Problemy, pytania - Druty czy szydełko?
maria06 - Pią 11 Paź, 2013 14:50 Temat postu: Druty czy szydełko? Witam
Czy któraś z was robiła może czapkę na drutach i na szydełku, bo jestem ciekawa którym sposobem szybciej się robi? No i którym przyjemniej?
kabyr - Pią 11 Paź, 2013 14:56
maria06, wszystko rzecz gustu
Snedronningen - Pią 11 Paź, 2013 15:00
Robiłam i na szydełku i na drutach. Zdecydowanie wolę na drutach, ale prawda jest taka, że ja generalnie nie lubię robić na szydełku, więc dla mnei dużo przyjemniej robiło się na drutach.
maria06 - Pią 11 Paź, 2013 15:09
kiedyś kiedyś robiłam na drutach, nie pamiętam za bardzo jak to szło, na szydełku szybko załapałam choć jednak podstawy ale czapki z moją wiedzą i umiejętnościami da się robić więc nie wiem czy będę wstanie zrobić czapkę na drutach z ich podstawami tylko ale mogę spróbować
avante - Pią 11 Paź, 2013 16:09
Mnie się wydaje, że szybciej robiłam czapki na szydełku (słupkami). Dużo zależy od wzoru. Dla mnie łatwiejsze są czapki szydełkowe bo łatwiej jest mi dopasować rozmiar (zwykle robi się od góry).
Snedronningen - Pią 11 Paź, 2013 19:38
maria06, ja robiłam mając tylko podstawy. Metodami prób i błędów, tylko jakoś nie wpadłam aby zrobić od góry i zaczynałam od dołu. Ale szczerze powidziawszy, jeżeli pewniej sie czujesz w szydełku to ja bym robiłam szydełkiem.
AlaJ - Pią 11 Paź, 2013 20:04
Zdecydowanie szybciej robi się na szydełku słupkami. Ale jest to strasznie monotonne. Natomiast jakis ciekawy wzór na drutach mobilizuje do koncentracji
maria06 - Pią 11 Paź, 2013 23:59
Bardzo wam dziękuje za porady zrobię coś na szydełku dla rozgrzewki, a potem jednak chwycę te druty na próbę i zobaczymy
sbb - Sob 12 Paź, 2013 13:44
Myslę,że na szydełku łatwiej pójdzie. Mówię to z doświadczenia zarówno szydełkowego jak i drutowego. Po za tym dla kogo ma to byc czapka, to też ma znaczenie.
|
|
|