Porady, pytania - Jak to zrobić?
Agnieszka0603 - Nie 17 Gru, 2006 19:53 Temat postu: Jak to zrobić? Chciałabym zrobićsobie decoupe zastaw. Nie wiem tylko jak, boję się zeby serwetka nie zlazła z talerza w trakcie krojenia. Czym to utrwalić?
Chciałabym też zrobić decoupe na okładce albumu ze zdjęciami ślubnymi. Chciałabym na wierz przykleić jedno ze zdjec. Nie wiem jak to wykombinować, bo przecież nie ma serwetek z takim wzorem. Pomóżcie!
Bećka - Pon 18 Gru, 2006 14:25
Agnieszko jeśli zrobisz talerze szklane ozdabiane od spodu to możesz z powodzeniem je używać na codzień, natomiast nie wiem jak się zachowują talerze czy kubki po wypalaniu z medium do szkła i porcelany.Nie robiłam jeszcze tego.
Co do albumu to czy koniecznie chcesz pracować na serwetkach?? Przecież jest wiele ładnych papierów do decoupage ze starymi zdjęciami i z papierem do decoupage na początku jest znacznie łatwiej pracować niz z serwetkami. Do zabawy serwetkami trzeba mieć już nieco wprawy w dec....
Agnieszka0603 - Pon 18 Gru, 2006 20:14
Przeczytałam gdzieś, że żeby umieścić swoje zdjęcie na decupe trzeba wydrukować je na zwykłej kartce papieu śniadaniowego. Czy któras z was to już robiła?
Bećka - Pon 18 Gru, 2006 21:06
Obawiam się że nie ma tu takich
Ja kożystałam z wydruków komputerowych ale drukowałam na normalnych kartkach do drukarki (moje medaliony)
|
|
|