To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

I inne zwierzaczki - świąteczni goście

Krakowianka - Czw 18 Gru, 2014 14:36
Temat postu: świąteczni goście
Muszę Wam pokazać kto dziś zawitał do mojego ogrodu......wcześniej spacerowały na dachu garażu i tarasie ale kiedy zdążyłam odpalić aparat fotograficzny były już na dole wesoło mi

mam nadzieję że jeszcze mnie odwiedzą bo miło na nie patrzeć chociaż dopiero się wybarwiaj, są młode ale gdy dorosłe rozłożą ogony...... och! ale będzie ślicznie! wesoło mi

eBeata - Czw 18 Gru, 2014 16:55

i one tak sobie żyją w okolicy? luzikiem? całkiem dzikie?

farciara cool

Piwonia - Czw 18 Gru, 2014 18:18

Piękne Smile
vichta - Czw 18 Gru, 2014 18:42

Ale frajda radocha Śliczne są.
Jeśli tak sobie chodzą bezpańsko, to znając polskie realia, raczej nie rozłożą ogonów. Wróżę im szybki koniec w postaci rosołu... Widać, że są dość śmiałe...

Madzia - Czw 18 Gru, 2014 20:20

Pięknych masz gości! Skąd się wzięli?
Krakowianka - Pią 19 Gru, 2014 10:22

vichta, rozłożą, rozłożą nie będzie rosołu hahahihi
Pawie ma mój sąsiad i kupił je dla ozdoby i ku radości oczu nie tylko swoich jak się okazuje wesoło mi

Stara8 - Czw 25 Gru, 2014 10:59

Piękne,a napisz czy one faktycznie wydają takie nieprzyjemne dzwięki,bo tak słyszałam,ale w życiu pawia z bliska nie widziałam,więc nie wiem czy to prawda.
Krakowianka - Czw 25 Gru, 2014 23:11

tez slyszałam że pawie wydają nie przyjemne dla ucha dźwięki ale te "moje" na razie przynajmniej są ciche hahahihi czasami słyszę będąc na zewnątrz taki odgłos przytłumionej trąbki ale rzadko....dzisiaj też były w moim ogrodzie z czego strasznie się cięszę wesoło mi
AlaJ - Pią 02 Sty, 2015 14:22

Zajrzałam i zdziwiłam się, bo o dziko żyjących w Polsce pawiach jeszcze nie słyszałam. No ale wyjaśniło się Wink.
Odważni ci sąsiedzi, że nie boją się o swoje pawie i tak samopas pozwalają im chodzić.

KasiaB87 - Pią 16 Sty, 2015 18:01

Był czas że "chorowałam" na pawie. Piękne ptaki ale nie mam warunków i finansów bo to jednak delikatny ptak, mój dalszy sąsiad ma i powiem szczerze że swoje głośne oblicze pokaża na wiosnę bo to samiec wydziera się niemiłosiernie, dlatego dobrze żeby miał więcej niż jedną samicę Wink