To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Problemy, pytania - [szydełko] pomoc przy buciku

Agnieszkajarek - Nie 02 Sie, 2015 21:24
Temat postu: [szydełko] pomoc przy buciku
Witam jestem poczatkujaca w szydelkowaniu, bardzo proszę o wyjaśnienie wykonania bucika ze zdjęcia. Jestem przy 9okrazeniu podeszwy i nie wiem co dalej.
japoneczka01 - Nie 02 Sie, 2015 21:31

Kochaniutka, a gdzie to zdjęcie?
Agnieszkajarek - Pon 03 Sie, 2015 09:56

Proszę bardzo zdj . miałam problem z zamieszczenie. Czekam na odp
goskaj1981 - Pon 03 Sie, 2015 10:12

ja niestety musiałabym zobaczyć jak ten bucik ma wyglądać żebym mogła ci pomuc
Agnieszkajarek - Pon 03 Sie, 2015 10:22

I schemat bucika
japoneczka01 - Pon 03 Sie, 2015 10:45

Agnieszkajarek Proponuję zajrzeć do tych filmików, gdzie krok po kroku panie pokazują jak to się robi i potem z zamkniętymi oczami zrobisz https://www.youtube.com/watch?v=bw_ckB3nO-I
Agnieszkajarek - Pon 03 Sie, 2015 19:39

Prosiła bym cie bardzo kochana o opisanie tego. Była bym bardzo wdzieczna
vichta - Pon 03 Sie, 2015 20:59

Według mnie czegoś tu brakuje. Akapit od "Na grzbiet stopy..." miałby sens, gdyby był do tego jakiś schemat. Tymczasem pisze tylko, że należy "przerobić wzorem na grzbiet stopy", ale jakim wzorem? W opisie brakuje informacji, jak zrobić rzędy 10-12, a i rząd 9 to też jakiś bełkot. A może ja zamulona jestem... nie wiem
Agnieszkajarek - Pon 03 Sie, 2015 21:04

Jest napisany wzór na grzbiet stopy.
Agnieszkajarek - Pon 03 Sie, 2015 21:06

Proszę o pomoc bardziej doswiadczonych koleżanek radocha
japoneczka01 - Pon 03 Sie, 2015 22:31

Agnieszkajarek mając filmy do dyspozycji z kursami krok po kroku i mogąc zatrzymywać klatka po klatce naśladując po kolei każde oczko, bo ja tak się nauczyłam wielu rzeczy, a potem to już sama sobie radziłam - prosisz o opis, a jak masz opis swój to go nie rozumiesz i dalej prosisz o kolejny opis. Jak próbuje Ci pomóc vichta jedna z najbardziej doświadczonych osób (patrz na jej profil, jakie ma dokonania i nawet kursy tworzy krok po kroku trudniejszych umiejętności) - to prosisz bardziej doświadczone o pomoc. Nie bardzo rozumiem czy naprawdę chcesz się nauczyć. Każda myśląca osoba zrobiłaby na próbę jednego innego buta z filmu i załapałaby jak to się robi, a potem już sama wyłapałaby jaki jest błąd w opisie, bo prawdopodobnie jest, a Ty nie wiem na co liczysz, bo samo się nie zrobi jak nie będziesz próbować i pruć, aż do skutku, tak jak inni bardziej doświadczeni.
Agnieszkajarek - Pon 03 Sie, 2015 22:51

Ale jesteś uprzejma
vichta - Pon 03 Sie, 2015 23:26

W pełni zgadzam się z sugestią Japoneczki. Trzeba wziąć szydełko w dłoń i próbować czegoś innego, skoro z tym opisem są takie problemy, a nie wyrzucać innym brak doświadczenia, czy uprzejmości.
Agnieszkajarek, widzę, że dopiero co dołączyłaś do naszego grona. I najwyraźniej tylko po to, żeby poprosić o pomoc, bo nawet się nie przywitałaś w wątku do tego przeznaczonym. Może nie zdążyłaś zapoznać się z zasadami, które tu panują, a może Cię one po prostu nie obchodzą. A najważniejszymi z nich są właśnie uprzejmość i życzliwość. Nie sądzę, żeby Twoje uszczypliwości spodobały się tutaj komukolwiek. Na moją pomoc w przyszłości w każdym razie nie licz. Jako jedyna wylądowałaś właśnie na mojej liście osób ignorowanych...

Agnieszkajarek - Wto 04 Sie, 2015 07:36

Przepraszam ale nie zarzucilam nikomu brak doświadczenia, właśnie po to napisała żeby doświadczone osoby cos do radziły. A nie przywitała się bo masz racje nawy nie wiedziałam jakie tu zasady panuja. Niekarzde forum takie jest. Wiec nie potrzebnie odrazu się obrazasz.
AlaJ - Wto 04 Sie, 2015 10:00

Ależ już bardzo doświadczone osoby Ci doradziły. Bardziej sie nie da. Tylko problem zdaje się polega na tym, że oczekujesz nie rady, a gotowego rozwiązania. Tyle tylko, że robisz to w stylu, który nikogo nie zachęca, żeby przysiąść, zrobic ten bucik i doszukac się tego rozwiazania.
Agnieszkajarek - Wto 04 Sie, 2015 11:24

Dobra będę robić z filmików krok po kroku. Ogladnelam parę i dość tajne pokazane mimo ze po polsku nie mówią da się wylapac co wazne cmoknięcie