To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Prace Nietoperka

Nietoperek - Pią 03 Lis, 2006 19:23

Nieśmiało pochwalę się czymś z czego jestem bardzo zadowolona. Tym bardziej, że kilkakrotnie ją prułam. Oj bolało przykro mi Ale po długiej walce udało się wesoło mi

Nietoperek - Sob 17 Lut, 2007 20:27

Po długiej przerwie mogę pochwalić się następną rzeczą:

I z racji umieszczonego zdjęcia proszę Maranto o przeniesienie tematu do odpowiedniego działu Wink

Korzystając z okazji (jak to telewizyjnie zabrzmiało) chciałabym bardzo mocno podziękować mamie za pomoc. gdyby nie ona, prułabym i pruła... I nie wiadomo czy dzisiaj miałabym na sobie to wdzianko Wink

P.S. Zdjęcie trochę z daleka i niewiele widać ale jeśli kogoś zainteresują szczeguły to w przyszłości postaram się o więcej Wink

Nietoperek - Czw 22 Lut, 2007 21:55

Zgodnie z zapowiedzią pokazuję nieco więcej. I od razu uprzedzam, że jak to ja niektóre zdjęcia są poodwracane. A wszystkie robione w spartańskich warunkach akademika. Także przepraszam za marną jakość ale dopiero jak wrzuciłam je na fotosika to zobaczyłam co zrobiłam i nie mam siły tego poprawiać. Właśnie dzisiaj zakończyłam sesję i mam totalnego lenia, wybaczycie mi?

pomarańczowe coś

No to tyle tytułem wstępu. A tak konkretniej to robiłam ten sweterek według schematu z małej diany (w oryginale był zielony ale mi się rzuciło na pomarańczowy). Przy czym nie obyło się bez modyfikacji. Więc (nie zaczyna się zdania od więc) tył był robiony według rozmiaru 34/36. Przód - 38/40 przy czym trzeba go było trochę zmodyfikować, żeby do tyłu się wpasował. A rękawki według 34/36 (tu obyło się bez zmian). No i na koniec bordiura też wymagała zmian bo się za bardzo falowała. No to chyba tyle na dzisiaj. Oddaję głos do studia i idę odpoczywać Very Happy

Nietoperek - Sob 03 Mar, 2007 18:11

Mała rzecz a cieszy. Podczas pewnego nudnego wieczoru... Nie oszukujmy się. Wieczór nie był nudny. Szukałam jakiegokolwiek zajęcia, które pozwoliłoby mi się odciągnąć od nauki do egzaminu. W każdym razie podczas tego wieczoru, wykorzystując resztki włóczki po sweterku i plastikowy kubeczek po kremie czekoladowym wymłóciłam takie cóś:

Kubeczek zrobił w pokoju furorę więc zaopatrzam w go wszystkie współlokatorki po koleji Wink

Nietoperek - Pią 03 Kwi, 2009 21:39

Po dłuuuuugiej przerwie.... Co prawda to sezon na inne święta ale moja współlokatorka ma fioła na punkcie aniołków, więc jej zrobiłam. Nie jest może idealny ale jest Wink A obwódkę skrzydełek ma jasno niebieską tylko jako początkujący fotograf nie umiałam tego dobrze chwycić...
aniołek

Nietoperek - Sob 08 Sie, 2009 00:09

Trochę resztkowych nitek, trochę szperania po wzorkach, trochę więcej główkowania i powstało takie coś:

Zostało tylko wszyć jakiś zameczek i będzie gotowe Wink