To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Koty - Dziwne zachowanie

Milka - Pią 26 Maj, 2006 14:05
Temat postu: Dziwne zachowanie
radocha Na początku chciałam się przywitać i od razu proszę o pomoc. Otóż moja koteczka ma ponad rok i do tej pory nie było żadnych problemów jednak jakieś dziesięć dni temu wskoczyła na nasze łóżko kiedy w nim leżeliśmy i najzwyczajniej zaczęła siusiać na kołdrę mojego męża.myślałam, że coś sie kici pomieszało, ale wczoraj to się powtórzyło z tym, że już pod naszą nieobecność.Dodam, że ona to robi tylko na kołdrę męża, choć moja leży obok. Pozadźcie co z tym fantem zrobić?!
Pozdrawiam EWA

Pani Mama - Sob 27 Maj, 2006 17:17

Milka nie wiem dlaczego tak twoja koteczka tak robi ale może kupić odstraszacz w areozolu i psikać na kołdre i może to pomoże
Ula_K - Wto 30 Maj, 2006 01:03

Mika witamy Cie serdecznie. Nie wiem jak to jest z kocimi panienikami bo mam doswiadczenia z kocurami. Kocury obsikuja rozne miejsca jesli sa nie wykastrowane bo w ten sposob znacza swoje terytorium. To ze kot zaczyna sikac w dziwnych roznych miejscach moze byc tez oznaka tego ze kot ma problemy z pecherzem tzn. moze miec krysztalki ( tak jak ludzie koty maja kamice nerkowa ) Jednak mam nadzieje ze Twoj kot oprocz tego obsikiwania koldry ma sie dobrze.Jesli zauwazysz ze ma problemy z oddawaniem moczu natychmiast zglos sie do weterynarza. Oprocz tego ze kot sika nie napisalas nic o kocie ( czy jest kastratem ?) wiec nie wiadomo jaka przyczyna.,,,,,,czy to znaczenie terytorium.........czy to zazdrosc o Ciebie Smile)))) czy moze to jakies przejsciowe problemy zdrowotne.
Jesli chodzi o obsikiwanie to mam ten sam problem gdyz moj kocur juz dojrzal ( jest rasy Ragdoll a one dojrzewaja w wieku 3 lat )i zaczyna znaczyc sobie swoj rejon. Tak ze przed wyjazdem na wakacje bede musiala go wykastrowac..wczesnijej oszczedzilm mu tego gdyz mial 2 razy zablokowany pecherz krysztalkami , byl tydzien w kocim szpitalu i jest na specjalnej diecie, poprostu nie chcialam go dodatkowo stresowac.
pozdrawiam
Ula_K