Sekrety tworzenia odzieży - Kimonowe rękawy
gabi12 - Nie 24 Sty, 2016 15:00 Temat postu: Kimonowe rękawy Dziewczynki kochane poszukuję pilnie wzór lub schemat w jaki sposób zrobić kimonowe rękawki w sweterku. Przeszukałam mnóstwo stronek i nie znalazłam w jaki sposób i co ile rzędów dodawać oczka żeby to ładnie wyszło. Robię sweterek na cienkich drutach 3,5 osobno przód osobno tył od dołu .Muszę mieć rękawek kimonowy, ale nie bardzo szeroki.
Dziękuję z góry za pomoc
Barbara2006 - Nie 24 Sty, 2016 15:06
Popatrz TU
albo www.abc-robotek-na-drutac...#rekaw-kimonowy
EDIT
w tym artykule z kobiece-pasje jest dokładnie napisanie jak to zrobić. Nie wiem dlaczego nie otwiera tej strony od razu, link skopiowałam w całości.
gabi12 - Nie 24 Sty, 2016 15:17
Właśnie na ABC-robótek już widziałam, ale chodzi mi o dokładne rozpisanie (lub rozrysowane} np: w co trzecim rzędzie dodaj dwa oczka itp. Dodawać oczka -czyli poszerzać to Wiem jak zrobić. \
Dziękuję za pomoc
vichta - Nie 24 Sty, 2016 17:50
Nie sądzę, żeby ktoś dał Ci gotowy "przepis" na taki rękaw. Wiele zależy od grubości włóczki, Twoich wymiarów, miejsca, w którym chcesz zacząć robić podkrój, długości i szerokości rękawa, wzoru którym robisz...
Mając zrobioną próbkę i wszystkie pozostałe dane trzeba samemu "na piechotę" policzyć i rozrysować, rozpisać na rzędy.
Na stronie abc... jest to naprawdę ładnie wyjaśnione.
fralusia - Pon 25 Sty, 2016 07:43
W tym wątku robiłyśmy sweterek kimonowy, ale od góry. http://maranciaki.pl/forum/viewtopic.php?t=12733 może tą metodą będzie Ci się łatwiej robił o?
|
|
|