To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Problemy, pytania - [szydełko] Zamiast Kalinki i Sonaty

sasia73 - Pią 27 Lip, 2012 10:02
Temat postu: [szydełko] Zamiast Kalinki i Sonaty
Witajcie, Dziewczyny! Czy poratowałybyście mnie wiedzą, jaka włóczka może zastąpić Kalinkę? Zawsze robiłam letnie topy i kiecki z Kalinki właśnie, ale odkąd kupienie jej już graniczy z cudem, zostałam w czarnej d...ziurze Smile A muszę na szybko zrobić tunikę i kompletnie nie wiem z czego. Sonata też praktycznie nie do zdobycia... Ech, jak tu żyć? Smile
Violetta21 - Pią 27 Lip, 2012 10:16

Jakby co możesz szukać jeszcze Sonatki arleana, to jest to samo Smile Anilux produkował ją właśnie dla Arleana bye
sasia73 - Pią 27 Lip, 2012 10:27

Violetta21 napisał/a:
Jakby co możesz szukać jeszcze Sonatki arleana, to jest to samo Smile Anilux produkował ją właśnie dla Arleana bye

Dzięki love

Kelmuska - Pią 27 Lip, 2012 10:38

sasia73, tutaj jeszcze mają trochę kalinki http://www.wloczkolandia.pl/62-kalinka
sasia73 - Pią 27 Lip, 2012 10:53

Kelmusko, dzięki. love
Zdobyłam jeszcze parę motków z różnych źródeł,ale wiecie, człowiek tak po prostu chciałby pójść do pasmanterii i kupić włóczkę bez stresu, że będzie ją musiał wykopywać spod ziemi. To co by się nadało "zamiast"? Tak na przyszłość pytam, bo mam znów fazę na szydełko i czuję, że na jednej tuniczce się nie skończy oczoplas

karmelek - Pią 27 Lip, 2012 11:22

sasia73 zamiast Kalinki kup Kalinę Smile
Jest prawie identyczna, tylko nie tak bardzo pofalowana, czy może karbowana? Akrylowa włóczka z wiskozowym oplotem.
Widziałam bluzkę z niej zrobiona jest miła, miękka i przyjemna dla skóry Smile

Już się poprawiam, bo zapomniałam o linku. Tak wygląda Kalina:
http://www.zamotane.pl/pl/c/Kalina/434

bye

sasia73 - Pią 27 Lip, 2012 11:36

O, Karmelku, jaki wybór kolorów! wesoło mi Dzięki! love

Jesteście niezawodne, Dziewczyny! kwiatek dla ciebie
Szacun kwiatek dla ciebie

Kelmuska - Pią 27 Lip, 2012 11:41

sasia73, z innej beczki, ale nie mogłam się oprzeć, to co zrobiłaś z bucikami jest niesamowite. Wielkie brawo brawo brawo za efekt, ale i za pomysł.
sasia73 - Pią 27 Lip, 2012 11:47

Kelmuska napisał/a:
to co zrobiłaś z bucikami jest niesamowite.

Dzięki! kwiatek dla ciebie

Violetta21 - Pią 27 Lip, 2012 13:13

Wiem mam ten sam problem z włóczkami z internetu kupuję na oko....tak sobie poszłam do Aniluxu i hulaj dusza hopla
sasia73 - Pią 27 Lip, 2012 14:34

Mieszkasz, Violuś, w Sezamie wesoło mi
Szczęściara! Smile

małgośka - Nie 29 Lip, 2012 10:23

Ja też jakiś czas szukałam Kalinki na ponczo. Na szczęście udało mi się jeszcze coś znaleźć na allegro. hopla
Ale na pewno jest coraz trudniej.
Pozostaje tylko poszukanie zamienników. Oby równie dobrych. bye

sasia73 - Nie 05 Sie, 2012 21:48

[quote="małgośka"]Ja też jakiś czas szukałam Kalinki na ponczo. Na szczęście udało mi się jeszcze coś znaleźć na allegro. hopla
Ale na pewno jest coraz trudniej [quote]

No, nawet allegrowe zagłębie powoli pustoszeje... Crying or Very sad