|
Jak postępować przy ciąży urojonej u suczek? |
| Autor |
Wiadomość |
mrober
Użytkownik aktywny

Kraj:

Autor tematu Pomogła: 5 razy Wiek: 62 Dołączyła: 15 Lut 2010 Posty: 379 Skąd: Rybnik
Medale: Brak
|
Wysłany: Pon 16 Maj, 2011 00:01 Jak postępować przy ciąży urojonej u suczek?
|
|
|
Mojej 2,5 letniej suni właśnie się przydarzyła ciąża urojona. Przed wczoraj zauważyłam powiększone sutki,ale nie wiedząc o takiej przypadłości nie podejrzewałam nic złego. Wczoraj wykopała sobie norkę na ogródku i przygarnęła piszcząca zabawkę. Najpierw myślałam,ze chce ją zakopać- bo nigdy nie lubiła tej zabawki. Dziś zabawkę schowałam nie zwracając na jej prośby o oddanie jej. Może zdarzyło się to i waszym suniom? jak długo trwa taka ciąża urojona? Pewnie z dnia na dzień nie ustąpią objawy bo to sprawa hormonów.
Nie chcę korzystać z wizyty u weterynarza bo pewnie przepisał by tabletki hormonalne, a te ponoć są szkodliwe. Doradźcie coś?
|
_________________ http://www.suwaczek.pl/cache/c70d744524.png |
|
|
|
 |
saba52
Gaduła ;) Ania

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 18 razy Wiek: 68 Dołączyła: 11 Maj 2010 Posty: 4066 Skąd: O....róg
Medale: 1 (Więcej...)
|
|
|
|
 |
mrober
Użytkownik aktywny

Kraj:

Autor tematu Pomogła: 5 razy Wiek: 62 Dołączyła: 15 Lut 2010 Posty: 379 Skąd: Rybnik
Medale: Brak
|
Wysłany: Pon 16 Maj, 2011 21:14
|
|
|
Dziękuję za rady. Fakt działanie hormonów wywołujących ten stan z dnia na dzień sie nie zatrzyma. Na logikę to ten stan faktycznie może potrwać tyle czasu co odchowanie szczeniaków czyli jakieś 6-8 tygodni. Dziś w pracy doradził mi też kolega,że jego sunia też na to " cierpi" i trwa to u niej około 3 tygodni. Teraz jak wiem z czym mam do czynienia to jestem spokojniejsza. A sunia bez zabawki zachowuje sie zupełnie inaczej, tylko kilka razy dziś szukała zabawki,ale w takich chwilach staram się zainteresować ją czymś innym. Raz jeszcze bardzo, bardzo dziękuje za cenne wskazówki.
|
_________________ http://www.suwaczek.pl/cache/c70d744524.png |
|
|
|
 |
saba52
Gaduła ;) Ania

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 18 razy Wiek: 68 Dołączyła: 11 Maj 2010 Posty: 4066 Skąd: O....róg
|
|
|
|
 |
Ada
Gaduła ;)

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Rangi:

|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|

Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
 |
| | Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 17 |
|
|