To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Problemy, pytania - narzuta

Ulik - Sob 14 Gru, 2013 15:38
Temat postu: narzuta
Ponieważ na Was zawsze można liczyć to jeszcze raz poproszę o pomoc.
Chciałabym zrobić narzutę na łóżko do sypialni. Różnych wzorów jest bardzo dużo, ale chciałabym taki, który będzie zwarty. Nie będzie się rozciągał. Macie może jakiś wypróbowany? No i jaka wlóczka ? Nie najgorsza, ale też nie taka która zje mój portfel.

Będę wdzięczna love

joana - Sob 14 Gru, 2013 16:54

Ulik, http://www.artelabores.com/mg4.htm tutaj jest sporo ciekawych wzorów na szydełko. Może, któryś bedzie Ci odpowiadał. Co do włóczki to trudno bliżej określić. Trzeba w pasmanterii popytać. Tam na pewno Ci doradzą. Włóczka nie może byc gruba, bo wzór wyjdzie nieciekawy.
joana - Sob 14 Gru, 2013 16:58

I jeszcze jedno. Nie podałaś czy chodzi Ci o wzór szydełkowy czy na druty. Wyroby szydełkowe są mniej rozciągliwe.
joana - Sob 14 Gru, 2013 17:14

plus.google.com/photos/113840194708538679594/albums/5348974303325668449?banner=pwa
I jeszcze jedna ciekawa strona. Z schematów na obrusy tez można zrobić ciekawą narzutę. Powodzenia

alutka171 - Sob 14 Gru, 2013 22:12

W dziale drutowym to raczej drutowa Wink
Poczytaj tutaj może coś Ci to podpowie
http://forum.gazeta.pl/fo...html?v=2&wv.x=1

elapok - Nie 15 Gru, 2013 12:50

Zrobiłam też kiedyś narzuty lecz robilam je na szydełku, bo wydawało mi się, że na drucie trudno będzie utrzymać tyle robótki (mogłam co prawda robić na drutach z elementów i potem zszyć - ale chciałam mieć w całości. Zrobilam dwie kupując po dwa motki włóczki (tak, że od razu nie wydałam dużo kasy) dlatego w żółtej mam różne odcienie i kupowałam anilanę Kotek lub Kocurek nie pamiętam teraz która to która ale to była ta cieńsza. Jest dobra, piorę narzuty w pralce i mam je już od wielu lat

Ulik - Nie 15 Gru, 2013 14:26

Wszystko jedno czy na szydełku, czy na drutach. To co mi sie spodoba. Dziekuję Wam za pomoc. cmoknięcie