To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Porozmawiajmy o drutach - Gwint w drutach Knit Pro

marikama - Pon 02 Sty, 2017 21:55
Temat postu: Gwint w drutach Knit Pro
Witam,
Czy jest jakiś sposób na poniższy problem?
Mam druty Knit Pro i w jednym drucie mam problem z gwintem Smile . Gdy próbuję go połączyć z żyłką to nie mogę - drut kręci się w kółko.
Druty są do wyrzucenia, czy da się jakoś to naprawić?

elka j. - Pon 02 Sty, 2017 22:22

Nie sądzę, żeby udało się we własnym zakresie naprawić gwint. Może ktoś zna na to sposób, ale według mnie prościej będzie zgłosić reklamację u sprzedawcy z tytułu rękojmi za wady rzeczy. Jest to ewidentna wada drutów. Zażądaj od sprzedawcy wymiany. Nie powinno być problemu z wymianą. Sprzedawca zobowiązany jest ponieść wszelkie koszty związane z wystąpieniem wady, np. koszty odesłania rzeczy. Dawno je kupiłaś? Uprawnienia z tytułu rękojmi możesz realizować przez dwa lata od zakupu.
marikama - Wto 03 Sty, 2017 22:38

No właśnie nie pamiętam gdzie je kupowałam, i nie mogę znaleźć paragonu ani żadnego innego śladu ich zakupu. Tak więc jakakolwiek reklamacja niestety nie wchodzi w grę. Miałam cichą nadzieję, że da się coś z tym zrobić.
zapominajka - Śro 04 Sty, 2017 11:01

przekręcony gwint nie da się naprawić (no niby można próbować zrobić rysy w poprzek gwintu, ale nie wiem jak to zadziała na drutach, bo to sposób z hydrauliki, no i raczej do gwintów, które nie będą ciągle przykręcane i odkręcane)

najwyżej możesz przykleić żyłkę na stałe jak już