Problemy, pytania - Ananasowa sukienka
chocolatin - Czw 18 Paź, 2012 12:16 Temat postu: Ananasowa sukienka Zaczęłam wczoraj tą sukienkę:
https://picasaweb.google.com/augusta2005/ZurnalMod517#5305524788433257762
i utknęłam pod pachami. Nie mam zielonego pojęcia, w którym miejscu mam połączyć te ananasy, żeby dobrze wyszło pod pachami. Próbowałam na wszelkie sposoby i żaden nie był dobry. Na chwilę obecną wygląda to tak
Może Wy mnie oświecicie i powiecie, gdzie powinno być łączenie, zeby to miało ręce i nogi
AlaJ - Czw 18 Paź, 2012 21:54
Niewiele widzę, ale najprościej (tak robiłam bluzeczkę z ananaskami) wyjaśnić w ten sposób: robótka musi być tak rozdzielona, żeby wyszło po pól ananaska na przód i na tył. I na łaczeniu robi się z tego jeden cały ananas. Nie wiem, czy dobrze widzę, ale u Ciebie chyba widac na łaczeniu za dużo słupków - jakby "początki" do dwoch ananasów. Prościej nie umiem wyjaśnić. Ne wiem, czy jest to jasne.
kaska27s - Czw 18 Paź, 2012 22:32
Widze ze pod pacha na oryginalnym obrazku jest jeden ananas, wiec przy laczeniu powinnas miec dwa slupki tego wachlarzyka jakby po jednaj stronie a drugie po drugiej stronie laczenia...kurka tez nie potrafie tego wytlumaczyc, tak zeby tych wachlarzykow miedzy oczkami lacuszka nie bylo 4 tylko 3...
ja tak to widze
chocolatin - Pią 19 Paź, 2012 16:59
Dzięki dziewczyny za wytłumaczenie Dokładnie jest tak, jak myślicie - za dużo słupków i nie wiedziałam, jakk to ugryźć. Wasze wyjaśnienia mi bardzo pomogły Nie mogę jednak robić dalej, bo sukienka wychodzi za duża (ma w biuście 102 cm, a ja potrzebuję 94), robiłam z alminy, muszę chyba kupić coś cieńszego, tylko co? Myślałam nad Perle 5, tylko czy nie za cienkie?
AlaJ - Sob 20 Paź, 2012 10:33
A może na tył daj o jednego ananaska mniej? Wtedy nie musisz zmieniac nici, albo weź na górną część mniejsze szydełko. Te nici, które teraz masz nie wygladają na za grube.
chocolatin - Sob 20 Paź, 2012 12:01
Też myślałam nad mniejszym szydełkiem, ale obawiam się, że wyjdzie pancerz, gdyż włóczka jest dość sztywna. No chyba, że zrobię ją na 8 ananasów, nie 10, bo tyle bym musiała ją zwęzić
AlaJ - Sob 20 Paź, 2012 18:45
No to spróbuj na osiem grubszym szydełkiem. Przynajmniej górę.
|
|
|