Problemy, pytania - [szydełko] Czy ktoś umie odczytać wzór?
Krystka - Czw 14 Cze, 2012 23:12 Temat postu: [szydełko] Czy ktoś umie odczytać wzór? Chciałam zrobić sweterek dla malucha , na zdjęciu jest śliczny (jest też schemat ) ale jak robię wychodzi zupełnie coś innego . Może jakaś dobra duszyczka mi pomoże ....
Kelmuska - Czw 14 Cze, 2012 23:45
Krystka, jak możesz to wklej zdjęcie tego co Tobie wychodzi, łatwiej będzie określić co jest nie tak.
avante - Pią 15 Cze, 2012 10:21
Wydaje mi się, że zamiast słupków które są pochylone (w jedną lub w drugą stronę) też są robione pęczki albo trzy słupki razem. Raczej chyba wszędzie są pęczki (zamiast trzech słupków razem i zamiast słupków, które na schemacie są pochylone)
Krystka - Pią 15 Cze, 2012 20:54
Mam problem z zrobieniem zdjęcia
Na sweterku wychodzą piękne gęste kwiatki ,a ja robiąc ze schematu mam wielki dziurawy ażur bez względu czy robię pęczki czy 3-4 słupki w pęczku
katarzyna341 - Pią 15 Cze, 2012 21:05
Mnie sie wydaje,że jak bedziesz robiła co drugi rząd to akurat będzie lepiej. Na zdjęciu nie widac rzędów nieparzystych, spróbuj...
koteccek00 - Pią 15 Cze, 2012 21:35
Zgadzam sie z avante, ja bym zrobila peczki w dwie strony narysowalam schemat, ale jestem w pracy i wszystko poblokowane, nie moge dodac zdjecia.
Krystka - Pią 15 Cze, 2012 22:50
Próbowałam bez rzędów nieparzystych, tylko samych pęczków i nic klapa
może jestem za mało kumata (głąbieje na starość hihi)
koteccek00 w tobie cała nadzieja albo.......
poddaje się
M. - Pią 15 Cze, 2012 23:32
Krystka,
mi się wydaje jakby to nie były pęczki ze słupków...
a nawijane ...
tu nie widać pęczków ze słupków...
http://lavoresquinha.blog...-para-bebe.html
na oko wygląda prosto... ale mi żadnym sposobem też nie wyszedł ten wzór
koteccek00 - Sob 16 Cze, 2012 07:52
Teraz jak patrze na zdjecie sweterka to widze wyrazne X, ktore powstaja po zrobieniu na przemian peczkow pochylonych raz w jedna raz w druga strone. Wydaje mi sie, ze teraz powinno byc ok.
irenka10 - Wto 19 Cze, 2012 19:57
Zobacz tutaj
http://www.liveinternet.r.../post224807899/
Podobny wzor
kostka - Wto 19 Cze, 2012 20:43
Czy to nie o te floksy chodzi?
Krystka - Wto 19 Cze, 2012 22:49
kostka !!!!!!!! jesteś wielka
Wielkie dzięki to jest to , choć na zdjęciu ładniej wygląda .Muszę spróbować na bardziej puszystej włóczce ,na bawełnie niekoniecznie
ps.
to jest fantastyczne ,że można na was kochane zawsze liczyć
Awenturyn - Śro 20 Cze, 2012 07:58
Krystka w tym schemacie te pęczki są na słupku relifowym i dlatego tak ciekawie wychodzi wzór (tak mi się wydaje )
|
|
|