Problemy, pytania - Jak zrobić tą sukienkę?
lwica1978 - Pon 04 Lis, 2013 21:17 Temat postu: Jak zrobić tą sukienkę? Hej, znalazłam śliczną sukienkę z bolerkiem ale nie wiem jak ją zrobić to jest link http://www.liveinternet.r...post221295422/, same ściegi są łatwe ale sukienka robiona jest od dołu i nie bardzo wiem jak to rozgryźć.
kabyr - Pon 04 Lis, 2013 21:22
lwica1978, chyba trzeba poprawić link.
lwica1978 - Pon 04 Lis, 2013 21:35
http://www.liveinternet.r.../post221295422/ nie wiem czemu ten link się nie otwiera prawidłowo zaraz wstawię jeszcze zdjęcia
kabyr - Pon 04 Lis, 2013 21:57
Teraz jest dobrze.
Chodzi Ci o tę żółtą sukienkę?
Jest wszystko po kolei pokazane jak robić.
avante - Pon 04 Lis, 2013 21:58
Równie dobrze można zrobić tą sukienkę od góry, albo od wysokości talii do góry, a potem od talii w dół. Moim zdaniem tak byłoby nawet łatwiej. Nieraz już robiłam wzory "do góry nogami". Jeśli chodzi o te "listki" na dole to można by je zrobić osobno (z odcinaniem nitki po skończeniu danego listka), albo ewentualnie przechodzić oczkami ścisłymi do następnego motywu. Później trzeba by je jakoś ładnie "obrobić".
lwica1978 - Pon 04 Lis, 2013 22:06
ja jestem początkująca (nie robiłam jeszcze sukienki) i nie bardzo wiem jak dodawać słupki żeby sukienka ładnie się układała i jak ją połączyć z góra
Kry-Ania - Wto 05 Lis, 2013 09:14
| lwica1978 napisał/a: | | ja jestem początkująca (nie robiłam jeszcze sukienki) i nie bardzo wiem jak dodawać słupki żeby sukienka ładnie się układała i jak ją połączyć z góra |
Zrobisz, zdolna dziewczynka z Ciebie...
A tak na marginesie - zajrzałam na Twojego bloga, dodałam komentarz i ... zniechęciła mnie weryfikacja - chyba nie umiem czytać? Myślę, że sporo osób tak ma jak ja, szkoda czasu na rozgryzanie tych zagmatwanych literek
kabyr - Wto 05 Lis, 2013 10:15
| Kry-Ania napisał/a: | A tak na marginesie - zajrzałam na Twojego bloga, dodałam komentarz i ... zniechęciła mnie weryfikacja - chyba nie umiem czytać? Myślę, że sporo osób tak ma jak ja, szkoda czasu na rozgryzanie tych zagmatwanych literek  |
Tak na niejednym blogu się dzieje,
ale wówczas kiedy chcesz dodać komentarz.
Ulik - Wto 05 Lis, 2013 10:26
A ja przy okazji zapytam. Co zrobic aby sukienka zrobiona na szydełku sie nie wypychała.
Kiedyś zrobiłam taką i wystarczyło abym raz usiadła i już po wstaniu ostawała. Moja siostra wszyła podszewkę,ale niewiele to pomogło.
Wiem ,że są jakieś nici elastyczne,ale cena ich jest bardzo wysoka.
kabyr - Wto 05 Lis, 2013 10:39
Dobrym pomysłem jest dołożenie do robótki nitki elastycznej.
Następnie dobry gatunek włóczki
no i oczywiści blokowanie zrobionej sukienki.
Ulik - Wto 05 Lis, 2013 14:04
A co to znaczy blokowanie sukienki?
mala100gosia - Wto 05 Lis, 2013 18:35
Ulik, hym jakos nie zauważyłam by mi się sukienki wypychały...
lwica1978 - Wto 05 Lis, 2013 21:24
| Kry-Ania napisał/a: | Zrobisz, zdolna dziewczynka z Ciebie...
A tak na marginesie - zajrzałam na Twojego bloga, dodałam komentarz i ... zniechęciła mnie weryfikacja - chyba nie umiem czytać? Myślę, że sporo osób tak ma jak ja, szkoda czasu na rozgryzanie tych zagmatwanych literek | dziękuję a swoją drogą to nawet nie wiedziałam, mam coś takiego z tą weryfikacją, nie mam pojęcia gdzie to ustawić
Na razie jakoś idzie mi ta sukienka, zobaczymy co wyjdzie, dzięki dziewczyny za szybki odzew
Kry-Ania - Śro 06 Lis, 2013 07:01
nawet nie wiedziałam, mam coś takiego z tą weryfikacją, nie mam pojęcia gdzie to ustawić
Gdzieś w ustawieniach trzeba usunąć to ale gdzie? kiedyś wiedziałam, bo dziewczyny narzekały i radziły jak to zrobić. Bardzo to zniechęca do komentowania, bo zajmuje sporo czasu, a wszystkie mamy go stanowczo za mało ...
Pozdrówka i szybkich udziergów życzę!
lwica1978 - Wto 12 Lis, 2013 20:22
moja sukienka, powiedzmy, że ta żółta sukienka była inspiracją dla mojej, ciężko mi szło robienie sukienki ale to pierwszy raz, nie bądźcie zbyt surowe w ocenie
ksanty - Śro 13 Lis, 2013 06:12
Piękna
Dżastii - Śro 20 Lis, 2013 22:22
lwica1978, wyszła Ci naprawdę bardzo dobrze
kabyr - Pią 17 Sty, 2014 00:15
aga123, milej byłoby się najpierw przywitać
i później ewentualnie prosić o wzór.
Porywasz się z motyką na słońce
lub jak wolisz wskakujesz od razu do głębokiej wody.
Ja gdybym zaczynała dopiero przygodę z szydełkiem
to wzięłabym się za zrobienie prostej rzeczy np powłoczki na poduszkę.
To jest forum gdzie sobie pomagamy i owszem,
ale myślę, że trochę nie ładnie jest z Twojej strony
tak od razu żądać.
W ilu wątkach jeszcze ponowisz swoją prośbę???
Na razie napisałaś w dwóch różnych wątkach.
Niecierpliwa jesteś.
Jawa_ma - Pią 17 Sty, 2014 01:24
http://www.liveinternet.r.../post301457032/
Tutaj są wzory i opis po rosyjsku
aga123 - Pią 17 Sty, 2014 01:45
Jawa_ma wielkie dziękuję za linka,
zajrzałam tam,
jutro (o to już znaczy dziś będę próbowała jakoś się w to wgryźć,
może coś mi się uda wydziergać
aniaso4 - Pią 17 Sty, 2014 08:45
aga123, Fajne prace
Ta sukienka jest piękna, jak większość od Vanessy, jeśli chcesz, to zajrzyj, jak idzie nam produkcja "oliwii", http://maranciaki.pl/forum/viewtopic.php?t=11579
a tu kilka linków wstawiłam do innych sukienek (po środku strony)od Luby Siergieewoj
http://maranciaki.pl/forum/viewtopic.php?t=11829
ja kończę oliwię i zastanawiam się, którą następną wybrać, jak będziesz miała pytania, odnośnie swojej, to pisz, może razem damy radę.
P.S. Na forum czasem pojawiają się pseudo dziergacze, którzy napiszą kilka postów i potrzebują wyciągnąć informacje od użytkowników, stąd zaniepokojenie Basi
cattleya - Pią 17 Sty, 2014 18:23
aga123, troche tych prac już masz, załóż swoja galerię
nismon - Pią 17 Sty, 2014 18:41
aga123,jeśli to początki szydełkowania,to muszę przyznać,że są naprawdę wspaniałe!
| cattleya napisał/a: | aga123, troche tych prac już masz, załóż swoja galerię  |
też uważam ,że to dobry pomysł
|
|
|