Masa solna, modelina i inne... - w zetknięciu z masą solną
siebusania - Pon 09 Lip, 2012 09:47 Temat postu: w zetknięciu z masą solną z masy solnej tez coś umiem wykonać kwiaty aniołek
wiecej nie ma i nie bedzie bo synus zjada mi mase
viki - Śro 11 Lip, 2012 10:24
Bardzo ładne prace
Aby były bardziej trwałe powinnaś dodać kleju, ale skoro w domu jest mały porzeracz wszystkiego to na razie nie możliwe
Wiem coś o tym, bo jak ja lepie to od razu przyłączają się 4 małe rączki.
Dżastii - Śro 11 Lip, 2012 11:51
siebusania, śliczne
Kelmuska - Śro 11 Lip, 2012 15:00
| Dżastii napisał/a: | | siebusania, śliczne |
siebusania - Śro 11 Lip, 2012 17:40
Kelmuska, Dżastii, dziekuje
viki jest trwale bo u mamy juz rok wisi aniolek i sie trzyma, a za niedlugo tez bede miec 4 male raczki do pomocy, jak tylko druga para raczek usiadzie
viki - Pią 13 Lip, 2012 09:16
Zatem gratuluje nie tylko talentu ale i stanu błogosławionego.
Wracając do masy solnej to tez kiedyś zrobiłam świecznik, właśnie bez kleju i mi się skruszył, ale może to być uzależnione od grubości warstwy masy, bo mój świecznik był dość cienki.
Oby Twoje przetrwały wiele lat
siebusania - Pią 13 Lip, 2012 09:30
| viki napisał/a: | Zatem gratuluje nie tylko talentu ale i stanu błogosławionego.
| troszke sie nie zrozumialysmy nie jestem juz w stanie blogoslawionym od 5miesiecy piszac o drugiej parze raczek mialam na mysli jak córa bedzie juz siedziec to tez bedzie wszystko ruszac i male raczki wciskac i bardzo dziekuje za pochwaly
fitNatalia - Śro 18 Kwi, 2018 11:37
U mnie największym problemem zawsze jest utrwalenie masy solnej, tak żeby się nie kruszyła. Co prawda po jakimś czasie z pewnością też to się stanie, ale może ktoś ma jakiś magiczny sposób?
siebusania - Nie 23 Gru, 2018 07:35
fitNatalia, ja nie mam jakiegos sposobu ale moze tak jak Justynka pisze z klejem. ja nie zajuje juz sie masa solna wole szydelko, ale aniołek dalej zyje wisi sobie u mamy te 6 lat
Anonymous - Pią 08 Lut, 2019 13:19
ze dwa lata temu z masy solnej robiłam zawieszki do prezentów świątecznych ,do masy dodałam troszkę kawy mielonej a wycinałam...foremką do pierniczków w kształcie bałwanka-były super.
|
|
|