To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Porozmawiajmy o drutach - Złamany drut knit pro mozna dokupić?

XXwieczna - Wto 30 Paź, 2012 12:08
Temat postu: Złamany drut knit pro mozna dokupić?
Jakiś czas temu kupiłam sobie zestaw kolorowych drutów akrylowych Knit Pro w 8 rozmiarach - takie z doczepianymi zylkami. Niestety najcieńszy - 3,5 mi się ułamał. Czy orientujecie się, czy mogę gdzieś dokupić taki pojedyńczy drut. Akurat teraz potrzebna mi taka grubość, no i tak się do tych akrylowych przyzwyczaiłam, że na zwykłych aluminiowych z żyłka robota mi w ogóle nie idzie.
calicja - Wto 30 Paź, 2012 13:04

Mnie sie też taki drucik złamał w trakcie używania - po kilku dniach używania i zareklamowałam to w firmie, gdzie kupowałam. Reklamacje uwzględniono Smile jednak w jej ramach dopłaciłam do drutów metalowych, te akrylowe wydały mi się zbyt kruche i teraz juz tylko metalowych używam.
XXwieczna - Wto 30 Paź, 2012 14:07

Tak, ale ja swoje kupiłam 2 lata temu, złamał mi się niedługo po zakupie. Odłożyłam, zapomniałam i dopiero teraz go potrzebuję. Więc reklamacja raczej nie wchodzi w grę...
kabyr - Wto 30 Paź, 2012 14:45

Ja używałam drewnianych i też jak piszecie złamały mnie się
po dwóch, trzech tygodniach używania. wściekły
Nie reklamowałam w sklepie w którym kupiłam,
ponieważ było mi wstyd, że źle ich używam. Dokładnie.
Mnie mąż naprawił tzn oprawił ponownie,
ale gdy złamał się następny drut
tzn w następnej parze
to "ciepłam" w kąt i używam naszych polskich.
Jeżeli muszę coś zmierzyć to przekładam na Knit-Pro,
ale generalnie robię na plastikowych polskich
i może zostanę tutaj posądzona o jakieś herezje,
ale dużo lepiej mnie się na nich robi.
Kupiłam Knit Pro z ciekawości,
ponieważ były bardzo zachwalane.

XXwieczna - Wto 30 Paź, 2012 14:53

Kabyr,
całkowicie się zgadzam, to wszystko po prosu kwestia przyzwyczajenia. I zawsze - każdemu co innego pasuje. Ja, póki co, poza tą jedną żadnych strat w KP nie poniosłam, więc do końca się nie zraziłam. A robi mi się na nich idealnie.

Halina Kowalska - Wto 30 Paź, 2012 22:03
Temat postu: Re: złamany drut knit pro mozna dokupić?
mamutek napisał/a:
Jakiś czas temu kupiłam sobie zestaw kolorowych drutów akrylowych Knit Pro w 8 rozmiarach - takie z doczepianymi zylkami. Niestety najcieńszy - 3,5 mi się ułamał. Czy orientujecie się, czy mogę gdzieś dokupić taki pojedyńczy drut. Akurat teraz potrzebna mi taka grubość, no i tak się do tych akrylowych przyzwyczaiłam, że na zwykłych aluminiowych z żyłka robota mi w ogóle nie idzie.
Ja właśnie dokupiłam złamany drut w Poznaniu w sklepie Fastryga. radocha radocha
anpar - Nie 16 Gru, 2012 13:16

o to mozna to zareklamować? ja właśnie mam tak samo dopiero co kupiłam 3,5 akrylowy i złamal mi się przy pierwszej robótce Sad