To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Krzyżyki - SAL

czarownica71 - Wto 28 Sie, 2012 18:57
Temat postu: SAL
propozycja - może krzyżykowe hafciarki skrzyknęłyby się i zaczęły wspólnie coś haftować, może na początek jakiś prosty wzór, monochromatyczny, sampler ??
jest to popularna zabawa na blogach, może i tu by się przyjęła, zawsze milej sie pracuje w grupie a i może zarazimy naszą miłością do krzyżyków jakieś chętne panie ??
poniżej kilka SAL'owych przykładów

Paddington - Wto 28 Sie, 2012 21:18

czarownica71, pomysł ciekawy, szczególnie mi się te koty podobają. Czy jeżeli nie było by zbiorowego xxx to ja mogę uśmiechnąć się o wzór na te kociaki alfabetyczne?
Serdecznie pozdrawiam też zakręcona krzyżykowo.

krzysia551 - Wto 28 Sie, 2012 21:56

pewnie zabiorę się za te koty (moja mała sąsiadeczka przepada za kociakami)
Awenturyn - Wto 28 Sie, 2012 22:17

no to czas wrócić do xxx hahahihi
to jajo jest boskie cool
kolorki w sam raz do mojej kuchni
poprosze wzorek radocha

Wredula - Śro 29 Sie, 2012 06:52

Pomysł super cool ja chętnie przyłączę się do dowolnie wybranego przez was wzoru bo jeszce żadnego wykrzyżykowanego obrazka z tych nie mam, chciaż tak jak proponuje czarownica 71 też polecam jerdnokolorowy ale kawki mi się od dawna marzą. wesoło mi
I to pachnie i to nęci

Violetta21 - Śro 29 Sie, 2012 10:36

fajna taka propozycja cool
ale mam głupie pytanie widziałam nie raz na blogach właśnie jak dziewczyny wyszywały SAL i zastanawiałam się jak to jest czy wyszywa się jeden obrazek z serii np. kociej i wysyła dalej do następnej osoby czy wybiera się po prostu jeden obrazek i wyszywa się go od początku do końca i pokazuje już skończony światu nie wiem

Anja - Śro 29 Sie, 2012 13:49

Z tym wysyłaniem to RR.
SALowe wyszywanie polega na tym, że wyszywamy ten sam obrazek (lub coś w tym samym temacie) w określonym czasie pokazując postępy.

Mi się kawka podoba niesamowicie Smile Jak mogłam na nią wcześniej nie trafić?

Violetta21 - Śro 29 Sie, 2012 15:37

Dzięki Anja cmok

o ja to bym dwa musiała wyszywać wesoło mi typowa kociara i uwielbiam kawusię zebalek

luna1202 - Śro 29 Sie, 2012 16:44

Ja już biorę udział w jednym SAL-u. O tutaj pierwszy obrazek z sześciu --> http://luna1202.blox.pl/2012/08/1-z-6.html W sobotę zaczynam drugi. Fajna zabawa bo taka motywująca do pracy Very Happy Wyszywamy jeden obrazek na miesiąc, a że nie są duże to idzie szybko i w między czasie można zająć się czymś innym. Ja bym chętnie przyłączyła się do kolejnego. Najbardziej podobają mi się te małe kawusie.
czarownica71 - Śro 29 Sie, 2012 17:31

proponuję SAL ponieważ za kilka tygodni będę już za granicą i nie każdy uczestnik zabawy chce wysyłać za granicą, przesyłki są droższe niż krajowe, a wspólne wyszywanie bardzo motywuje, zawsze inne uczestniczki mogą wesprzeć radą, można by na początek coś łatwego wybrać, proszę nie sugerujcie się wzorami które wstawiłam, nie mam z każdego z nich schematu

może zrobimy listę wzorków z linkami do schematów ???

czarownica71 - Śro 29 Sie, 2012 17:34

Luna, śliczny garbusek !! wyszywałam już tą serie w prezencie dla koleżanki w Irlandii, bardzo satysfakcjonująca praca, lubię Perminki
czarownica71 - Śro 29 Sie, 2012 17:42

http://dump.ru/file/5577613 - pierwsza propozycja

albo tu : http://www.liveinternet.r.../post198824084/

czarownica71 - Śro 29 Sie, 2012 17:58

http://dump.ru/file/5404035

czarownica71 - Śro 29 Sie, 2012 18:02

http://dump.ru/file/5663811

czarownica71 - Śro 29 Sie, 2012 18:50

dla "Kociar"

http://www.gigabase.com/g...rar.html?drgn=1

Awenturyn - Śro 29 Sie, 2012 18:54

czarownica71, czy mogłabyś wstawić większe zdjęcie tego jajka lub wzorek uklon
Wredula - Czw 30 Sie, 2012 07:06

luna1202 też biorę udział w SAL-u garbuskowym. wesoło mi
Awenturyn na obecnie zepsutym stacjonarnym com mialam wzorek do jajka, w sieci jak się pojawiają to szybko znikają, ale dziwczyny wyszywały SAL wielknocny wlaśnie z tym wzorkiem skonatktuj się z którąś na pewno podeslą.

beti9 - Czw 30 Sie, 2012 12:53

Bardzo fajne wzorki, szczególnie podobają mi się te z kawą.

Zaczęłam wyszywać pierwszy swój obrazek krzyżykami bo zaraziłam się ogladając bloga Lamiki 88.
Nie można już dołączyć do tego SALa ale i tak haftuję.
Przepiekne schemaciki. Zobaczcie.
http://sal-madame.blogspot.com/
bye

Wredula - Czw 30 Sie, 2012 17:06

beti9z tego co ja wiem można w każdej chwili dolączyć się do zabawy trzeba tylko wyslać mejla do Hanulki, wszystkie dokladne dane w zakładce kontakt. Sama planuję to zrobić w najbliższym czasie. Mam miejsce puste na ścianie, i akurat na cztery obrazki. wesoło mi
luna1202 - Czw 30 Sie, 2012 19:23

Wredula prowadzisz bardzo fajny blog, wrzucam sobie go na moją listę cmoknięcie
A co do obrazka SAL-owego to ja cały czas obstaję przy kawkach, widziałam ten schemat już wiele razy i bardzo mi się spodobał więc jeśli zostanie wybrany będzie super. Jeśli wybierzecie coś innego to ja się dostosuję, dla mnie nie ma problemu.

Anja - Czw 30 Sie, 2012 19:31

I kawki to i ja chętnie Smile
klara1959 - Czw 30 Sie, 2012 20:34

Awenturyn napisał/a:

podaj adres poczty to wzorek wysle
oprocz kawek i jajka (jajko haftowalalam juz salowo a kawki sa na etapie haftowania)jestem chetna na kazdy obrazek cmoknięcie

Susan - Pią 31 Sie, 2012 00:21

Te kawki wyszywamy w SAL-u u Tami Wink Własnie sobie uzmysłowiłam, ze już mam "mało casu mało casu"!!!

Z tych zaproponowanych urzekła mnie ta kawa pod jajem i... koty ofkors! Nie wiem czy wiecie, ale z tych obrazków niekoniecznie musza powstać obrazki. Można zrobić podstawki pod kawę, ozdoby do domu, makatkę co tam komu w duszy gra. Co jakiś ustalony czas pokazuje się postępy a na końcu finał. Sęk w tym, ze postępy nie sugerują tego co zobaczymy na końcu.
Pamiętam swój pierwszy SAL. Wyszywałyśmy jeden wzór, a potem okazało się, ze można go wykorzystać na tak różne sposoby, że głowa mała

beti9 - Pią 31 Sie, 2012 11:59

Wredula napisał/a:
beti9z tego co ja wiem można w każdej chwili dolączyć się do zabawy trzeba tylko wyslać mejla do Hanulki, wszystkie dokladne dane w zakładce kontakt. Sama planuję to zrobić w najbliższym czasie. Mam miejsce puste na ścianie, i akurat na cztery obrazki. wesoło mi

Napisałam wiadomość do Hanulki ale okazało się ,że już nie można się dopisać bo liczba osób doszła do 100 Sad Trudno, ale i tak haftuję wesoło mi

klara1959 jeśli masz ten wzorek z kawką co jest pod jajkiem to bardzo bym chciała jak możesz przesłać schemat, beataz9@wp.pl
cmoknięcie

Jestem chętna na tego SALa kawkowego Smile

Awenturyn - Pią 31 Sie, 2012 17:15

beti9 napisał/a:
Wredula napisał/a:

Napisałam wiadomość do Hanulki ale okazało się ,że już nie można się dopisać bo liczba osób doszła do 100 Sad Trudno, ale i tak haftuję wesoło mi

szkoda bo wzroy Madame bardzo mi się podobają
a ma któraś z was te wzory u siebie ???

klara1959 napisał/a:
Awenturyn napisał/a:

podaj adres poczty to wzorek wysle
oprocz kawek i jajka (jajko haftowalalam juz salowo a kawki sa na etapie haftowania)jestem chetna na kazdy obrazek cmoknięcie

wysłałam na pw