To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Porady - Sofa-pomoc w wyborze koloru

katasza - Nie 12 Maj, 2013 10:46
Temat postu: Sofa-pomoc w wyborze koloru
Witam. Z mężem zdecydowaliśmy o zakupie wypoczynku do salonu. padło na skórę naturalną.

Kolor jasny beż i tu problem: zamarzyły mi się obszycia w czerwonej nici. Zachodzę w głowę jak to będzie wyglądać na żywo. Czy któraś z was ma może w ten sposób obszyte meble, a może widziała gdzieś coś takiego? Podzielcie się proszę waszymi wrażeniami.

Nadmienię, że salon mam otwarty na kuchnię, która jest w czerwieni. W salonie mają zawisnąć ciemne woalowe zasłony (czerń lub grafit).

Awenturyn - Nie 12 Maj, 2013 11:07

ciekawe połaczenie choć przyznam że wybrałabym raczej dodatki w czerwieni niż obszycie
zawsze przy ewentualnej zmianie koloru można szybko coś zmienić

AlaJ - Wto 14 Maj, 2013 11:08

Też raczej postawiłabym na czerwone dodatki. Jak Ci się czerwony znudzi, to zmienisz dodatki na inne.
Mam jasną kanapę i nie jestem za szczęśliwa - bardzo łatwo się brudzi i przejmuje kolory od ubrania. Drugi raz bym tego błędu nie popełniła.

elcja27 - Wto 14 Maj, 2013 21:52

jeśli takie kontrastowe obszycie jest chociaż trochę źle zrobione to widać to straszliwie, każda niedoróbka aż bije po oczach. I jeszcze jedno jasna kanapa + małe dzieci nawet tylko z krótka wizytą = pewna tragedia, czego ci nie życzę.
AlaJ - Śro 15 Maj, 2013 08:30

Tak na marginesie - moja siostra zrobiła jeszcze większy błąd. Zmieniła obicie kanapy na kremowe (z bardzo dobrej gatunkowo tkaniny zresztą - coś jakby zamsz/aksamit - nie znam się na obiciach). To jest dopiero katastrofa. Skórę mozna potraktować pastą, mleczkiem, w przypadku wielkiej tragedii odrobiną CiF-u, a tutaj? Regularne pranie co pięc minut. No i najlepiej nie siadac, tylko oglądac.