RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...


Strona główna  • Mapa stron  • Księga gości  • Portal   Forum
Nasze ostatnie prace  • Kontakt z administratorem
• Aktualne losowania


Poprzedni temat :: Następny temat
Jakies zmiany na Piccassie?
Autor Wiadomość
Sal
Użytkownik aktywny



Kraj:
Poland

Autor tematu
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 17 Lip 2009
Posty: 482
Skąd: Rzeszów

Medale: Brak

Wysłany: Wto 21 Gru, 2010 10:46   Jakies zmiany na Piccassie?

Jeszcze wczoraj przegladalam albumy i sciagalam wzory. Dzis nie jestem w stanie sciagnac pliku po jego powiekszeniu. Nie ma opcji kopiowania.
Coz to za zmiany??
Zalogowalam sie specjalnie na Piccassie, bo myslalam, ze opcja powiekszania i zapisu powiekszonych obrazow jest juz tylko dla zalogowanych uzytkownikow, ale nie. Jak teraz sciagac wzory? Miniaturki mozna sciagac, ale nie kazdy wzor w miniaturze jest wystarczajaco wyrazny. Zawsze powiekszalam i dopiero zapisywalam na dysku.

  plus minus  Kto ocenił?
 
 
Madzia 



Zaproszone osoby: 1
Kraj:
Poland

Rangi dodatkowe:
przyjaciel3

Rangi:
przyjaciel

Pomogła: 26 razy
Wiek: 52
Dołączyła: 16 Lis 2005
Posty: 7511
Skąd: Lublin

Medale: 4 (Więcej...)

Wysłany: Wto 21 Gru, 2010 11:38   

jakaś ochrona przed piractwem? a może zmiany są w trakcie?

  plus minus  Kto ocenił?
_________________
http://picasaweb.google.com/erendis30
http://www.fotosik.pl/u/erendis/albumy
http://literackoniespelniona.blogspot.com/
 
 
saba52 
Gaduła ;)
Ania



Kraj:
Poland

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Pomogła: 18 razy
Wiek: 65
Dołączyła: 11 Maj 2010
Posty: 4066
Skąd: O....róg

Medale: 1 (Więcej...)

Wysłany: Wto 21 Gru, 2010 11:46   

Sal, Ja robię w ten sposób...wyświetlam pojedyncze zdjęcie,wybieram zapisz ...zapisuje na pulpicie i jest duże.

  plus minus  Kto ocenił?
_________________
Zapraszam tu :
http://maranciaki.pl/forum/viewtopic.php?t=7734

i tu:

http://picasaweb.google.com/110114884957185673730

nowy
https://picasaweb.google.com/102436567336293362533
 
 
Sal
Użytkownik aktywny



Kraj:
Poland

Autor tematu
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 17 Lip 2009
Posty: 482
Skąd: Rzeszów

Medale: Brak

Wysłany: Wto 21 Gru, 2010 11:49   

saba52, ale nie kazde jest duze i wyrazne, gdy skopiuje sie je w taki sposob, o jakim piszesz.

  plus minus  Kto ocenił?
 
 
iwi 
Użytkownik aktywny



Kraj:
Poland

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Pomogła: 21 razy
Wiek: 45
Dołączyła: 19 Wrz 2005
Posty: 421
Skąd: Śląsk

Medale: 1 (Więcej...)

Wysłany: Wto 21 Gru, 2010 12:30   

Sal, przez "pobierz" spróbuj (nad zdjęciem).
bye

  plus minus  Kto ocenił?
_________________
Gość zapraszam do obejrzenia moich prac:
http://iwi.artveo.pl/
galeria http://maranciaki.pl/forum/viewtopic.php?t=3620
frywolitki http://maranciaki.pl/forum/viewtopic.php?t=7675
blog http://iwonawlasnorecznie.blox.pl/html
 
 
Sal
Użytkownik aktywny



Kraj:
Poland

Autor tematu
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 17 Lip 2009
Posty: 482
Skąd: Rzeszów

Medale: Brak

Wysłany: Wto 21 Gru, 2010 13:44   

iwi, dziala! Very Happy

Tyle ze wrzuca do katalogu Pobieranie i nie mozna od razu nadac plikowi swojej nazwy, ale przynajmniej sa powiekszenia! ufff

Dzieki! cmoknięcie

  plus minus  Kto ocenił?
 
 
Madzia 



Zaproszone osoby: 1
Kraj:
Poland

Rangi dodatkowe:
przyjaciel3

Rangi:
przyjaciel

Pomogła: 26 razy
Wiek: 52
Dołączyła: 16 Lis 2005
Posty: 7511
Skąd: Lublin

Medale: 4 (Więcej...)

Wysłany: Wto 21 Gru, 2010 14:14   

a ja, jak powiększę nie widzę żadnego "pobierz"

  plus minus  Kto ocenił?
_________________
http://picasaweb.google.com/erendis30
http://www.fotosik.pl/u/erendis/albumy
http://literackoniespelniona.blogspot.com/
 
 
iwi 
Użytkownik aktywny



Kraj:
Poland

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Pomogła: 21 razy
Wiek: 45
Dołączyła: 19 Wrz 2005
Posty: 421
Skąd: Śląsk

Medale: 1 (Więcej...)

Wysłany: Wto 21 Gru, 2010 14:46   

Madzia nad małym zdjęciem jest "pobierz".
Pobiera wtedy oryginalną wielkość zdjęcia.
Faktycznie coś pozmieniali, bo ja też jeszcze wczoraj zapisywałam prawym guzikiem od myszki na powiększonym obrazku.

Teraz ja się będę musiała pouczyć jak wstawiać miniaturki na forum.
Bo przedtem też robiłam to prawym kliknięciem - "właściwości" i link stamtąd kopiowałam.
No a teraz nie mam takiej opcji. Hm...
bye

  plus minus  Kto ocenił?
_________________
Gość zapraszam do obejrzenia moich prac:
http://iwi.artveo.pl/
galeria http://maranciaki.pl/forum/viewtopic.php?t=3620
frywolitki http://maranciaki.pl/forum/viewtopic.php?t=7675
blog http://iwonawlasnorecznie.blox.pl/html
 
 
nutinka 
Użytkownik aktywny
Nutinka



Kraj:
Poland

Pomogła: 15 razy
Dołączyła: 24 Lis 2007
Posty: 605
Skąd: Toruń

Medale: Brak

Wysłany: Wto 21 Gru, 2010 14:51   

Nie wiem, o czym piszecie. U mnie jest tak, jak było, żadnych zmian nie widzę. Jest przycisk "pobierz" tam, gdzie był i działa tak, jak zawsze. Nic nie rozumiem. puknąć się

  plus minus  Kto ocenił?
_________________
Mam bloga! Gość, zapraszam na rozmaitości: http://danutinka.blogspot.com/ Smile
Zachęcam do wymiany różnych rzeczy: http://www.finta.pl/ref/nutinka
 
 
iwi 
Użytkownik aktywny



Kraj:
Poland

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Pomogła: 21 razy
Wiek: 45
Dołączyła: 19 Wrz 2005
Posty: 421
Skąd: Śląsk

Medale: 1 (Więcej...)

Wysłany: Wto 21 Gru, 2010 14:56   

Nutinko, bo szłyśmy na skróty Wink

Kliknij na lupkę przy zdjęciu, zobaczysz jaka jest zmiana.
Powiększenie inaczej się otwiera. (i z tego powiększania
już nie da się prawym kliknięciem myszki zapisywać zdjęć).

I dziękuję za opis jak wstawić zdjęcie z picassy.
Na pewno wykorzystam, bo mój sposób już nie zadziała.
bye

  plus minus  Kto ocenił?
_________________
Gość zapraszam do obejrzenia moich prac:
http://iwi.artveo.pl/
galeria http://maranciaki.pl/forum/viewtopic.php?t=3620
frywolitki http://maranciaki.pl/forum/viewtopic.php?t=7675
blog http://iwonawlasnorecznie.blox.pl/html
 
 
nutinka 
Użytkownik aktywny
Nutinka



Kraj:
Poland

Pomogła: 15 razy
Dołączyła: 24 Lis 2007
Posty: 605
Skąd: Toruń

Medale: Brak

Wysłany: Wto 21 Gru, 2010 15:29   

Aaa, z tego to bardzo rzadko korzystam, więc nie zauważyłam. Dzięki za oświecenie. Smile

  plus minus  Kto ocenił?
_________________
Mam bloga! Gość, zapraszam na rozmaitości: http://danutinka.blogspot.com/ Smile
Zachęcam do wymiany różnych rzeczy: http://www.finta.pl/ref/nutinka
 
 
Beata T 
Użytkownik b. aktywny



Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Pomogła: 5 razy
Dołączyła: 18 Sie 2008
Posty: 2494
Skąd: okolice Warszawy

Medale: 1 (Więcej...)

Wysłany: Wto 21 Gru, 2010 16:45   

Faktycznie zmieniło się ale da rade zapisywać .... wesoło mi ja jakiś czas temu w ogóle nie mogłam powiększać zdjęć musiałam aktualizować przeglądarkę ....zdjęcia wklejam przez kopiowanie linków - działa nadal pisała o tym chyba Nula bye

  plus minus  Kto ocenił?
_________________
Serwetki,Ubrania
Bloguje
 
 
ida 
Użytkownik aktywny



Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Pomogła: 14 razy
Dołączyła: 27 Lip 2008
Posty: 416

Medale: Brak

Wysłany: Wto 21 Gru, 2010 19:40   

Pozmieniali niestety i teraz mam problem Sad W sytuacji kiedy opcja "pobierz" nie jest aktywna - można było poszczególne zdjęcia zapisać po powiększeniu, teraz nie da rady. Pozostaje mały format, który najczęściej jest mało czytelny lub rezygnacja.
A może któraś z Was znalazła na to sposób?
Jak np zapisać zdjęcie z tej strony w oryginalnej wielkości?
http://picasaweb.google.c...671552871417586

Nie szukajcie w swoich zbiorach tego schematu bo nie o schemat mi chodzi, a o sposób Smile

  plus minus  Kto ocenił?
_________________
http://picasaweb.google.pl/idaida60
 
 
nutinka 
Użytkownik aktywny
Nutinka



Kraj:
Poland

Pomogła: 15 razy
Dołączyła: 24 Lis 2007
Posty: 605
Skąd: Toruń

Medale: Brak

Wysłany: Wto 21 Gru, 2010 19:59   

Ida, na tej stronie jest przycisk "pobierz". Może to zależy od przeglądarki, kiedyś był taki problem z ff, trzeba było pobierać w ie.

  plus minus  Kto ocenił?
_________________
Mam bloga! Gość, zapraszam na rozmaitości: http://danutinka.blogspot.com/ Smile
Zachęcam do wymiany różnych rzeczy: http://www.finta.pl/ref/nutinka
 
 
ida 
Użytkownik aktywny



Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Pomogła: 14 razy
Dołączyła: 27 Lip 2008
Posty: 416

Medale: Brak

Wysłany: Wto 21 Gru, 2010 23:07   

nutinka napisał/a:
Ida, na tej stronie jest przycisk "pobierz". Może to zależy od przeglądarki, kiedyś był taki problem z ff, trzeba było pobierać w ie.


Tak, przycisk jest, ale tak jak napisałam wyżej jest nieaktywny i to bez względu na przeglądarkę. Co znaczy ni mniej ni więcej, że właściciel albumu zablokował pobieranie w swoich ustawieniach. Do tej pory blokowanie uniemożliwiało pobranie całego albumu, natomiast pojedyncze zdjęcia nadal można było pobierać. Teraz nie.

  plus minus  Kto ocenił?
_________________
http://picasaweb.google.pl/idaida60
 
 
bean 
Gaduła ;)
Beata



Kraj:
Poland

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Pomogła: 76 razy
Wiek: 55
Dołączyła: 29 Lut 2008
Posty: 5131
Skąd: Poznań

Medale: 1 (Więcej...)

Wysłany: Śro 22 Gru, 2010 02:14   

ida, ja takie zdjęcia zapisuję poprzez przycisk "pełny ekran" (po lewej stronie od "pobierz") i nast. myszką "zapisz obrazek jako...". Zdjęcie zapisze się w takim formacie:
http://lh6.ggpht.com/_l_C...1%20%283%29.JPG
bye

  plus minus  Kto ocenił?
_________________
BLOG

schematy z których korzystałam
pinterest
Ostatnio zmieniony przez bean Śro 22 Gru, 2010 02:21, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
nula 



Kraj:
Poland

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Rangi:
przyjaciel3

Pomogła: 178 razy
Wiek: 56
Dołączyła: 03 Lut 2007
Posty: 8315
Skąd: Poznań

Medale: 3 (Więcej...)

Wysłany: Śro 22 Gru, 2010 09:01   

bean, a co Ty o tej godzinie ????
fajnie, że jak zwykle znalazłaś sposób na picasę cmoknięcie
Ja nawet nie zauważyłam tych zmian hmm

Zwróciłam tylko uwagę, że nie mogę dodać komentarza do zdjęcia tak jak kiedyś nie wiem
Wyświetla się takie coś "Połącz swoje konto usługi Picasa Web z kontem profilu Google, aby dodać komentarz." - o co znowu chodzi ?????

  plus minus  Kto ocenił?
_________________
Moje albumy
http://www.fmix.pl/albumy/61803
 
 
saba52 
Gaduła ;)
Ania



Kraj:
Poland

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Pomogła: 18 razy
Wiek: 65
Dołączyła: 11 Maj 2010
Posty: 4066
Skąd: O....róg

Medale: 1 (Więcej...)

Wysłany: Śro 22 Gru, 2010 11:30   

nula, No właśnie...ja tam kliknęłam ,utworzył sie mój profil i dopiero mogłam pisać komentarz.
Też oczy w nocy przecierałam jak Was po północy zobaczyłam hahahihi hahahihi hahahihi

  plus minus  Kto ocenił?
_________________
Zapraszam tu :
http://maranciaki.pl/forum/viewtopic.php?t=7734

i tu:

http://picasaweb.google.com/110114884957185673730

nowy
https://picasaweb.google.com/102436567336293362533
 
 
nula 



Kraj:
Poland

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Rangi:
przyjaciel3

Pomogła: 178 razy
Wiek: 56
Dołączyła: 03 Lut 2007
Posty: 8315
Skąd: Poznań

Medale: 3 (Więcej...)

Wysłany: Śro 22 Gru, 2010 12:13   

saba52 napisał/a:
utworzył sie mój profil i dopiero mogłam pisać komentarz.

a tak z ciekawości zapytam - czy to wystarczy zrobić tylko raz i potem już można normalnie komentować i podłączać inne galerie ?
Czy za każdym razem trzeba ?
Bo, żeby kogoś dołączyć do ulubionych też trzeba to zrobić....

  plus minus  Kto ocenił?
_________________
Moje albumy
http://www.fmix.pl/albumy/61803
 
 
saba52 
Gaduła ;)
Ania



Kraj:
Poland

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Pomogła: 18 razy
Wiek: 65
Dołączyła: 11 Maj 2010
Posty: 4066
Skąd: O....róg

Medale: 1 (Więcej...)

Wysłany: Śro 22 Gru, 2010 12:28   

nula, Ja zrobiłam tylko raz

  plus minus  Kto ocenił?
_________________
Zapraszam tu :
http://maranciaki.pl/forum/viewtopic.php?t=7734

i tu:

http://picasaweb.google.com/110114884957185673730

nowy
https://picasaweb.google.com/102436567336293362533
 
 
stonesik 
Użytkownik aktywny
Ewa



Kraj:
Poland

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Pomogła: 12 razy
Wiek: 46
Dołączyła: 08 Paź 2009
Posty: 594
Skąd: Lublin

Medale: Brak

Wysłany: Śro 22 Gru, 2010 12:28   

Dziewczyny, pomocy!!!! Ja w ogóle nie widzę zdjęć! To znaczy widzę miniaturki w poszczególnych albumach, ale gdy chcę otworzyć konkretne zdjęcie, to go nie widzę placzek
Ani linki, ani miniaturki umieszczone na forum wcale mi się nie otwierają! I teraz nie wiem, czy coś pokopałam w ustawieniach (chociaż nie przypominam sobie), czy może mąż mi podłubał, czy wyjątkowo tępa jestem i wystarczy coś kliknąć o czym nie wiem.... Miał ktoś tak??

  plus minus  Kto ocenił?
_________________
http://picasaweb.google.p...feat=directlink
 
 
 
iwi 
Użytkownik aktywny



Kraj:
Poland

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Pomogła: 21 razy
Wiek: 45
Dołączyła: 19 Wrz 2005
Posty: 421
Skąd: Śląsk

Medale: 1 (Więcej...)

Wysłany: Śro 22 Gru, 2010 12:49   

Pailette podała linka jak wstawiać zdjęcia:

http://www.youtube.com/watch?v=5WRXZS5xvjQ

Próbowałam i udało się hopla

Zauważyłam też, że zdjęcie otwarte z takiej miniaturki, na picassie powiększa się po staremu.

Zobaczcie:


Stonesik, może musisz chwilkę poczekać. U mnie zdjęcia się ładują po kilku sekundach.

  plus minus  Kto ocenił?
_________________
Gość zapraszam do obejrzenia moich prac:
http://iwi.artveo.pl/
galeria http://maranciaki.pl/forum/viewtopic.php?t=3620
frywolitki http://maranciaki.pl/forum/viewtopic.php?t=7675
blog http://iwonawlasnorecznie.blox.pl/html
Ostatnio zmieniony przez iwi Śro 22 Gru, 2010 12:51, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
stonesik 
Użytkownik aktywny
Ewa



Kraj:
Poland

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Pomogła: 12 razy
Wiek: 46
Dołączyła: 08 Paź 2009
Posty: 594
Skąd: Lublin

Medale: Brak

Wysłany: Śro 22 Gru, 2010 13:07   

iwi, Twoja miniaturka otworzyła się bez problemu wesoło mi Nawet jeśli wchodzę do swojej własnej galerii przez link z podpisu, to choćby to trwało nawet pół godziny- i tak się nie otworzy. No nie wiem, po prostu już zgłupiałam. Zupełnie przestaję rozumieć o co w tej Picasie biega wściekły

  plus minus  Kto ocenił?
_________________
http://picasaweb.google.p...feat=directlink
 
 
 
ida 
Użytkownik aktywny



Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Pomogła: 14 razy
Dołączyła: 27 Lip 2008
Posty: 416

Medale: Brak

Wysłany: Śro 22 Gru, 2010 15:08   

bean napisał/a:
ida, ja takie zdjęcia zapisuję poprzez przycisk "pełny ekran" (po lewej stronie od "pobierz") i nast. myszką "zapisz obrazek jako...". Zdjęcie zapisze się w takim formacie:
http://lh6.ggpht.com/_l_C...1%20%283%29.JPG
bye


Bardzo dziękuję bean, to już zawsze coś.
Tylko w dalszym ciągu nie można uzyskać oryginalnej wielkości zdjęcia.(czy robię się już nudna ? wesoło mi ) Zdjęcie w albumie ma 301 KB, to które zapisałaś 159 KB - ciut ponad połowę oryginału.
Może ktoś wymyśli coś innego?

Jeszcze jedno; w Mozilla Firefox obok zdjęć są informacje o nim, w Operze już tego nie ma, chyba, że jestem ślepa. Też tak macie?

  plus minus  Kto ocenił?
_________________
http://picasaweb.google.pl/idaida60
 
 
Beata T 
Użytkownik b. aktywny



Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Pomogła: 5 razy
Dołączyła: 18 Sie 2008
Posty: 2494
Skąd: okolice Warszawy

Medale: 1 (Więcej...)

Wysłany: Śro 22 Gru, 2010 16:49   

stonesik, ja też miałam ten problem: albo musisz zmienić przeglądarkę - albo zrobić od nowa aktywację w Mozilli ja musiałam ściągnąć program Adobe i dwukrotnie aktualizowałam mozille i wszystko wróciło do normy .... hahahihi

ida, tak i ja widziałam ...choć korzystam bo tak lubię tylko z mozilli

  plus minus  Kto ocenił?
_________________
Serwetki,Ubrania
Bloguje
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej materiałów, zdjęć, itp.,
 proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie naruszenia praw autorskich o kontakt ze mną.
 Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.

Jednocześnie informuję, że administrator forum nie odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
 a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.

maranta

  Liczniki na bloga

Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 35