gru, 2005 19:52
Dani, a jak latem? Nie przegrzewają się?
Masz może fotki!
Bo ja zapalona niepraktykująca obecnie (chlip, chlip! ) akwarystka jestem.
Ale od pewnego czasu kombinuję, czy by tak na breviski się nie zdobyć? One takie malutkie a takie ciekawe wodę w domu i tak mam twardą, bo przedtem to ciągle musiałam ją zmiękczać
Dani - Pon 05 Gru, 2005 20:05
Aniu one nie wymagajace, woda jest temperatury otoczenia, jak pali sie swiatlo to troche cieplejsza ale filter i pompka mieszaja. Zlote rybki maja proste wymagania-od 4 do 20 stopni czyli bez grzalki wystarczy-ja mam tak na oko 18. Wymiana woda to szlauch do krana i wio-raz w tygodniu tak z 1/4-bo straszne to brudaski. Raz , 2 razy w roku kompletne czyszczenie , wlacznie ze zwirem i spokoj. Welony i ich rozne odmiany juz przerabialam, tez sa super, ale bardziej zapadaja na rozne choroby i ciygle dolewalam lekarst, a to na to , a to na to i wode czesciej wymienialismy. A teraz karpiki-zlote rybki te najbardziej pospolite sobie rosna i im i nam dobrze. zdjecie jakiesz musze poszukac to zamieszcze.
Anna B. - Pon 05 Gru, 2005 20:11
No, tak, Dani, ale ja nawet tropikalnym rybkom w największe upały wodę ochładzałam (kostkami lodu, a co! ), bo zaczynały szybko wachlować skrzelami, a wolałam ochladzać wodę, niż zwiększać napowietrzanie, bo wtedy się robił młynek.
Ale kompletnego czyszczenia to nie robiłam. Bo potem to jak zakładanie akwa od nowa przeca.
kasik_ok - Śro 07 Gru, 2005 15:36
| Anna B. napisał/a: | | kasiku , a jakie pielęgnice masz? |
Takie mam teraz rybcie w dużym akwarium
Anna B. - Czw 08 Gru, 2005 16:26
Ojej! Alez tam narybku! I co? Będziesz odchowywać?
kasik_ok - Pią 09 Gru, 2005 01:15
Nio oczywiście, te rybcie bardzo chętnie się rozmnażają Mam znajomego który prowadzi sklep akwarystyczny i mam komu oddawać podrośniete już rybcie.
kasiurek - Pią 22 Wrz, 2006 23:16
Ja posiadam złota rybke(welona) tryzmam ja w ponad 25 litrowym akwarium.
Niestety nie moge jej odkupic towarzystwa bo te rybki potrzebuja duuzo miejsca a na nowe wieksze akwarium mnienie stac, rybke dostalam na urodzinki wiec osbie zyje .
jest jej dobrze co dziennie dostaje jesc 3 razy w tygodniu dostaje robaczki mrozone Filterek ma kamyczki takze wode wymieniam raz na 2 miesiace chyab ze sie za brudzi pzodrawiam
bean - Pią 30 Maj, 2008 00:30
W moim domku jest też akwarium (160 l) a w nim neonki, razborki, gurami, otoski i kosiarki.

Już w planie jest zamiana tego zbiornika na 2x większe
enie21 - Nie 10 Sie, 2008 10:18
Jeśli chodzi o rybki to mój mąż jest rybakiem.Zapewne macie rybki nie tylko w akwarium ale i w swoich lodówkach:))))i to zasługa mego lubego;P
donka66 - Pią 03 Kwi, 2009 14:06
I u mnie stoi akwarium - nieduże, 112 litrów, ale upchnięcie go w moim mikroskopijnym mieszkaniu i tak stanowiło nie lada wyczyn. Mam neony Innesa, zwinniki jarzeńce, zbrojnika niebieskiego, kiryski pstre, mułojady. Świetnie czuły się w nim też pielęgniczki Ramireza.
maruda - Pią 11 Lut, 2011 12:41
ehhhh... Też bym chciała mieć tyle ryb... niestety w moich warunkach mam tylko 1 akwarium 50 litrów a w nim 3 bojowniki... 1 samca i 2 samice No bo niestety samiec to straszny erotoman jest i jakby była tylko jedna samica to by ją zamęczył... Przez pewien czas próbowałam do nich coś wpuścić - neonki a na urodziny dostałam 4 danio. Niestety to czego temperatura nie załatwiła w te wakacje (mieszkam na 10tym piętrze i nie było jak obniżyć temperatury która była w pokoju :/) to załatwił mój niebieski sadysta :/
w drugim akwarium (25 litrów) mam owady - kruszczyce afrykańskie
Oprócz tego mój gospodarz ma jeszcze 2 traszki, 2 upośledzone żółwie czerwonolice i szczura
Tak więc w mieszkanku mamy prawie wszystkie elementy ewolucji prócz ptaków
śliwka - Wto 10 Sty, 2012 08:58
Ja posiadam akwarium 160l malawi, hodujemy sauloski, doczekaliśmy się już pierwszego malucha. Pozdrawiam wszystkch miłośników pielęgnic.
siebusania - Pon 09 Lip, 2012 17:05
ja tez mam rybki i chyba najmniejsze akwarium z posrod osob wypowiadacych sie bo ma 25litrow i mam welonki neonki i chyba jednego bojkwnika plus brzydkiego glonojada
|
|
|