To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - karmelek: "prawie" 2 chusty i frywolitki :)

karmelek - Pon 02 Paź, 2006 20:53
Temat postu: karmelek: "prawie" 2 chusty i frywolitki :)
Witajcie!
nareszcie i ja mogę przedstawić Wam kilka moich prac. Serdecznie zapraszam do zajrzenia na stronkę:
http://www.karmelek.info/

proboha - Pon 02 Paź, 2006 21:00

Pieknie "namotalas" karmelku Wink Szczególni podoba mi sie ten duzy obru prostokątny. Jak dlugo go robilas?? I czy moglabys mnie schematem poczęstowac??
magdalena - Pon 02 Paź, 2006 21:33

No ,no karmelku jestem pod ogromnym wrażeniem .Nieźle "namotałaś" tych cudów. cool brawo
Anusiaczek - Pon 02 Paź, 2006 22:00

Karmelku ale pięknych rzeczy namotałaś!!!! brawo brawo brawo
Jestem pod wrażeniem. Tym bardziej, że nic poza odzieżą nigdy nie zrobiłam.

agniechak - Pon 02 Paź, 2006 22:04

No proszę... Teraz przez Karmelkową stronkę nie zasnę Wink A tak serio - piękności cool brawo Jestem pod ogromnym wrażeniem. Powalił mnie na kolana ten duży obrus, chyba nieprędko się podniosę Smile
Ciekawa jestem,jak przytwierdziłąś do szyby te śnieżynki? A ten filetowy widoczek z kościólkiem to czasem nie jest przerobionym wzorem haftu krzyżykowego? Wydaje mi się jakiś znajomy Smile

To teraz podsumuję :

PIĘKNE PRACE !!!!!!!!!!!!
brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo

Karmelku - motaj dalej i chwal się na bieżąco, dla mnie mniejszy szok wtedy będzie Smile

Laura S. - Pon 02 Paź, 2006 22:09

Karmelku namotałaś cudowności same!!A ten obrus na stole przy którym siedzisz mdleje ZWALIŁ MNIE Z NÓG!!
Motaj dalej cool

renata - Pon 02 Paź, 2006 22:21

brawo brawo brawo Karmelku!pieknosci!Motaj ,motaj.... cool cool
Pani Mama - Pon 02 Paź, 2006 22:28

Karmelku super szczegulnie moje ulubione listki cmok
asia0407 - Pon 02 Paź, 2006 23:00

Karmelku super dużo namotałaś rzeczy. cool radocha radocha
Czekamy na następne.

Anna B. - Pon 02 Paź, 2006 23:22

Karmelku (gdzie jest ta emota z opadniętą szczęką? z wrażenia nie mogę jej znaleźć!
to się chociaż ukłonię uklon

maranta - Pon 02 Paź, 2006 23:51

Anna B. napisał/a:
(gdzie jest ta emota z opadniętą szczęką? z wrażenia nie mogę jej znaleźć!

A tutaj- szczęka szczęka szczęka i jest tu jak najbardziej na miejscu, bo mnie również szczęka opadła Very Happy
Karmelku, prace SUPER!!! cool cool cool

Violetta21 - Wto 03 Paź, 2006 09:24
Temat postu: karmelek namotał...
Karmelek cool Piękne rzeczy są na Twej stronce, a obrus powala na kolana brawo brawo
Hala72 - Wto 03 Paź, 2006 10:32

cool cool cool cool cool cool cool cool
nie bede sie powtarzac jak poprzedniczki po prostu cool cool cool cool
a najbardziej mi się podoba biżuteria z koralików, masz jakieś wzory jak to się robi, jeśli tak to ślicznie się uśmiecham o nie kwiatek dla ciebie

alicja11 - Wto 03 Paź, 2006 10:54
Temat postu: Karmelku motaj dalej
Jestem tu od niedawna.Obejrzałam karmelku twoje szydełkowe dzieła,sa piękne.Szczególnie podobają mi się serwety a dokładnie serweta nr 9.Sama równiez dziergam serwety i dlatego czuję do nich sentyment.
barbara 1 - Wto 03 Paź, 2006 11:06

Karmelku pięęęękna strona z pięknymi dziełami cool brawo
Alina - Wto 03 Paź, 2006 12:16

A ja się jednak powtórze, wszystko piękne, ale ten obrus super. Jak długo go robiłaś?
No i te serwetki brawo brawo brawo

słoneczko - Wto 03 Paź, 2006 12:54

zaniemówiłam z wrażenia !!!!!!!!!!!!! gały szczęka gały szczęka gały
powaliłaś tą ilością pięknych, starannych prac - ty chyba to latami robiłas - tyle tego, albo masz przyspieszone tępo cool
mnie interesuje z jakich nici i jakim szydełkiem robiłaś ten oto obrus ???
http://www.pierzchala.pl/...etawielka2.html

a i jeszcze ten Smile :
http://www.pierzchala.pl/...tasrednia2.html

pozdrawiam i życzę dalszych tak ślicznych prac Smile

mordka - Wto 03 Paź, 2006 15:09

gały mdleje szczęka gały oczoplas :fajnie: brawo
moslamawe - Wto 03 Paź, 2006 16:17

super prace brawo cool
Jarka - Wto 03 Paź, 2006 19:07

Karmelek cudowne prace cool brawo cool .
Poproszę o wzorek tego listka strzępiastego (nie tego co robi się dookoła).Bardzo proszę cmoknięcie na maila mor-dka@wp.pl

Madzia - Wto 03 Paź, 2006 19:38

Siedziała sobie cichutko dziewczyna, a jak już pokazała............ gały gały gały gały gały gały gały gały gały gały gały gały gały gały gały gały
Fantastyczne prace, wypada tylko powtórzyć za koleżankami przedmówczyniami, cudowny filetowy obrus, śliczny topik z elementów, fantastyczne ozdoby świąteczne, piękna biżuteria. Następnym razem proszę takie cudowności w mniejszych dawkach podawać, koleżanki nie mogą się z szoku pozbierać.
brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo

Elżbieta P. - Wto 03 Paź, 2006 20:11

karmelku brawo piękne obrusy, serwety, wspaniała biżuteria, wszystko cool cool same śliczności brawo
karmelek - Wto 03 Paź, 2006 20:25

bardzo, bardzo dziękuję za te wszystkie miłe słowa cmoknięcie

Faktycznie hmmm może to wygląda, że dziergam jak maszynka, ale to są prace z 5 lat, tylko pokazuję je zbiorczo po raz pierwszy.

Anusiaczku
"nic poza odzieżą nigdy nie zrobiłam." to zupełnie odwrotnie niż ja, dopiero się za ciuszki zabieram.

agniechak śnieżynki wiszą na tzw. nitce żyłkowej (super cienka żyłka) a nitkę przykleiłam taśmą klejącą do framugi okna. Z zewnątrz wygladało świetnie. Witrażyk z kościółkiem to fragment większej serwety z "Kramu z robótkami"

hala72 podam linki w dziale różności, tylko je odnajdę

słoneczko obie serwety są z tej samej nitki o nazwie "Faraon" to jest jakaś egipska bawełna. Kupiłam w Poznaniu , jak tam mieszkałam. Nigdzie więcej jej nie widziałam, ani w sklepach internetowych, ani na żywo w pasmanteriach krakowskich.

Biały obrus jest przeróbką schematu na bieżnik oczoplas jeszcze tak nie było, żebym czegoś nie zmieniała / ulepszała rotfl i powstawał 1 rok. Bo całkiem zielona Mr. Green wtedy byłam w szydełkowaniu. Uff... no to się naodpisywałam Very Happy

[/quote]

alienor - Wto 03 Paź, 2006 21:11

brawo radocha brawo radocha brawo radocha brawo radocha brawo radocha brawo
Dziunia - Wto 03 Paź, 2006 22:45

Ojejku!!!! Ale cuda!!!
szczęka szczęka szczęka szczęka