To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - magdzina-kolekcja prac

magdzina - Wto 18 Kwi, 2006 12:18
Temat postu: Uzupełniłam album
W związku z uzupełnieniem braków w moim albumie zapraszam do obejrzenia nowych zdjęć. Polecam również dział do domu.
magdzina - Wto 18 Kwi, 2006 18:40

alienor napisał/a:
... i cudowne rozczochrane aniołki . Koniecznie zdradź z czego maja włoski . Gratuluję cool

Włoski mają z takiego dekoracyjnego sianka jak się doczepia w kwiaciarni do kwiatów, kokardek i innych bajerów. Kupiłam w sklepie z artykułami dekoracyjnymi, jest dostępne w różnych kolorach i grubościach. Przyczepiałam na klej do główek z masy solnej, a potem gdy było trzeba nożyczkami robiłam fryzurki.

magdzina - Wto 18 Kwi, 2006 21:42

orange30 napisał/a:
...z czego jest ten różowy topik???

Wszystkie błyszczące rzeczy robione są z takich cieniuteńkich jak włos nici do haftu. Mam dużo takich różnokolorowych szpulek i łącze kilka aby otrzymać potrzebną grubość nici. Można nawet łączyć różne odcienie, a wychodzi jednolity kolor. Jest to bardzo niewdzięczny materiał na robótkę, gdyż ciężko jest to zakończyć, nici nie da się związać, bardzo się ślizga i plącze. Ale za to daje efekt bardzo lejącej, delikatnej, błyszczącej siateczki, dopasowującej się do ciała. W sam raz na upały.
Zamieszczam przykładowe szpule:

konesereczka - Pon 18 Mar, 2013 11:39

Twoje prace są genialne,masz talent! brawo