Problemy, pytania - Guziki drewniane
Ada - Sob 09 Lis, 2013 15:49 Temat postu: Guziki drewniane Mam pytanie odnośnie takich lub podobnych guzików:
może ktoś używa; chodzi mi o to, czy można je przyszywać do dzianin. Mam obawy, czy w praniu nie schodzi farba, myślę tu o pralce, ale nie tylko.
Tak na marginesie: przeszukując aukcje na Allegro, znalazłam cennik przesyłki, cyt. "
...i tak za 1 zakupiony przedmiot allegro ( 1 guzik) koszt wysyłki wynosi:
....list polecony ekonomiczny - 5,00 zł
list polecony priorytetowy - 6,50 zł
każdy kolejny zakupiony guzik (1 szt.) + 0,05 zł do podstawowego kosztu wysyłki"
Ciekawa jestem, czy te 5 groszy to jest za włożenie jednego guzika do koperty, bo przecież faktyczny koszt przesyłki się nie zmienia. Śmieszy mnie taki sposób zarabiania pieniędzy. Najtańsza przesyłka polecona do 350g - 3,80 zł, koperta nie kosztuje 1,20 zł, czyli już tutaj sklep zarabia i po co jeszcze dodatkowo po 5 groszy za guzik?
LucynaM - Sob 09 Lis, 2013 17:40
Ja mam takie guziki przy spódnicy - nie rysują się, w praniu też ok, z tym że ja piorę ręcznie tą spódnicę, ale za to zdarzało mi się odwirowywać w wirówce (tak tak, takiej starodawnej ) i nic się nie dzieje.
Aaa i jeszcze mam też z takich guzików w paski przy bluzce,którą piorę w pralce
Ada - Sob 09 Lis, 2013 18:21
Dziękuję, czyli mogę kupować.
ewasosnowiec - Nie 10 Lis, 2013 22:17
Przeważnie do swetrów staram się stosować guziki drewniane.Są lekkie .Po kilku praniach matowieją,ale wtedy częstuje je bezbarwnym lakierem do paznokci.
|
|
|