Pogaduchy - 75 urodziny babci
siebusania - Nie 03 Cze, 2012 21:08 Temat postu: 75 urodziny babci kochane forumowiczki doradzcie co moge sprezentowac moim rodzica na 25 rocznice slubu , chcialam cos od siebie zrobic ale nie wiele umiem i nie mam pojecia co? mam czas do 30 sierpnia
beacia-24 - Nie 03 Cze, 2012 21:57
Możesz zrobić jakąś ładną kartkę to byłby fajny dodatek do prezentu.
Do tego możesz dodać jakieś ładnie zdobione w decoupage pudełeczko na wino z winkiem w środku. Ewentualnie zrobić jakąś ramkę na zdjęcia, kuferek.
Niestety więcej pomysłów nie mam, ale jak coś mi przyjdzie do głowy jeszcze to dam znać.
Awenturyn - Nie 03 Cze, 2012 22:08
można też wyhaftować obraz xxx na taką okazję lub zrobić album z ich zdjęciami
beacia-24 - Nie 03 Cze, 2012 22:47
Awenturyn, świetny pomysł z tymi zdjęciami, z ust mi to wyjęłaś. Wydaje mi się, że ten album to naprawdę super pomysł. jakby co to służę ewentualnie pomocą i wszelkimi radami.
Paddington - Wto 05 Cze, 2012 21:45
ja też bym obstawiała zrobienie albumu i można nawet iśc dalej- album długofalowy na czarnych (lub białych) stronach z dołaczonymi np. notatkami, rysunkami, drobiazgami- jakieś bilety, coś sentymentalnego- wiesz na zasadzie scrapbookingu. I Robisz album powiedzmy do połowy lub jeszcze dalej i zostawiasz wolne miejsce- niech dalej piszą swoją fotograficzną historię.
Jeżeli np. interesujesz się fotografią możesz też zrobić sama sesję zdjęciową- plener lub studio- możesz do pomocy wykorzystać jakieś szkoły fotografii które pewnie mają w ofercie takie usługi. Wtedy dla nich będzie może jakieś nowe przeżycie z tej okazji- a sesja to fajna zabawa.
Z obrazkiem ze zdjęcia xxx to trzeba bardzo uważać na to by z kolorami poszło bo jak haftix zawiedzie to dużo pracy się zmarnuje.
A może oni mają jakąś wspólną pasję lub coś oryginalnego np w domu- dla osób które lubią czas spędzać w alkowie to można taką dużą narzutę na małżeńskie łoże zrobić
alutka171 - Śro 06 Cze, 2012 01:10
My na 30 rocznicę dostaliśmy od córki właśnie album. Córka wcześniej będąc w domu zabrała się za przeglądanie zdjęć. Gdyby to robiła tak normalnie nie zwróciłabym na to uwagi. Pomyślałabym, ot naszło ją na wspominki. Co przechodziłam, czy wchodziłam do pokoju po coś to ona tak dziwnie się zachowywała. Pomyślałam że coś knuje bo zbliżała się nasza rocznica. Ale kiedy wręczyła nam ten album mimo że się domyślałam co się święci spłakałam się jak bóbr oglądając go. Mimo wszystko udała jej się niespodzianka
siebusania - Śro 20 Cze, 2012 07:12
dziękuję wszystkim za pomysly. Nie umiem techniki decoupage, scrapbookingu i haftować takze. Becia-24 karteczka napewno zostanie wykonana, jak bede potrzebować pomocy napewno do Pani sie zgłosze. Awenturyn album to świetny pomysł, sposob wykonania jest juz w glowie tylko nie wiem czy to mi sie uda i czy podolam ale ze zdjeciami bedzie problem bo nie mam jak sobie chwilowo przywłaszczyc zebym Zostala nie zauważona. Nasuwa mi sie pytanie odnosie albumu jakie tam zdjęcia moge umieści? Ze slubu rodziców to napewno ps moj mąż zrobił ostatnio domiczkę drewnianą w kształcie taczek i myslalam go poprosić zeby cos w tym stylu wykonał dla moich rodziców czy to byl by dobry pomysł?
Awenturyn - Śro 20 Cze, 2012 07:50
siebusania zdjęcia możesz seskanować i dopiero powklejać (aby orginały się nie poniszczyły) a jakie ? no cóż napewno ślubne ,może jakieś z narzeczeństwa ,z imprez rodzinnych , z dziećmi , jak są to twoich rodziców z ich rodzicami , z twojego ślubu (bo to dla rodziców ważne wydarzenia ) itd
i jak najbardziej mąż niech zrobi taki prezent
alutka171 - Czw 21 Cze, 2012 01:38
W naszym albumie córka umieściła zdjęcia od naszego dzieciństwa poprzez narzeczeństwo i po kolei z najważniejszych chwil i uroczystości naszego wspólnego życia ( narodziny dzieci, małe dzieci......duże dzieci........stare dzieci , chrzciny, I komunia ważne rocznice itd, itp)
Paddington - Czw 21 Cze, 2012 16:48
Ja bym w takim albumie zrobiła też jedną stronę (co najmniej0 taką na wesoło- jest czasem trochę takich zdjęć- a to głupia mina, a to kostium jakiś gdy dzieciaki na bal przebierańców idą, a to jakieś śmieszne wydarzenie, lub poza niecodzienna- taka strona na UŚMIECH na pogodę na dobry nastrój- na chwilę gdy uśmiechu braknie.
I taką stronę bym może jakimis powiedzonkami opatrzyła- każdy w rodzinie ma jakieś smiesznostki które znają.
I jeżeli rodzina jest spora to sprawdzi się idealnie strona z "dfrzewem genealogicznym"- w luźnym nawiązaniu- fotki każdego fajnie ułożone, by zatrzymać to jak w dniu uroczystej rocznicy wszystcy wygklądaliście.
Pomysł z derwnianą doniczką jest fajny- może być do tego wsadzony np. bluszcz- by ich miłość tak jak ta roślinka się pięła zaplatała i łączyła (takie nawiązanie;-) )
Mam tez nowy inny pomysł- niech coś razem nowego zrobią- przykład- kurs degustacji i smakowania i wiedzy o winie- wykupujesz taki kurs i w jeden dzień oni razxem idą na 2-3h do wywkwintnej winiarni i smakują wina, ucza się o ich rodzajach, jak je poznawać, jak dobierać do jedzenia... miła atmosfera... winne bąbelki... i wiedza- trzy w jednym
siebusania - Pon 25 Cze, 2012 10:57
Niestety album jest rzeczą niewykonalna brak dostępu do zdjęć. A czym mozna zrobic grawere w drewnie zeby wyglądało jak wypalane?
Paddington - Pon 25 Cze, 2012 12:56
trzeba w warsztatach popytać, takich artystycznych bardziej. Z resztą o dobre wypracowanie napisu w drewnie to chyba najlepiej decoupażystek pytać bo one drewno mają jakoś lepiej opanowane. Być może sklepy jak drewlandia oferują jakieś "grawery" ale to tylko moje przypuszczenia
Kelmuska - Śro 04 Lip, 2012 10:13
siebusania, grawer w drewnie robią różne firmy, ale ta raczej nie będzie tanie. Zobacz np. tutaj: http://www.alg.net.pl/laserowa-obrobka/20-drewno
http://www.grawer.net.pl/...rowe_drewno.php
siebusania - Śro 04 Lip, 2012 14:51
dziekuje klemuska
siebusania - Wto 17 Lip, 2012 11:37
nareszcie wiem juz czym moge zrobic grawere ostatnio ogladalam oferte z narzedziami i tam byla lutownica i wypisane zastospwanie wlasnie do wypalania w drewnie wiec sie dziele z wami i lece sie uczyc
siebusania - Pią 31 Sie, 2012 17:14
jak zrobić takie załadki żeby można było włożyc w to zdjęcie tylko na desce ? jak ktoś nie rozumiem mojego pytania to wyjasnie o co mi chodzi chce do drewnianej deseczki domocowac cos w co bym mogła włożyć fotografie tak jak na karce dokleja sie takie np trójkąciki
Anja - Pią 31 Sie, 2012 18:36
może z patyczków po lodach
siebusania - Sob 01 Wrz, 2012 17:08
Anja, dzięki za pomysł, ale niestety nie pasowało to do mojej koncepcji. Przyklejiłam klejem do drewna i papieru bez żadnych zakładek. Prezent już gotowy, tylko zapakować i jutro wręczyC.
Frida - Nie 13 Wrz, 2015 15:28
Jadw1ga, kobieto, ogarnij się. Urodziny były trzy lata temu, a Ty wyskakujesz z radami. Wybacz, ale Twoje wpisy są ... dziwne? Nie tylko w tym wątku.
siebusania - Nie 13 Wrz, 2015 16:04
Prakryczne to dla kazdego cos innego znaczy. Frida racja dawno to bylo. Babcia ma juz 78 a druga 80 i oby sto lat moje babunie dorzyly. Zastanawiam sie gdzie sa posty na temat urodzin babci bo ja widze tylko temat a posty o tematyce wczesniejszego pytania.
japoneczka01 - Nie 13 Wrz, 2015 20:20
Frida też to zauważyłam i wydaje mi się, że Jadw1ga próbuje do jakiejś wyimaginowanej statystyki nabijać liczbę postów, tak bez zastanowienia, aby było i nie myśli o zaśmiecaniu forum.
vichta - Nie 13 Wrz, 2015 22:52
A mi się wydaje, że chodziło o reklamę zmywarki pewnej firmy. Autorka jednego dnia napisała trzy posty w ciągu czterech minut, dwa dni później również trzy posty w ciągu trzech minut. Żaden nie dotyczy robótek. Reklama była w pierwszym poście, reszta to tzw. pic. Ale może to tylko moje zdanie...
siebusania - Wto 26 Kwi, 2022 06:35
pezo, ja zrobiłam babci chustę. Zastanawia się czy nie zrobić drugiej jak teraz weszły w mode motki ombre. Można kolorowa chusty wcale nie są babcine
zamia - Śro 27 Kwi, 2022 17:28
Ja napiszę, jak to widzę ze strony babci. Dawno powiedziałam dzieciom i wnukom- żadnych prezentów. Chyba, że dadzą się zjeść albo wypić.
|
|
|