Chwalimy się - gwiazdkowanie czas zacząć
Renulek - Pon 07 Sie, 2006 09:15 Temat postu: gwiazdkowanie czas zacząć nie mówcie, że za wcześnie bo rok temu się nie wyrobiłam
ładny pociąg sie mi zrobił z tych gwiazdek a jeszcze tyyyyyle mam zrobić
reszta tutaj
http://renulek.multiply.com/photos/album/30
Anna B. - Pon 07 Sie, 2006 10:16
No to nieźle Kraków zasypało tego lata!
Pani Mama - Pon 07 Sie, 2006 10:16
no super i wcale nie za wczesnie ja aniolki robilam we wrzesniu
Madzia - Pon 07 Sie, 2006 11:47
Cudowne gwiazdki.
netka - Pon 07 Sie, 2006 13:31
Renulku, czy ty hurtownię zakładasz?
Bo jak w takim tempie będziesz robić to do zimy nie tylko Kraków zasypie, ale i Mazury.
Ale gwiazdki piękne. Jestem pełna podziwu bo to pewnie twoje własne wzory.
Swoją drogą rzeczywiście trzeba już myśleć o gwiazdkach, no i pewnie bombki już niedługo zaczniemy ozdabiać.
maranta - Pon 07 Sie, 2006 13:41
Reniuś
Narobiłaś mi apetytu i biorę się za gwiazdeczki, miał być naszyjniczek ale muszę dokupić koralikowych listków, więc do gwiazdeczek
ewcia - Pon 07 Sie, 2006 15:07
śliczne może ja też się zabiorę
Aelzbieta - Pon 07 Sie, 2006 19:00
Piękny zbiór
A tempo, ja jeszcze siedze w topikach a Ty już w temacie świątecznym
Renulek - Wto 08 Sie, 2006 08:36
| netka napisał/a: | ...Jestem pełna podziwu bo to pewnie twoje własne wzory.... |
jeśli myśleć jak pewiem "mistrz nad mistrze" to oczywiście, że to moje własne wzory
natomiast tak naprawdę to wszystkie są żywcem "zerżnięte" z netu albo ze schematów, albo ze zdjęć z lekkimi poprawkami lub zmianami - bo ja zawsze muszę coś zmieniać wiernie odtworzyć schematu jeszcze nigdy mi się nie udało
Cieszę się, że Wam się podobają bo dłubię następne
Renulek - Wto 08 Sie, 2006 08:40
| ewcia napisał/a: | śliczne może ja też się zabiorę |
Ewcia bierz się :calusek: jak wiesz - wszystko jest dla ludzi
nawet ja nauczyłam się szyć patchworki więc nie ma rzeczy niemożliwych
moslamawe - Wto 08 Sie, 2006 10:37
Reniu ale tego juz narobiłas
gwiazdeczki super
Krakowianka - Wto 08 Sie, 2006 11:42
No no super
netka - Wto 08 Sie, 2006 12:17
| Renulek napisał/a: | | wiernie odtworzyć schematu jeszcze nigdy mi się nie udało |
Tym bardziej podziwiamy twoje prace
Myślę sobie, że do tego aby coś zmieniać potrzeba nieco doświadczenia w robieniu frywolitek, no i oczywiście wyobraźni. Ani jednego, ani drugiego ci Renulku nie brakuje. Widać to w każdej twojej pracy, a zwłaszcza w tworzonej przez ciebie biżuterii.
Moje dotychczasowe próby samodzielnych produkcji nie skończyły się zbyt dobrze Ale będę próbować dalej
Renulek - Czw 10 Sie, 2006 11:54
Netka nie mieszkasz tak daleko ode mnie więc jeśli byłoby jakieś spotkanie np. w Katowicach albo w Krakowie to może udałoby się nam spotkać i wtedy mogłabym Ci pomóc w nauce choć troszkę
Alma - Sob 12 Sie, 2006 07:57
Renulek śliczne są te Twoje gwiadki . Moja faworytka to ta pod nr 15, bardzo fajne są te różyczki w rogach, i środek też nietypowy, niespotkałam się jeszcze z takim wzorem. Choinka będzie wyglądała przepięknie... pokażesz? (oczywiście w grudniu).
Pozwoliłam sobie zaprezentować swoją choinkę z przed dwóch lat, to moje pierwsze i jak na razie jedyne próby frywolitkowe(zdjęcie nie najlepsze ale mam tylko takie). Pewnie jakbym zobaczyła wtedy te Twoje misterne cuda, nie przyszło by mi do głowy robić je z grubej nici (prawie sznurka), ale wtedy przyszło. Wyszły frywolasy-giganty.
Alma - Sob 12 Sie, 2006 10:36
Trochę się namordowałam zanim wstawiłam to zdjęcie, mam nadzieję, że nie ma wiekszego znaczenia że opis pod zdjeciem "pa ruski", walczyłam z fotosikiem od rana, ale nie poszło. Na drugim zdjęciu kilka z ozdób (bo frywolitki to chyba nie bardzo adekwatne) w zbliżeniu.
Jak widać wzory mało wyrafinowane , tym bardziej podziwiam te Renulkowe.
Aha, robiłam je na zwykłej iglicy więc nie bądzcie zbyt surowe.
Renulek - Sob 12 Sie, 2006 12:44
Alma gdybyś wiedziała jak ja Ci zazdroszczę tej choinki
na mojej rok temu wisiały cztery powtarzam cztery frywolitkowe gwiazdeczki - bardzo cenne bo dostałam je od moich uczennic
z moich gwiazdeczek została mi jedna i to tylko dlatego, że wpadla za sofę
ciekawe jak bedzie w tym roku ale jestem prawie pewna, że znowu sprawdzi się powiedzenie "szewc bez butów chodzi"
a moja choinka w poprzednie święta wyglądała tak:
Grażyna - Nie 13 Sie, 2006 19:08
Śliczna
Alma - Pon 21 Sie, 2006 18:21
| Renulek napisał/a: | Alma gdybyś wiedziała jak ja Ci zazdroszczę tej choinki
na mojej rok temu wisiały cztery powtarzam cztery frywolitkowe gwiazdeczki - bardzo cenne bo dostałam je od moich uczennic
z moich gwiazdeczek została mi jedna i to tylko dlatego, że wpadla za sofę
ciekawe jak bedzie w tym roku ale jestem prawie pewna, że znowu sprawdzi się powiedzenie "szewc bez butów chodzi" |
ojej Renulek to ja Ci zazdroszczę... moich nikt nie chciał :wesolek:
Przeglądałam Twój album z pracami i bez kadzenia piękne aż boli i zjęcia świetne i słonko tak ładnie na nich świeci Dawno zaczęłaś frywolikować? Tak pytam bo sobie całkiem niedawno kupiłam igły do frywolitek i... ... i chce się uczyć na czółenkech. Tylko nie wiem czy zdążę przed późną starością czymś się pochwalić
agniechak - Pon 21 Sie, 2006 21:39
Ja też podziwiam te wszystkie arcydzieła i pękam z zazdrości. mam od ponad roku 2 czółenka i jakoś mi to frywolitkowanie nie wychodzi... ale mam silne postanowienie, że teraz, kiedy wieczory będą już długie - w końcu coś uda mi się zrobić.
Lolek7825 - Wto 22 Sie, 2006 00:48
moje gwiazdki tez miały byc na choinkę ale zabralem je zeby się pochawlic do pokoju nauczycielskiego i .... poszly jak cieple bułeczki ...
chyba tez rozpczne wczesniej w tym roku
reniu jestes boska
netka - Wto 22 Sie, 2006 07:38
Renulku kochany do takiej nauczycielki to ja nawet do Gdyni mogę jechać. Bardzo ci dziękuję i trzymam za słowo.
Chwilowo dam ci jeszcze spokój bo kończę remont, a i do moich przedszkolaków muszę wracać. Na gwiazdki chwilowo brak czasu, ale jak już popiszę te wszystkie plany i rozkłady to ho ho!
Lolek, ty gwiazdek nie rozdawaj, tylko w ramach WDN zrób nauczycielom warsztaty "Jak walzyć ze stresem" i naucz ich frywolitek.
Renulek - Wto 29 Sie, 2006 14:16
| Lolek7825 napisał/a: | reniu jestes boska
 |
wprawiasz mnie w zakłopotanie
ale bardzo się cieszę, że Wam się podobają niestety - albo stety wszystkie gwiazdki które robiłam do tej pory robiłam na zamówienie ale prawie wszystkie sprzedałam na Cepeliadzie w niedziele i teraz muszę odrabiać całe zamówienie
pewnie znowu dla mnie nic nie zostanie
Netka jakby co to wiesz gdzie mnie szukać
Lolek7825 - Śro 30 Sie, 2006 00:30
| Renulek napisał/a: |
wprawiasz mnie w zakłopotanie
|
e tam po prostu doceniam TWÓJ profesjonalizm ....
ja wlasnie siedzę nad serwetą pana jana (80cm) i jakoś mi nie idzie tak jak powinno - za dużo dodatkowych zajęć; a tu rok szkolny za pasem...
|
|
|