To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Maszyny do szycia - Problemy z maszyną Huskystar C 20

grusia5 - Wto 03 Paź, 2006 23:53
Temat postu: Problemy z maszyną Huskystar C 20
Witam Was !
W marcu kupiłam sobie maszynę Huskystar C 20 . Kosztowała mnóstwo kasy , ale cały czas mam z nią jeden problem . Otóż zawiesza się przy szyciu . Mam np uszyć kieszonki , więc co kilka ściegów trzeba się zatrzymać i wtedy maszyna nie zatrzymuje się ale szyje dalej pomimo tego że nie naciskam na napęd . Pierwszy raz dałam ją do naprawy w czerwcu , nie miałam jej dwa tygopdnie , niby było dobrze ale znowu zaczęło się dziać to samo . Przecież nie będe ciągle pruła albo wyłączała maszyny z prądu . Dałam ją znowu do naprawy . Tym razem maszyny nie miałam prawie cztery tygodnie , co jest dla mnie okropnie uciążliwe , bo ciągle coś szyję . Odebrałam ją kilka dni temu. Mechanik stwierdził że nic jej nie ma , a maszyna znowu zaczyna się zawieszać .
Za pierwszym razem nie wpisali mi że była w naprawie , tylko teraz . Właściwie teraz chyba powinnam dostać albo nową albo pieniądze z powrotem . Ma już dość czekania na swoją maszynę którą kupiłam do szycia a nie do obwożenia po naprawach .
Czy któraś z Pań miała może podobny problem ?
Co mam robić , czy mam prawo rządać nowego sprzętu ?

słoneczko - Śro 04 Paź, 2006 21:35

oj nie wiem, ale chyba z jaką kolwiek wymianą lub zwrotem gotówki może być problem Sad
ja mam maszynę rok (minął w lutym)ale BROTHERA i też miałam w serwisie bo nie szyła, tzn plątała nitki i wogóle, zabrali mi ją do naprawy i nie miałam jej przeszło miesiąc, a jak zadzwoniłam do pana kiedy w końcu ją dostanę i czy jest możliwość wymienić lub zwrot gotówki to powiedział mi że musi upłynąć ileś tam dni roboczych inaczej nic się nie liczy i nie ma mowy o zwrocie gorówki
Sad
byłam strasznie zła! ale w końcu ją dostałam i narazie jest ok Smile wina ich bo do sklepu sprowadzają maszyny niesprawdzone, nieustawione, o wymianie nie ma mowy i tym bardziej o zwrocie gotówki SadSadSad a facet mi powiedział że jedynie wtedy jak karta gwarancyjna będzie ... ZAPEŁNIONA! po prostu ŚWIŃSTWO !!!

mam nadzieję że u Ciebie będzie lepiej , ewentualnie coś się przez ten rok zmieniło i będą inaczej na to patrzeć Smile
życzę powodzenia !!! Smile