To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Problemy, pytania - prośba

olka6628 - Czw 17 Maj, 2012 22:50
Temat postu: prośba
Witam,nie wiem czy dobrze zamieszczam pytanie,ale choć do Gwiazdki jeszcze daleko myślę już o ozdobach.W tym roku chciałabym zrobić szydełkowe bombki.Na tym forum znalazłam schematy,ale mam pytanie:czy mogę je sobie pobrać i wydrukować- czy nie.Nie chcę "kraść",a chyba jestem ślepa-bo nie doczytałam jak to jest ze schematami.Proszę-oświećcie mnie.olka6628
Kelmuska - Czw 17 Maj, 2012 22:58

olka6628, a jakże inaczej mogłybyśmy cokolwiek dziergać nie drukując schematów. Wydrukować sobie możesz, bo to nie kradzież. Gdybyś rozpowszechniała je dalej w sieci wbrew czyjejś woli, to byłoby naruszenie prawa.
dom_Klary - Sob 19 Maj, 2012 07:19

A xco mają powiedzieć Rosjanki, one dopiero powinny byc w stresie.... My to szare myszki przy nich....
https://www.facebook.com/DomKlary

majeczka2 - Pią 01 Cze, 2012 18:53

Witam
Nie wiem czy pisze w dobrym miejscu ale szukam chinskich ksiazeczek
ze schematami czapek.Wieczorami nie mam co robic i wpadlam w nalug
robienia czpeczek mojej coreczce i sobie.Nie jestem jednak w tym za dobra
ale cos tam juz wydziergalam.W internecie ciezko jest znalezc schematy
albo bardzo czesto sie powtarzaja.Znalazlam kilka z takich chinskich gazetek
i one sa w calosci wyrysowane.Dla mnie to jest super sprawa bo z tymi opisami
toja sobie za bardzo nie radze a taki rysunek w calosci to jest cos dla mnie.Ale do rzeczy
chciala bym spytac czy kturas z pan ma moze na oddanie albo na odsprzedanie nie drogo takich czasopism bo kompletnie nie przychodzi mi do glowy gdzie moglabym kupic takie chinskie.Dziekuje za odpowiedzi.

koteccek00 - Śro 06 Cze, 2012 04:53

Mozesz

Jak pytasz o wzory to mozesz isc odrazu z "szydelko" i "wzory", tam sa wszelakie wzory, dla dzieci i doroslych. Tutaj masz link prosto do dzieciecych czapeczek.
http://maranciaki.pl/forum/viewtopic.php?t=1935