Zabawki i miniaturki - Ubranka dla psów i inne drobiazgi
Asia_117 - Wto 08 Sty, 2013 15:48 Temat postu: Ubranka dla psów i inne drobiazgi Ponieważ w moim domu mieszkaja 4 pieski rasy Yorkshire Terrier (dwa dorosłe i dwa szczenięta) to od czasu do czasu muszę je zaopatrzyć w ubranka, bo szybko marzną
Ostatnio zrobiłam takie sweterki dla zaprzyjaźnionej hodowli - ten najwiekszy jest dla pieska mało znanaj w Polsce rasy Manchester Terrier
a to mój ulubiony
Asia_117 - Czw 01 Sie, 2013 21:26
Specjalnie na życzenie mojego synka powstał wczoraj wąż
bryanka0 - Nie 04 Sie, 2013 16:48
Ale fajny też bym takiego chciała
Asia_117 - Nie 04 Sie, 2013 21:50
| bryanka0 napisał/a: | Ale fajny też bym takiego chciała  |
Jakby ktoś był zainteresowany, to mogę podpowiedzieć jak takiego węża wydziergać
Robiłam co prawda z głowy, ale w czasie dziergania zrobiłam kilka notatek
Synek koleżanki też chciałby takiego mieć, więc w wolnej chwili zrobię kolejnego na upominek
Asia_117 - Sob 14 Wrz, 2013 15:14
Powstał kolejny:
Na poniedziałek muszę zrobić jeszcze dwa - ale malutkie - dla szczeniaka
A to moje wcześniejsze "dzieła
"
[/img]
żabka - Sob 14 Wrz, 2013 21:09
Świetne prace
Masz jakiś wzorek na sweterki dla piesków, czy robisz z głowy?
joka - Sob 14 Wrz, 2013 22:37
Jakie śliczności !!!
Asia_117 - Nie 15 Wrz, 2013 05:20
| żabka napisał/a: | Masz jakiś wzorek na sweterki dla piesków, czy robisz z głowy?
|
Z głowy
Dla swoich koleżanek z innego forum (psiego) przygotowałam instrukcję jak sweterek wykonać http://yorkowe.pl/viewtopic.php?t=558
Dziękuję za pochwały
To "pochwalę" się jeszcze troszkę
Asia_117 - Wto 17 Wrz, 2013 14:57
Ta będzie chyba dla mojej ulubionej suni - Megusi
a tu wspomniane wyżej sweterki weekendowe
jokul - Śro 18 Wrz, 2013 11:44
A czy mogłabyś zaprezentować te sweterki na modelce?
Asia_117 - Śro 18 Wrz, 2013 17:15
Bardzo proszę :
Na pierwszej fotce mój piesek (moje suńki tak się wściekały w tej sukience, że nie sposób było zrobić zdjęcie )
Jak znajdę jeszcze coś odpowiedniego to wstawię - ciężko sfotografować pieska w ruchu
Wymyśliłam jeszcze takie majteczki na cieczkę (w domu są trzy sunie i jeden piesek - o "wpadkę" nie trudno)
jokul - Czw 19 Wrz, 2013 07:42
Pięknie się prezentują. Yorki to urodzone modelki.
Ainer - Sob 28 Wrz, 2013 09:44
ubranka czadowe ,majtki na cieczkę super pomysł
Asia_117 - Wto 01 Paź, 2013 18:38
Mój ostatnio wydziergany sweterek:
jokul - Wto 01 Paź, 2013 20:22
Super
Asia_117 - Wto 01 Paź, 2013 21:00
Jolu, dziękuję
Zaraz zabieram się za robienie sukieneczek dla zaprzyjaźnionych suczek: mają powstać trzy identyczne: czerwono-czarne (rozmiary troszkę będą się różnić)
Sunie są przepiękne, więc muszę się mocno postarać, żeby sweterki były na miarę ich urody
Muszę też o swoją "bandę" zadbać - coraz zimniej się robi. Największa sunia, to zahartowana jest - może latać "na golasa" nawet po śniegu, ale pozostała trójka lubi ciepełko
siebusania - Śro 02 Paź, 2013 07:16
Asia_117, sliczne ubranka pieski wygladaja w nich uroczo. ja robiłam ubranka dla suni znajowej ale na szydełku i było to dla mnie ciekawym wyzwanie i doswiadczeniem teraz troszke podrosło sie suni i mam dzis zrobic wieksza sukienke
Asia_117 - Wto 08 Paź, 2013 09:56
Dzisiaj skończyłam ten:
LucynaM - Wto 08 Paź, 2013 12:38
hehe, świwetny
jokul - Wto 08 Paź, 2013 18:55
Nie, normalnie odpadam. Sukienka super! Chociaż generalnie jestem przeciwniczką ubierania piesków, to jednak w zimie bywa to konieczne. A jeżeli już, to tylko w takich cudeńkach.
Ainer - Śro 09 Paź, 2013 10:44
super eleganckie
Asia_117 - Czw 10 Paź, 2013 17:25
Dziękuję drogie Panie - kochane jesteście
| jokul napisał/a: | | Chociaż generalnie jestem przeciwniczką ubierania piesków, to jednak w zimie bywa to konieczne. |
U yorków to właśnie konieczność - inaczej marzną. Nie mają podszerstka - ich włoski są strukturą zbliżone do włosów ludzkich. Chociaż to też z drugiej strony indywidualna sprawa każdego pieska - moja największa sunia to może całą zimę bez ubrań przechodzić - jej nigdy nie jest zimno, a piesek to taki zmarźluch, że jak jest 10 stopni, to już trzeba go ubierać.
Ja też jestem przeciwniczką "przebierania" psów...Np. ubierania ich w lecie w jakieś fatałaszki dla ozdoby. Tak ogólnie to jestem przeciwniczką gadżetów psich - jak coś nie ma walorów praktycznych to dla mnie jest nieprzydatne.
Aż trudno uwierzyć na jakie bezużyteczne produkty próbują naciągnąć producenci właścicieli yorków...
Dlatego jak wymyślałam sukieneczki to tak je sobie zaplanowałam, żeby i były ładne
i były praktyczne - łatwo się zakładają, zakrywają u pieska miejsca, które powinny być zakryte, piesek nie ma w nich ograniczonych ruchów.
Ostatnio na moim zaprzyjaźnionym psim forum pojawiła się pani z ofertą obroży dla yorków zrobionych ze sznurów koralikowo-szydełkowych - przy czym obroże spełniają tylko funkcję ozdobną - zasugerowałam, że psu nie są one potrzebne, a ponadto nie nadają się dla psów z długim włosem - Pani chyba się na mnie obraziła
Po weekendzie pokażę nad czym teraz pracuję - na tych sukieneczkach, które mam aktualnie na drutach chyba zakończę już sezon na psie sweterki - czas zabrać się za ludzkie swetry i czapki (już dwie czekają w kolejce do zrobienia, a jeszcze synek zażyczył sobie kolejnego węża, a sznury koralikowe tak kuszą...już śpię niewiele - chyba całkiem przestanę, żeby się ze wszystkim wyrobić )
Asia_117 - Nie 20 Paź, 2013 18:08
Te trzy sukieneczki kosztowały mnie wiele pracy, ale dzisiaj dotarły do nowej właścicielki i jej radość z nich jest bezcenna
Ainer - Nie 20 Paź, 2013 18:43
I to właśnie jest najpiękniejsze radość właściciela w naszej pracy nie ważne czasem są pieniądze zadowolenie jest więcej warte ubranka cudowne
jokul - Pon 21 Paź, 2013 08:59
Ale fajne!
|
|
|