Podstawy, porady - Tutoriale - czyli jak coś uszyć lub przerobić
lilia - Pią 28 Gru, 2012 12:44 Temat postu: Tutoriale - czyli jak coś uszyć lub przerobić Postanowiłam, że założę taki post - TUTORIALE, ponieważ często chcemy coś uszyć lub przerobić w swojej odzieży ale nie do końca wiemy co i jak... . Wszelkie pomysły, porady itp są więc mile widziane. Najlepiej aby zamieszczać gotowe tutoriale itp (aby powstał taki "zbiór" gotowych porad).
Na początek coś ode mnie: Jak skrócić spodnie / nogawki - wiem, że krawcowe robią to o wiele szybciej i "prościej" ale dla kogoś, kto nie ma z szyciem styczności tak często myślę, że taka forma skracania spodni (łopatologiczna i długa) będzie ok.
ciapara - Sob 29 Gru, 2012 15:04
No i fajnie! Będzie porządek i wiadomo gdzie czego szukac!!!
Kazimiera - Sob 29 Gru, 2012 21:25
Jestem jak najbardziej za
W listopadzie kupiłam maszynę do szycia będę zaglądać
lilia - Sob 12 Sty, 2013 15:07
Tak w międzyczasie powstał nowy tutorial może komuś się przyda
Jak skopiować ulubioną bluzkę
Na tej podstawie możemy kopiować również inne rzeczy.... .
lilia - Wto 12 Mar, 2013 16:01
Dziś powstał mój nowy tutorial - Siatka konstrukcyjna spódnicy podstawowej (prostej) , czyli - jak stworzyć formę spódnicy na miarę (na swój wymiar).
Mam nadzieję, że przyda się komuś
lilia - Czw 14 Mar, 2013 14:23
Kolejny tutorialik dla chętnych Siatka konstrukcyjna spódnicy z koła i pół-koła Zapraszam
Oj pamiętam jak miałam w dzieciństwie taką spódniczkę z pełnego koła z napisem "lambada" i kręciłam się w niej po całym pokoju, bo tak ślicznie falowała. Dziewczynki uwielbiają takie spódniczki
lilia - Wto 19 Mar, 2013 10:26
Nie wiem, czy te tutoriale się komuś przydały..... ale podam kolejny - Stopniowanie wykroju/schematu z gazety czyli jak stworzyć nowy rozmiar na wykroju/schemacie z gazety
ciapara - Wto 19 Mar, 2013 11:59
lilia, podawaj podawaj. Fajne rzeczy robisz
lilia - Wto 19 Mar, 2013 12:25
Ciapara, bo już się martwię, że jakiś badziew w eter puszczam... i nikt mi nie chce tego szczerze powiedzieć
ciapara - Wto 19 Mar, 2013 14:43
lilia, wkładasz materiały dla początkujących. Uważam że przydatne.
lilia - Wto 19 Mar, 2013 16:06
dzięki za pociechę..... . Początki bywają niezrozumiałe i dlatego chciałam napisać dla takich osób instrukcje co i jak bo sama się kiedyś męczyłam... pamiętam jak to jest
ciapara - Wto 19 Mar, 2013 17:55
lilia, no i fajnie i wykorzystaj tę wiedzę zeby pomóc innym
Frida - Wto 19 Mar, 2013 19:56
Lilia, miałaś doskonały pomysł! Bardzo przydatny wątek.
lilia - Wto 19 Mar, 2013 20:31
Dzięki...... pocieszyłyście mnie, bo już myślałam, że mało przydatne rzeczy tu wklejam ok...... już jestem spokojna.....
gosia83 - Śro 20 Mar, 2013 21:05
dziś trafiłam na ten wątek i cieszę się, że on tu jest, szczególnie, że powoli zbliżam się do szycia ubrań
jokul - Czw 21 Mar, 2013 07:45
lilia super są Twoje tutoriale. Wszytko wyjaśnione i pokazane "łopatologicznie". Mnie na razie najbardziej przyda się ten o kopiowaniu ulubionej odzieży.
No i zagłosowałam na Twojego bloga roku 2012.
lilia - Czw 21 Mar, 2013 09:32
Jokul dziękuję za te słowa i za oddanie głosu na bloga bardzo mi się miło zrobiło jak zobaczyłam, że ktoś głosuje myślałam, że będzie "0"
Co do tutoriali, to lubię łopatologiczne wyjaśnienia i dlatego też starałam się aby i moje tutoriale takie były
|
|
|